اخبار روز

چرا گوشت قرمز گران شد؟

خرید فالوور از سایت اینبو

مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در سال 1397 سامانه بازار را راه اندازی کرد که سهمیه 4200 تومانی نهاده تولید گوشت در آن لحاظ نشده است.

به گزارش سرگرمی روز، افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی حیوانات سبک کشور درباره افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز به سرگرمی روز گفت: اتفاقی که در اواخر سال 1401 رخ داد و در واقع باید گفت. ، در نیمه دوم سال گذشته خود را نشان داد و در سال 1402 نیز بر شدت و تندی آن افزود، در واقع ریشه های آن از سال 1398 آغاز شد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در سال 2018 سامانه بازارگاه را راه اندازی کرد. در این سامانه برای تولید گوشت، سهمیه سرمایه گذاری دام با ارز 4200 تومانی لحاظ نشده بود.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش مورخ 27 فروردین 1401 مرکز پژوهش های شورای اسلامی، در این سال ها کمتر از 10 درصد مواد اولیه مورد نیاز دام سبک با ارز 4200 تومانی تامین شده است. سهمیه ای برای مادران چاق کننده اصلا در نظر گرفته نشد.

وی تصریح کرد: قیمت گوشت از سال 1398 تا 1401 بالا بوده زیرا دامدار باید مواد اولیه لازم را از بازار آزاد تامین می کرد. افزایش قیمت روزانه اتفاق می افتد. از سوی دیگر، قیمت سفارش برای برخورد اعمال شد.

صدر جاج تصریح کرد: در این مدت تولید دام بالا بوده و بازار تقاضا تغییری نکرده است، بنابراین قیمت نهایی نشان داده نمی شود. قیمت دام زنده از 80 تا 85 هزار تومان بود.

افزایش قیمت گوشت از کجا ظاهر شد؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام کشور در ادامه سخنان خود گفت: در نیمه اول سال 1401 دو اتفاق افتاد. اولاً صادرات نابهنگام بود که وزارت جهاد کشاورزی مجوز آن را صادر کرد و تعدادی دام از کشور خارج شد. دوم اینکه شرکت دامپروری تعداد زیادی گاو خریداری کرد و قرار بود دو ماه بعد آن را پرداخت کند، اما این پرداخت 10 یا 11 ماه به تاخیر افتاد.

این فعال بازار گوشت قرمز تصریح کرد: طی این روند تعداد گاوها کاهش یافت و دیگر اینکه در میان دامداران رسمی است که در پایان تابستان گاوهای معتبر را به فروش می رسانند و عواید حاصله را برای تولید، پرواربندی و نگهداری از دام ها استفاده می کنند. شب بازار بیرم و اگر مصادف با ماه مبارک رمضان باشد برای آن زمان برنامه ریزی می کنند; تاخیر در پرداخت پول دام مشکل تولید را تشدید می کند.

وی گفت: پرورش دهندگانی که باقی ماندند یعنی از سال 1397 توانستند خود را حفظ کنند و تا سال 1401 حذف نشدند که در این زمان ضربه خوردند و تعداد زیادی از پرورش دهندگان از چرخه تولید خارج شدند.

شلیک کنید

مدیرعامل اتحادیه دامداران سبک مرکزی کشور ادامه داد: از سال 1397 تا 1398 بارها نسبت به خروج دامداران از چرخه تولید هشدار دادیم. دام های مولد کشته می شوند. اما متاسفانه به این هشدارها و تذکرات فعالان این حوزه توجهی نشد.

رئیس کل دادگستری افزود: سپس به مرحله حذف ارز ترجیحی رسیدیم. در این هنگام صدای تیراندازی دیگری شنیده شد. سرمایه گذاری دام با حذف ارز ترجیحی بیش از 6 برابر شد. در نتیجه، تعداد بیشتری از کشاورزانی که می توانستند سرمایه در گردش خود را تامین کنند نیز حذف شدند. بنابراین همه این عوامل باعث عرضه زیادی شد که در سال های 2018 تا 2019 در قیمت نهایی ظاهر نشد و با کاهش جمعیت دام در سال جاری ظاهر شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا