سبک زندگی

کمپوت هلو و سیب و تاثیر استفاده از کمپوت هلو و سیب برای کودکان

خرید فالوور از سایت اینبو

کمپوت هلو و سیب

کمپوت هلو و سیب ؛ تاثیر استفاده از کمپوت هلو و سیب برای کودکان همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام بشرده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

کمپوت هلو و سیب

میوه هایی مثل سیب و هلو پوست و دانه آن را جدا کرده و زمان آماده سازی از زمان جوش آمدن آب ۲۰ دقیقه کافی است.

(البته سیب و گلابی را تکه تکه می کنیم ) به ازای هر یک کیلو میوه ۳۰۰ گرم شکر در نظر بگیرید

البته میزان شکر را میتوانید بنا به ذائقه تون کم یا زیاد کنید .

کمپوتهایی که درست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم مانده گاری بالایی دارد

شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی که انتخاب می کنیم

نباید له باشد زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنها را خوب شسته و خشک می کنیم

و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالای شیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم

و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و از روی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم

تا به مرحله اشباع برسد یعنی شکر دیگر در آب حل نشود.

وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تا لب به لب شود و در شیشه ا ی را می گذاریم

و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آب سرد می ریزیم تا ۲ سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم

و زمانیکه آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از روی حرارت برداشته

و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یا کابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم.

اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشه هوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم

و این عمل هم به اقتصاد خانواده کمک می کند و هم به سلامت بودن خانواده چون مواد شیمیایی و ضدکپک و غیره در آن بکار نمی رود.

آشنایی با دیگر خواص کمپوت هلو در طب سنتی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کمپوت هلو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با کمپوت هلو

کمپوت نوعی دسر برگرفته از کشور فرانسه است که در زبان فرانسوی “مخلوط” معنی می‌گیرد.

کمپوت ها باید در ظرفی که درب آن به خوبی بسته شده نگهداری شوند به طوری که هوا نتواند به درون آن نفوذ کند.

کمپوت هلو را می‌توان در کنار دسرها و بستنی به کار برد یا آن را به تنهایی استفاده نمود.

کمپوت هلوی خارجی به دلیل عطر بی‌نظیرش جزو بهترین کمپوت ها شناخته می‌شود.

برخی افراد تصور می‌کنند کمپوت خاصیت میوه را ندارد این در حالی است که ویتامین و مواد مغذی کمپوت ها مطابق با میوه آن ها است.

در کمپوت هلو ماده‌ای به‌نام کاروتنوئید وجود دارد که خواص آنتی اکسیدانی داشته و از پیش سازه های ویتامین A به شمار می‌آید.

هر یک فنجان کمپوت هلو ۱۱۵ کیلوکالری انرژی و مقدار مشخصی ویتامین A، B1، B2، C، پروتئین،

چربی، آهن و کلسیم دارد. کمپوت های باکیفیت ایرانی کاملا با کمپوت هلو خارجی برابری می‌کنند.

خواص کمپوت هلو در بارداری و شیردهی

هلو به دلیل بهره بردن از مقدار زیاد ویتامین و مواد معدنی در دوران بارداری ارزشمند است.

ویتامین C روی رشد استخوان، دندان، رگ های خونی و پوست کودک تاثیر دارد.

ویتامین C به دلیل جذب آهن در دوران بارداری ضروری به نظر می‌رسد.

پتاسیم هلو از گرفتگی عضلات، خستگی شایع دوران بارداری و نقایص لوله عصبی مانند مهره شکاف (اسپینا بیفدا) جلوگیری می‌کند.

فیبر موجود در هلو نیز به هضم غذای مادر کمک کرده و یبوست را کاهش می‌دهد.

آب هلو همچنین برای جلوگیری از رخوت صبح گاهی مادر موثر است.

بعضی از کودکان که از شیر مادر تغذیه می شوند,ممکن است که غذاهایی را که مادر مصرف نموده و از شیر دفع می شود,تحمل نکنند.

به طور مثال مادر اگر سیر ,پیازیا حبوبات بخورد,شیر او ممکن است موجب قولنج یا دردهای شکمی شود.

همچنین کلم وشلغم وحتی میوه هایی مانند زرد الو والو و خوردن بیش از حد بعضی میوه ها مانند هندوانه

و هلو و بعضی از سبزی ها ممکن است باعث ایجاد گاز در روده ودردهای شکمی کودک گردد.

بنابراین مادر باید در دوران شیر دهی دقت کند در صورتی که در خلال ۲۴ ساعت بعد از خوردن

یکی از مواد ذکر شده ,کودک او به شکم درددچار شد]و یا گاز در روده های او به وجود آمد,از خوردن آن مواد غذایی خودداری کند.

به طور کلی مادر شیر ده هر غذایی را که میل دارد می تواند بخورد و هیچ غذایی را نباید

برای او منع کرد,مگر آن که حس کند با خوردن آن غذا کودک دچار دردهای شکمی می شود.

طرز تهیه کمپوت هلو در شیشه

هلو: ۳ کیلوگرم

شکر: ۱ کیلوگرم

آب جوشیده خنک: به میزان لازم

چند عدد شیشه درب‌دار تمیز و خشک

برای درست کردن کمپوت هلو ابتدا باید هلوها را بشورید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. سپس پوست هلوها را جدا کنید

و آن‌ها را به قطعات درشت خرد کنید، هلو بشقابی یا انجیری یا هلوی معمولی فرقی ندارد.

هلوهای خرد شده را در شیشه‌ها بریزید و یک بند انگشت از هر شیشه را خالی بگذارید.

شیشه را به کناره‌ی سطح کارتان بکوبید تا فضای خالی میان هلوها پر شود. در هر شیشه یک استکان شکر بریزید.

سپس شیشه‌ها را با آب جوشیده خنک پر کنید.

لازم نیست شیشه لبالب از آب پر شود.

درب شیشه‌ها را محکم ببندید. در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و شیشه‌های کمپوت هلو را در آن بچینید.

مقدار آب باید به حدی باشد که تا ¾ ارتفاع شیشه را بپوشاند نه بیشتر. شعله گاز را روشن کنید.

صبر کنید تا آب جوش بیاید، از زمان جوش آمدن آب ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کمپوت‌ها بپزند.

درب قابلمه درب نگذارید. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید شیشه‌های کمپوت هلو خنک شوند.

وقتی شیشه کمپوت از داغی افتاد آن‌ها را برعکس کنید تا هوای اضافی

داخل شیشه خارج شود. مراقب باشید که درب شیشه محکم بسته شده باشد.

وقتی شیشه کمپوت خنک شد آن را به یخچال منتقل کنید. طرز تهیه کمپوت هلو به این روش سبب می‌شود

تا کمپوت به مدت ۶ ماه تا یک سال قابل نگهداری باشد به شرط آنکه درب شیشه‌ها را محکم ببندید.

بعد از ۷ روز کمپوت هلو آماده است که شما می توانید آن را به عنوان یک میان وعده غذایی با ارزش میل کنید و از خواص هلو بهره‌مند شوید.

طرز تهیه کمپوت هلو و شلیل

طرز تهیه کمپوت شلیل هم مانند کمپوت هلو می باشد. برای تهیه آن به آب و شکر و مقداری شلیل نیاز داریم.

برای تهیه آن شلیل ها رو بشوریید و پوست آنها را بگیرید و تکه تکه کنید ودرون ظرف شیشه ای بریزید

که در آهنی داشته باشه بعد آب و شکر را بجوشانید فقط در حد دو سه جوش بعد از کمی حرارت افتادن روی شلیل ها بریزید

و در آن را محکم ببندید و در قابلمه ای شیشه را قرار دهید و تا جایی که کمی مانده به سر شیشه آب بریزید وبه مدت یک ربع بجوشانید.

طرز تهیه کمپوت هلو در قابلمه

هلو ۱ کیلوگرم

آب ۲ پیمانه

شکر ۳۰۰ گرم

هلو ها را خوب بشورید و خشک کنید. می توانید به دلخواه هلو را پوست بگیرید و یا کمپوت را با پوست تهیه کنید.

حالا از وسط به دو نیم کنید و هسته هلو را جدا کنید و شروع به خرد کردن هلو کنید.

آب را بجوشانید و صبر کنید تا خنک شود سپس شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود.

سپس هلو های خرد شده را داخل یک ظرف شیشه ای هلو های خرد شده را بریزید و مخلوط آب و شکر را روی هلو ها بریزید.

داخل یک قابلمه مقداری آب ریخته و شیشه های کمپوت را که با درب فلزی خوب محکم کردید

داخل آب قرار دهید به طوری که تا سر شیشه داخل آب باشند و روی حرارت کم قرار دهید

تا زمانی که بجوش بیاید ۱۵ دقیقه زمان بگیرید و شیشه ها را از آب بردارید و به طور وارانه روی یک دستمال قرار دهید

و صبر کنید تا در دمای محیط خنک شود، کمپوت هلو ما آماده شده است آن را در یخچال نگهداری کنید. نوش جان

طرز تهیه کمپوت هلو انجیری

هلو انجیری زعفرانی ۶ کیلوگرم

شکر برای هر ظرف ۵ الی ۶ ق غذا وری

آب جوش سرد شده به مقدار لازم

ظرف شیشه با درب قلزی ۳ عدد

ابتدا باید هلو انجیری را خوب با فرچه آشپزی بشورید و با نوک کارد یا چاقو یک وسیله تیز هسته هلو انجیری را به آرامی خارج کنید

و پوست روی آن را بگیرید. می توانید از وسط به دو نیم کنید و به صورت خلالی خرد کنید. این کاملا سلیقه ای استفاده است.

هلو انجیری درسته یا خرد شده را داخل شیشه های تمیز استریل شده بریزید

و برای هر ظرف ۵ ایل ۶ ق غذا خوری شکر را به صورت لایه ای روی هلو انجیری بریزید

و در انتها با آب جوش از قبل جوشانده و سرد شده ظرف ها را پر کنید

و با درب فلزی حتما درب شیشه را محکم کنید.

حالا شیشه ها را داخل یک قابلمه بزرگ قرار دهید و روی آن آب بریزید به طوری که تا تا درب آن داخل آب باشد

و درب ها بیرون آب باقی بمانند و به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد.

حالا باید با کمک دستمال شیشه ها از قابلمه خارح کنید و به صورت وارنه روی یک دستمال نخی قرار دهید

و صبر کنید تا خنک شود و بعد در یخچال نگهداری کنید. نوش جان

کمپوت هلو برای معده و یبوست و اسهال

ویتامین های محلول در آب هلو به هضم غذا و بهبود گوارش کمک می‌کنند. فیبرهای هلو برای کنترل دیابت نوع دو و اشتها ارزشمند هستند.

فیبرهای غذایی با کلسترول خون و سموم بدن به مبارزه می‌پردازند پس برای پاک سازی بدن ضرورت دارند.

برای هضم بهتر غذا و دریافت فیبر بیشتر بهتر است هلویی که خوب شسته شده را با پوست میل کرد.

به دلیل قلیایی بودن هلو و بهره مندی آن از فیبر، حفظ سلامتی دستگاه گوارش را به هلو نسبت می‌دهند.

فیبر موجود در هلو آب را جذب کرده و از اختلالات معده مانند بواسیر، یبوست، حرکات نامنظم روده و زخم معده جلوگیری می‌کند.

این میوه همچنین از اختلالات شکمی به خصوص سرطان جلوگیری می‌کند.

خاصیت ملینی هلو در دفع سنگ کلیه و مثانه تاثیرگذار است.

کمپوت هلو به علت شیرین بودن اسهال را بدتر می کند.

کمپوت هلو برای سرماخوردگی

کمپوت هلو غنی از ویتامین C و روی است که به عملکرد طبیعی بدن کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن

به پیشگیری و درمان سرماخوردگی، مالاریا و پنومونی کمک می کند.

کمپوت هلو برای کرونا خوبه

این میوه منبع غنی از ویتامین های گروه B، C و A و نیز مواد معدنی کلســیم، آهن، فسفر، پتاسیم و سدیم است؛

به طوریکه مصرف یک هلوی متوسط، ۳۴ میلی گرم از نیاز روزانه ویتامین C را تامین می کند.

همچنین سرشار از سایر آنتی اکسیدان های طبیعی است که احتمالا می توانند در پیشگیری از سرطان موثر باشند.

این میوه بدلیل فیبر بالا، در بهبود هضم غذا و درمان یبوست نقش دارد.

از دیگر فواید احتمالی هلو برای بدن می توان به کاهش فشارخون و سطح کلسترول خون، تقویت سیستم ایمنی بدن،

بهبود بینایی، سلامت دندان ها و بهبود کارکرد کلیه ها اشاره کرد.

کمپوت هلو برای کودک

دستورالعمل تهیه پوره میوه هلو، یک دستور کلاسیک بوده و مادران به راحتی می‌توانند

آن را به عنوان یک وعده غذایی تهیه کرده و برای تغذیه فرزند کوچک خود در هر شرایطی استفاده کنند.

شما برای تهیه پوره هلو به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

۱ فنجان میوه هلوی خردشده

۲ الی ۳ فنجان آب

ابتدا، میوه هلو را کامل شسته و به قطعات کوچک تقسیم کنید.

سپس، آن‌ها را با روش جوشاندن، بخارپز کردن یا استفاده از دستگاه فر، به طور کامل بپزید.

پس از انجام دادن این مرحله، اجازه دهید تا میوه‌ها کمی خنک شوند.

آب موجود در قابلمه را دور نریزید، زیرا می‌توانید بعداً برای رقیق نمودن پوره خود مورد استفاده قرار دهید.

در این مرحله، هلوهای پخته و خنک را در داخل دستگاه مخلوط‌کن قرار داده و در صورت نیاز، آب بیشتری به آن اضافه کنید.

عمل مخلوط کردن را تا زمانی ادامه دهید که غلظت پوره به اندازه مطلوب شما برسد.

اگر در نظر دارید که این پوره را با استفاده از شیشه شیر به کودک خود بدهید،

باید آب بیشتری برای رقیق کردن پوره استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا