سبک زندگی

کودکان مستعد دیابت این دو میوه را نخورند

خرید فالوور از سایت اینبو

در مطالعه ای که در موسسه فنلاند برای سلامت و رفاه رژیم غذایی انجام شد، گندم نیز به عنوان یک عامل خطر برای شکل خودایمنی دیابت شناسایی شد. از طرفی سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم و گل کلم اثر محافظتی دارند.

به گزارش سرگرمی روز، پروفسور سووی ویرتانن، محقق انستیتوی سلامت و رفاه رژیم غذایی فنلاند که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: این واقعیت که برخی میوه ها حاوی آفت کش هستند ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از آنها خطر ابتلا به نوع 1 را افزایش می دهند. دیابت، اما دیگران خطر ابتلا به آن را کاهش می دهند.”

در این مطالعه 5674 کودک فنلاندی که از تولد تا شش سالگی مستعد ابتلا به این بیماری بودند، مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها نشان داد که 94 نفر از این کودکان در سن 6 سالگی به دیابت نوع 1 مبتلا بودند و 206 نفر دیگر به خودایمنی جزایری مبتلا بودند.

محققان 34 گروه غذایی مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که هرچه کودکان بیشتر غذا بخورند، مانند موز، بلغور جو دوسر یا چاودار (گیاهی از خانواده گندم‌ها که از دانه‌های آن برای تهیه آرد و نان استفاده می‌شود)، خطر ابتلا به این بیماری بیشتر می‌شود. . در آنها افزایش می یابد.

ویرتانن گفت: این یافته ممکن است برای والدین گیج کننده باشد زیرا “بسیاری از غذاهایی که ما دریافتیم با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 و سیر بیماری مرتبط هستند، بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند.”

از سوی دیگر، محققان می گویند، خوردن توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، توت سیاه و سایر انواع توت ها به نظر می رسد از کودکان در برابر این بیماری محافظت می کند. در واقع هرچه این غذاها بیشتر مصرف شوند، خطر ابتلا به دیابت در کودکان کاهش می یابد.

از آنجایی که توت ها سرشار از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول هستند، تصور می شود که التهاب مرتبط با دیابت نوع 1 را کاهش می دهند.

از سوی دیگر، میوه ها ممکن است حاوی مواد مضری باشند که در میوه وجود ندارد. به عنوان مثال، توت ها می توانند فاقد آفت کش های موجود در میوه های دیگر باشند.

با این حال، محققان می گویند هنوز برای توصیه های غذایی برای نوزادان یا کودکان خردسال در این زمینه خیلی زود است.

دکتر ویرتانن می گوید: تصور می شود دیابت نوع 1 به دلیل ترکیبی از ژنتیک و عوامل دیگر ایجاد می شود که هنوز به طور کامل شناخته نشده اند. اما ما بیشتر از این نمی دانیم. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد سبک زندگی در این مورد نقش دارد.»

نتایج مطالعه جدید به زودی در نشست سالانه انجمن اروپایی برای مطالعه دیابت در مادرید ارائه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا