سبک زندگی

کاشت سبزه گاودانه و دستور کاشت سبزه گاودانه برای عید چگونه است

خرید فالوور از سایت اینبو

کاشت سبزه گاودانه

کاشت سبزه گاودانه ؛ دستور کاشت سبزه گاودانه برای عید چگونه است همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

کاشت سبزه گاودانه

ابتدا دانه های گاودانه را ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید .

سپس داخل یک ظرف مناسب میریزیم و روی آن را با یک پارچه نخی نازک می پوشانیم تا رطوبت خود را از دست ندهد .

برای داشتن سبزه پر و زیبا گاودانه ها را پر داخل ظرف بریزید تا جای خالی نداشته باشد .

سپس آن را در مکانی که خیلی سرد نباشد نگه داری کنید تا گاودانه ها جوانه بزنند.

هر روز آب ظرف رو عوض میکنیم و پارچه اش رو خیس نگه میداریم تا زمانی که گاودونه ها جوونه بزنن.

بعد از جوانه زدن گاودانه ها دستمال مرطوب را از روی ظرف برداشته و سبزه عید ۹۸ خود را در مکانی که نور مناسبی داشته باشد قراردهید .

روزی یک مرتبه به سبزه آب دهید تا دانه ها رطوب کافی برای رشد داشته باشند.

بهترین زمان سبز کردن سبزه گاودانه ۱۷ اسفند تا ۲۰ اسفند است.

برای این که سبزه ها تون خوشرنگ بشن بهتره اونهارو جلوی نور آفتاب بذارید تا ساقه های پر و قوی داشته باشن.

گاودونه ها به نور آفتاب حساسن .

اگه نور کافی داشته باشن بعد از سبز شدن، ساقه هاشون قرمز و محکم میشه و برگهاشون سبز پر رنگ.

اما اگه نور کافی نداشته باشن ساقه ها نازک دراز و برگها کمرنگ میشن که چون ساقه ها ضعیفه سبزه به یه طرف خم میشه.

هروقت دیدین ساقه ها دارن بلند میشن کافیه آفتاب فراوون بهش برسونید تا جلوی قد کشیدنشو بگیره.

آشنایی با دیگر خواص گاودانه در طب سنتی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص گاودانه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با گاودانه

استفاده از داروهای گیاهی یک سنت قدیمی در سراسر جهان است.

پیشرفت اخیر در درمان های خانگی و سنتی، استفاده از گیاهان دارویی را نه تنها

به دلیل اثربخشی، بلکه به دلیل قیمت مناسب و در دسترس بودن آن محبوب تر از قبل کرده است.

یکی از گیاهان دارویی که متاسفانه خواص آن بسیار نادیده گرفته شده است، گاودانه است.

گاودانه که معمولا با نام ماشک تلخ شناخته می شود، یک محصول باستانی

حبوبات غلات در منطقه مدیترانه است. نام عربی آن کَرسَنه است. کرسنه گیاهی است

که به دانه اش گاودانه گویند شاید چون بیشتر خوراک گاو است این نام را برای آن انتخاب کرده باشند.

در آذربایجان به آن کوروشنه، در کردی به آن کرزن و در ترکیه به آن بورچاک

و در زبان انگلیسی به bitter vetch معروف است. کشت و برداشت این محصول آسان است

و می توان آن را در خاک های بسیار کم عمق و قلیایی کشت کرد.

دانه گاودانه وقتی از غلاف خود شکافته می شود رنگ تیره ای دارد و اندازه ای کوچکتر از یک ماش دارد.

برای مصرف انسان، تلخی دانه ها باید از طریق چندین بار جوشاندن در آب از بین رود.

به دلیل این تلخی، بعید است که کسی به طور تصادفی ماشک تلخ را با عدس قرمز اشتباه بگیرد.

مزه آن بین ماش و عدس است و طبیعت آن گرم و خشک است.

گاودانه جزء قدیمی‌ترین گیاهان مورد استفاده بشر می باشد. از آن اسامی متفاوت میشناسیم

از نام‌ های دیگر این گیاه کرسنه و کوروشنه می باشد. کوروشنه از خانواده بقولات و ماشک ها است.

کرسنه امروزه در دسته گیاهان فراموش شده به شمار می رود. به آن در آذربایجان کوروشنه

در ترکیه بورچای و در افغانستان مشنگ نیز می گویند.

نام انگلیسی این گیاه ( bitter vetch) است. طبیعت گاودانه گرم و خشک است.

گیاهان در زندگی ما بسیار تاثیر زیادی دارند زیرا با استفاده از فواید آنها میتوانیم به رشد زندگی هایمان کمک کنیم.

گیاهان برای استفاده های دارویی، خوراک و حتی کالاهای مورد نیاز و روزمره بسیار کاربرد دارند.

انسان با فراوری های متعدد که روی گیاهان انجام میدهد میتواند از آنها بهترین بهره را ببرند.

خواص گاودانه برای دام

قابلیت هضم گاودانه ۸۸ درصد است و دارای ۲۳ درصد پروتئین است و در می‌توان از آن به عنوان منبع پروتئینی در جیره غذایی دام استفاده شود.

گزارش شده‌است در کشور مراکش برخی از دامداران ۳۳ الی ۶۶ درصد کنستانتره مورد استفاده در جیره گاوهای پرواری را از گاودانه استفاده می‌نماید

و در گاوهای شیری دو الی ۴ کیلوگرم گاودانه به ازای هر راس گاو برای افزایش شیر استفاده می‌گردد.

آموزش سبزه گاودانه

ابتدا دانه های گاودانه را ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید .

سپس داخل یک ظرف مناسب میریزیم و روی آن را با یک پارچه نخی نازک می پوشانیم تا رطوبت خود را از دست ندهد .

برای داشتن سبزه پر و زیبا گاودانه ها را پر داخل ظرف بریزید تا جای خالی نداشته باشد .

سپس آن را در مکانی که خیلی سرد نباشد نگه داری کنید تا گاودانه ها جوانه بزنند.

هر روز آب ظرف رو عوض میکنیم و پارچه اش رو خیس نگه میداریم تا زمانی که گاودونه ها جوونه بزنن.

بعد از جوانه زدن گاودانه ها دستمال مرطوب را از روی ظرف برداشته و سبزه عید ۹۸ خود را در مکانی که نور مناسبی داشته باشد قراردهید .

روزی یک مرتبه به سبزه آب دهید تا دانه ها رطوب کافی برای رشد داشته باشند.

بهترین زمان سبز کردن سبزه گاودانه ۱۷ اسفند تا ۲۰ اسفند است.

برای این که سبزه ها تون خوشرنگ بشن بهتره اونهارو جلوی نور آفتاب بذارید تا ساقه های پر و قوی داشته باشن.

گاودونه ها به نور آفتاب حساسن .

اگه نور کافی داشته باشن بعد از سبز شدن، ساقه هاشون قرمز و محکم میشه و برگهاشون سبز پر رنگ.

اما اگه نور کافی نداشته باشن ساقه ها نازک دراز و برگها کمرنگ میشن که چون ساقه ها ضعیفه سبزه به یه طرف خم میشه.

هروقت دیدین ساقه ها دارن بلند میشن کافیه آفتاب فراوون بهش برسونید تا جلوی قد کشیدنشو بگیره.

گاودانه برای چاقی

در مورد خواص این گیاه برای چاقی و لاغری مطلب معتبری موجود نیست و بهتر است که با نظر پزشک مصرف کنید.

گاودانه برای بدنسازی

گاودانه سرشار از پروتئین است و غذای ماهیچه هم پروتئین است و مصرف آن با شیر باعث عضلانی شدن بدن می شود.

گاودانه در تغذیه طیور

گاودانه نوعی نخود با طعم تلخ است از نظر شکل ظاهری می توان گفت گاودانه شبیه سنگ ریزه های کف آکواریوم است

فقط در ابعادی کوچک تر و ماشک شبیه قره ماش است اما ماشک سیاه و کاملا گرد است

و انگار شبیه دانه تسبیح صیغل خورده و کمی از قره ماش بزرگ تر است و حال آنکه قره ماش کاملا گرد نیست

و به سیاهی ماشک نیست صیغلی هم به نظر نمی رسد .

از این دانه می توان برای تقویت خاصیت باروری هر دو جنس نر و ماده استفاده نمود .

علاوه بر آن گاودانه خاصیت انرژی زا بودن را نیز دارد و به طور متوسط دارای ۲۵ درصد پروتئین می باشد .

از این دانه عمدتا در زمان جوجه کشی ( گاهی به صورت خیس خورده ) استفاده می شود .

همچنین الیاف و چربی خام گاودانه به ترتیب برابر ۷۵/۷ و ۴۵/۲ درصد است .

جالب این که گاودانه دارای ماده شیمیایی به نام ” ترانس اتانول ” است

که در تغذیه انسان برای کاهش اشتها، لاغری و از جمله کاهش دردهای شکمی

در زمان گرسنگی و تشنگی به کار می رود از این خاصیت می توان در پرورش کبوتر نیز بهره گرفت ( محدود بودن وزن جیره غذایی ) .

در منابع ذکر شده که در مورد تغذیه پرندگان می توان برای پرریزی یا تولک بری اجباری آن ها استفاده نمود

از طرفی تلخی گاودانه موجب بالا آوردن غذا از چینه دان پرندگان والد ( نر و ماده ) می شود

که در هفته اول پرورش جوجه ها این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است .

در یک جمع بندی مصرف گاودانه در پرورش پرندگان نه به دلیل

ارزش غذایی بلکه دقیقا برعکس به دلیل خاصیت ضد غذایی آن است .

قیمت هر کیلو گاودانه

قیمت هر کیلو گاودانه در سال ۱۴۰۱ بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان می باشد.

طریقه مصرف گاودانه برای انسان

طریقه مصرف گاودانه برای درمان اختلالات تنفسی به این صورت است که دانه های گاودانه را جوشانده

و با عسل ترکیب کنید و روزانه مصرف نمایید. مصرف منظم این ترکیب در درمان اختلالات تنفسی بسیار مفید خواهد بود.

جوشانده ای از گاودانه تهیه کنید و سپس آن را صاف کنید. پنبه یا پدی را به این محلول آغشته کنید

و روی لک های پوست ماساژ دهید. این روش برای رفع لک های پوستی، درخشان شدن پوست

و پیشگیری از چین و چروک پوست بسیار موثر می باشد.

جالب است بدانید مصرف موضعی این جوشانده برای درمان خارش بدن، مفید می باشد.

برای درمان سریع زخم بهتر است گاودانه را با عسل ترکیب کنید

و این ترکیب را روی محل آسیب دیده بمالید. سبب التیام سریع زخم و قطع خونریزی خواهد شد.

ارزش غذایی گاودانه

میزان انرژی و پروتئین خام دانه و کاه این گیاه علوفه ای به ترتیب شامل ۴۱۳۹ و ۳۹۵۷ کیلوکالری

و پروتئین آنها به ترتیب ۲۶/۳۹ و ۶/۷۲ درصد است.

همچنین فیبر خام و ان- اف- ای در دانه آن به ترتیب ۵۲/۴۷ و ۶۲/۷۸ درصد گزارش شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا