سبک زندگی

گنجینه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی در باقلا

خرید فالوور از سایت اینبو

لوبیا گیاهانی یک ساله هستند که فواید زیادی برای سلامتی دارند. حبوبات در فصل بهار آزاد می شوند و با آنها می توانید غذاهای لذیذی مانند بالش باقالی، قاتاگ باقالی، خورش باقلا، دانه کاکائو و … را تهیه کنید.

به گزارش سرگرمی روز، اگر علاقه مند به مصرف حبوبات هستید، در این قسمت سلامت و تندرستی با خواص و فواید لوبیا تازه و خشک برای سلامتی، بارداری، دیابت، کاهش وزن و کاهش وزن، پوست و مو آشنا شوید.

باگالا از گذشته تا امروز

گندم سیاه گیاه بومی جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا و از خانواده حبوبات است که در مناطق سردسیر و شمالی کشور می روید و مخصوص فصل بهار است اما در برخی از مناطق گرمسیر مانند خوزستان لوبیا چشم بلبلی می باشد. همچنین در پاییز و زمستان برداشت می شود.

لوبیا چندین هزار سال پیش توسط یونانی ها، رومیان باستان و مصریان فرعونی مصرف می شد و نمونه هایی از لوبیا در مقبره های مصریان باستان یافت شده است!

امروزه دو نوع عمده لوبیا در ایران کشت می شود، لوبیا معمولی و لوبیا پاچ باگلا. حبوبات کوچکتر و شکننده تر از لوبیاهای معمولی هستند و برای تهیه غذاهایی مانند لوبیای قطاق استفاده می شود. لوبیا سبز خشک را لوبیا زرد می گویند که برای تهیه پختک استفاده می شود.

مواد مغذی موجود در لوبیا

فولات

یک فنجان لوبیا پخته حاوی 44 درصد از ارزش روزانه فولات است. فولات به تولید مواد ژنتیکی، ساخت سلولی و متابولیسم اسیدهای آمینه، تولید و رشد سلول های جدید کمک می کند. مصرف غذاهای حاوی فولات نیز برای جلوگیری از کم خونی و طولانی شدن بارداری ضروری است.

اهن

یک فنجان لوبیا 3 میلی گرم آهن دارد. نقش آهن انتقال اکسیژن به تمام قسمت های بدن است. وجود آهن در بدن به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

روی

روی موجود در یک فنجان لوبیا 15 درصد از نیاز روزانه مردان و 21 درصد از نیاز روزانه زنان را تامین می کند. روی برای رشد طبیعی بدن ضروری است و کمبود آن باعث تاخیر در رشد یا تکامل ناقص سیستم عصبی می شود. کمبود روی باعث کاهش گلبول های سفید و در نتیجه ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود.

ارزش غذایی لوبیا خام (100 گرم)

کالری: 88

پروتئین: 8 گرم

کربوهیدرات: 18 گرم

چربی: 0.7 گرم

شکر: 9 گرم

فیبر: 8 گرم

ارزش غذایی لوبیا پخته (170 گرم)

کالری: 187

پروتئین: 12.9 گرم

کربوهیدرات: 33.4 گرم

چربی: 0.7 گرم

فیبر: 9.2 گرم

خوردن لوبیا چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

از پوکی استخوان جلوگیری کنید

پیشگیری از پوکی استخوان یکی از مهمترین خواص حبوبات است. یک فنجان لوبیا 36 درصد از مقدار منگنز مورد نیاز بدن را تامین می کند. بزرگسالان روزانه به 11 میلی گرم منگنز نیاز دارند. منگنز موجود در لوبیا برای استخوان ها مفید است و حجم استخوان را افزایش می دهد. منگنز همچنین کمبود کلسیم را بهبود می بخشد. منگنز برای سلامت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف لوبیا به دلیل محتوای بالای عسل، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث سلامت سلول های خونی می شود. مس عملکرد گلبول های سفید را در بدن بهبود می بخشد و در نتیجه سیستم ایمنی را تقویت می کند زیرا گلبول های سفید مولکول های بیماری زا و رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برند. بدون این سلول های خونی، بدن در معرض بیماری و عفونت قرار می گیرد.

انرژی بدن را افزایش دهید

مصرف لوبیا به دلیل وجود آهن باعث افزایش انرژی بدن می شود، زیرا آهن برای تولید هموگلوبین ضروری است و هموگلوبین به سلول ها اکسیژن می دهد. کمبود آهن باعث کاهش اکسیژن در بدن و احساس خستگی و کسلی می شود. یک فنجان لوبیا پخته 14 درصد آهن مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.

بهبود بیماری پارکینسون

مصرف لوبیا میزان لوودوپا و سی دوپا را در خون افزایش می دهد و علائم بیماری پارکینسون را کنترل می کند، زیرا افزایش لوودوپا و سی دوپا در خون باعث سهولت حرکت بیماران پارکینسونی می شود.

درمان کم خونی

لوبیا سرشار از آهن و مس است و باعث افزایش تولید هموگلوبین در خون می شود. مصرف لوبیا به درمان کم خونی فقر آهن و کم خونی کمک می کند. کمبود آهن باعث احساس خستگی و خواب آلودگی می شود.

دیابت و قند خون

لوبیا دارای شاخص گلیسمی نسبتا پایینی است که به کنترل قند خون کمک می کند. همچنین میزان بالای فیبر موجود در لوبیا باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی و کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.

درمان یبوست

لوبیا به دلیل داشتن فیبر، حرکات روده را بهبود می بخشد و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

لاغری و کاهش وزن

فیبر و پروتئین موجود در لوبیا باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری می شود، بنابراین مصرف حبوبات به کاهش وزن و کاهش چربی شکم کمک می کند.

فشار خون و قلب

منیزیم موجود در لوبیا فشار خون بالا و فشار خون دیاستولیک را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و حمله قلبی را کاهش می دهد.

از استرس، اضطراب و افسردگی جلوگیری کنید

به دلیل وجود لوودوپا، مصرف لوبیا باعث افزایش تولید دوپامین در بدن و بهبود خلق و خو و پیشگیری از بیماری هایی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می شود.

برای بدنسازی مفید است

لوبیا به دلیل داشتن پتاسیم برای بهبود عضله سازی در بدنسازی بسیار مفید است.

پیشگیری از سرطان

یکی از دلایل اصلی سرطان آسیب به DNA سلول های بدن است. مصرف لوبیا به دلیل وجود ویتامین B9 از آسیب DNA جلوگیری می کند و خطر ابتلا به سرطان سینه، مغز، دهانه رحم، روده بزرگ و ریه را کاهش می دهد.

پیشگیری از بیماری های چشمی

مصرف لوبیا به دلیل وجود تیامین باعث کاهش ابتلا به بیماری های چشمی مانند گلوکوم و آب مروارید می شود.

پیشگیری از پوسیدگی

مصرف لوبیا به دلیل وجود کلسیم و فسفر به تقویت مینای دندان کمک کرده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

بهبود عملکرد مغز

یک فنجان لوبیا 8 گرم چربی دارد که 3 گرم آن چربی غیراشباع است. این چربی ها سطح کلسترول را کاهش می دهند و به سلامت قلب کمک می کنند. این چربی ها حاوی امگا 3 هستند و به بهبود عملکرد مغز کمک می کنند.

بهبود عملکرد ریه

لوبیا به دلیل وجود ماده ای به نام جنیستئین به بهبود عملکرد ریه کمک می کند و به آسم، التهاب مجاری تنفسی و سرفه کمک می کند.

تسکین و درمان زخم معده

لوبیا فیبر زیادی دارد و به خصوص اگر با پوست خورده شود، هضم غذا را تسریع می کند. فیبر موجود در لوبیا خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش می دهد و به سم زدایی بدن از مواد مضر کمک می کند. خوردن باقلا زخم معده را تسکین و بهبود می بخشد و حالت تهوع و استفراغ را برطرف می کند.

فواید خوردن لوبیا برای نوزادان و کودکان

لوبیا به دلیل وجود پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و ویتامین های گروه B از رشد نوزادان و کودکان حمایت می کند. برای تغذیه نوزادان بعد از یک سالگی می توان لوبیا را پوره کرد تا کودک به راحتی آنها را مصرف کند. البته قبل از غذا دادن به بچه لوبیا حتما با یک متخصص مشورت کنید زیرا لوبیا می تواند علائم فاویسم را تشدید کند.

فواید گل باگالا

مصرف جوشانده گل لوبیا فواید خاصی برای سلامتی دارد، مصرف آن به دفع سنگ کلیه، درمان صرع، درمان قولنج و درد کلیه، درمان میگرن، درمان روماتیسم، درمان نقرس و درد مفاصل کمک می کند. برای بهره مندی از خواص شکوفه باقالی و درمان این بیماری ها 30 تا 60 گرم شکوفه باقالی را در یک لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه بجوشد سپس آن را از صافی صاف کرده و در لیوان از آن بنوشید.

خواص لوبیا برای زیبایی پوست

کاهش علائم پیری زودرس

لوبیا یک آنتی اکسیدان بسیار قوی و سرشار از ویتامین C است که باعث جوانسازی پوست و کاهش علائم پیری زودرس مانند خطوط صورت و چین و چروک دور چشم می شود.

لایه برداری و پاکسازی پوست صورت

از لوبیا می توان برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت استفاده کرد.

درمان آکنه و جوش

لوبیا به دلیل ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن برای درمان آکنه و جوش مفید است.

ماسک لوبیا برای آکنه

مقداری لوبیا را بجوشانید و له کنید سپس با شنبلیله و عسل مخلوط کنید و روی جوش بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند سپس صورت خود را با آب سرد بشویید.

ماسک باقلا برای درمان لکه های پوستی

برای درمان لک های پوستی، لوبیا خشک را چرخ کرده تا آرد شود، سپس آرد را با آب، سرکه و گلاب مخلوط کنید تا حالت خمیری پیدا کند، سپس این خمیر را روی صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند، سپس با آب سرد کاملا بشویید. به این ترتیب جوش نرم شده و بالغ می شود و چرک از آن خارج می شود. این ماسک برای کاهش پف زیر چشم نیز مفید است.

ماسک باقلا برای افزایش طراوت پوست

بنا به درخواست برخی از شما مبنی بر معرفی ماسک های زیبایی پوست لوبیا، در این قسمت از Moist Health برای پوست های شاداب به این موضوع پرداخته شده است، یک قاشق غذاخوری پودر لوبیا را با گلاب مخلوط کنید و بگذارید 10 دقیقه روی صورت خود بماند. .

نکته:

قبل از استفاده از لوبیا به عنوان ماسک روی پوست صورت، ابتدا کمی از ماسک باقلا را به مدت حداقل 20 دقیقه روی پوست دست خود قرار دهید و در صورت حساسیت از استفاده به عنوان ماسک خودداری کنید.

فواید لوبیا برای مو

رفع موهای زائد بدن

برای از بین بردن موهای زائد بدن می توانید لوبیا سبز را رنده کرده و سپس خشک و آسیاب کنید. در این مرحله لوبیاها را با آب لیموترش تازه یا سرکه مخلوط کرده و در ظرف دربسته ای بگذارید و نیم ساعت بگذارید بماند سپس این مخلوط را روی پوست ماساژ دهید تا موهای زائد کاملا از بین بروند سپس پوست خود را با واش بشویید. با آب سرد .

پیشگیری و درمان سفیدی مو

برای پیشگیری و درمان سفیدی مو، گل باقالی را له کرده و روی موها بمالید.

ماهیت لوبیا

طبیعت باقالی تازه سرد و مرطوب و طبیعت باقالی خشک سرد و خشک است. طبیعت گل لوبیا گرم است و با وجود اینکه لوبیا تازه ویتامین C بیشتری دارد، ارزش غذایی لوبیا خشک بیشتر از لوبیا تازه است.

خواص لوبیا در طب سنتی و اسلامی

به لطف وجود ویتامین A بینایی را تقویت می کند.

به لطف وجود فسفر، به تقویت هوش کمک می کند.

خستگی جسمی و روحی را کاهش می دهد و ضعف اعصاب را برطرف می کند.

برای درمان روماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.

تورم پروستات را کاهش می دهد.

در طول دوره نقاهت، قدرت بدن را افزایش می دهد.

استفاده از مخلوط حبوبات با روغن بادام و شکر برای رفع گرفتگی صدا و پاکسازی ریه مفید است.

خوردن حبوبات آب پز با سرکه و آب برای درمان اسهال موثر است.

مخلوط کردن آرد باقلا با آرد جو و استفاده از آن به صورت ضماد در بهبود محل کبودی مفید است.

سرم آرد لوبیا برای جلوگیری از برگشت مو (مژه ها) مفید است.

برای درمان گوشه های انگشت می توانید انگشت خود را در جوشانده برگ لوبیا فرو کنید.

حضرت امام رضا (ع) فرمودند:

لوبیا باعث تقویت پاها و تولید خون جدید در بدن می شود.

روش پوست کندن و خوردن حبوبات

لوبیا را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. انواع سالاد، لوبیا پلو، حبوبات خلال شده، خورش باقالی، کاکائو، آش باقالی و باقالی داغ را می توان از باقالی پخته تهیه کرد.

اگر پوست کندن لوبیا را سخت می‌کنید:

ابتدا اولین غلاف لوبیا را بردارید.

سپس در قابلمه بزرگی آب و نمک بریزید و قابلمه را روی اجاق بگذارید تا بجوشد.

حبوبات را در قابلمه بریزید و بگذارید 5 دقیقه بجوشد.

سپس لوبیاها را آبکشی کنید.

لوبیاها را در یک کاسه بزرگ آب یخ بریزید و بعد از 3 تا 5 دقیقه به راحتی پوست آن را از روی لوبیا جدا کنید.

عوارض و مضرات حبوبات

مصرف زیاد لوبیا به دلیل وجود لوودوپا می تواند باعث کمبود ویتامین B6 و افسردگی شود.

مصرف لوبیا می تواند فاویسم (یک اختلال خونی ارثی به دلیل کمبود G6PD در بدن) و علائم آن از جمله سرگیجه، سردرد، ضعف شدید، رنگ پریدگی، کم خونی و زردی شدید و حتی مرگ را بدتر کند.

افراد مبتلا به فاویسم حتی نباید بوی لوبیا را حس کنند.

در بسیاری از افراد، خوردن لوبیا باعث مثبت شدن نتیجه آزمایش هپاتیت B و نتیجه آزمایش خون کاذب می شود.

برخی افراد به لوبیا حساسیت دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا