سبک زندگی

۱۰ دارویی که نباید هم‌زمان با قهوه مصرف کرد

خرید فالوور از سایت اینبو

در سال 2020، گروهی از محققان تأثیر قهوه بر داروها را بررسی کردند. طبق گزارش آنها، “قهوه به طور قابل توجهی بر جذب، توزیع، متابولیسم و ​​دفع بسیاری از داروها تاثیر می گذارد.”

بر اساس بهترین گزارش ها، البته این در مورد همه داروها صدق نمی کند. مجله سلامت 10 مورد از این داروها را فهرست کرده است.

داروهای تیروئید

اگر کم کاری تیروئید دارید، به این معنی است که غده تیروئید شما به اندازه کافی این هورمون را تولید نمی کند. این باعث افزایش وزن، خشکی پوست، درد مفاصل، ریزش مو و پریودهای نامنظم می شود. برای حفظ تعادل هورمونی، بیماران لووتیروکسین یا سایر داروهای تیروئید تجویز می شوند. بر اساس نتایج مطالعه، نوشیدن قهوه همزمان با مصرف داروهای تیروئیدی باعث کاهش جذب و اثربخشی دارو می شود.

داروی سرماخوردگی یا آلرژی

میلیون ها نفر در سراسر جهان از داروهای سرماخوردگی یا آلرژی استفاده می کنند که اغلب حاوی محرک های سیستم عصبی مرکزی مانند سودوافدرین یا ضد احتقان هستند. قهوه نیز محرک محسوب می شود. بنابراین مصرف همزمان قهوه و قرص های آلرژی باعث افزایش علائمی مانند اضطراب و ناتوانی در خواب می شود.

داروی دیابت

اگر قهوه را با شیر و شکر مخلوط کنید، قند خون شما افزایش می یابد و اثربخشی داروی دیابت را کاهش می دهد. علاوه بر این، شواهد نشان می دهد که کافئین علائم دیابت را بدتر می کند. بر اساس مطالعه ای که توسط انجمن دیابت آمریکا منتشر شده است، نوشیدن هر ماده حاوی کافئین، مانند قهوه، می تواند سطح انسولین و قند خون را افزایش دهد. این مطالعه کوچک بود و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما محققان می گویند کافئین بیش از حد می تواند کنترل قند خون را دشوارتر کند.

درمانی برای آلزایمر

بیماری آلزایمر یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در جهان است و عمدتا افراد بالای 65 سال را مبتلا می کند. این اختلال مغزی منجر به از دست دادن عملکرد شناختی می شود و به همین دلیل، بیمار در انجام وظایفی مانند تفکر، به خاطر سپردن یا انجام کارهای روزانه دچار مشکل می شود. نوشیدن قهوه با اثرات داروهای آلزایمر مانند دونپزیل، ریواستیگمین و گالانتامین تداخل دارد.

داروی آسم

آسم یک بیماری مزمن است که ریه ها را درگیر می کند و باعث تحریک و التهاب راه های هوایی می شود و عوارضی مانند مشکلات تنفسی، سرفه، خس خس سینه و گرفتگی قفسه سینه را به همراه دارد. بسیاری از افراد مبتلا به آسم از داروهای گشادکننده برونش مانند آمینوفیلین یا تئوفیلین در هنگام تشدید استفاده می کنند. این داروها با آرام کردن مجاری تنفسی تنفس را آسان می‌کنند، اما عوارضی مانند سردرد، اضطراب، معده درد و تحریک‌پذیری دارند. بنابراین، نوشیدن قهوه یا سایر نوشیدنی های کافئین دار خطر این عوارض را افزایش می دهد.

داروی پوکی استخوان

پوکی استخوان عارضه ای است که استخوان ها را نازک و شکننده می کند و خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد. این بیماری در زنان به خصوص در زنانی که یائسه شده اند بیشتر دیده می شود. داروهایی مانند risdronate یا ibandronate از پوکی استخوان پیشگیری کرده و آن را درمان می کنند، اما این داروها را نباید همزمان با نوشیدن قهوه مصرف کرد، زیرا باعث کاهش اثربخشی دارو می شود.

داروهای ضد افسردگی

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده، از هر 10 نوجوان و بزرگسال، 1 نفر روزانه داروهای ضد افسردگی مصرف می کند. این داروها بیشتر برای افراد بین 20 تا 30 سال تجویز می شود و در دهه های اخیر رایج شده است. قهوه بر نحوه واکنش بدن به داروهای ضد افسردگی مانند فلووکسامین، آمی تریپتیلین، اسیتالوپرام و ایمی پرامین تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، فلووکسامین به طور خاص عوارض جانبی رایج کافئین را افزایش می دهد و باعث عوارض جانبی مانند بی خوابی و تپش قلب می شود.

داروهای ضد روان پریشی

افرادی که مبتلا به اسکیزوفرنی، شیدایی، اختلال افسردگی اساسی و سایر مشکلات سلامت روان هستند، داروهای ضد روان پریشی مصرف می کنند. مصرف داروهایی مانند فنوتیازین، کلوزاپین، هالوپریدول و اولانزاپین در صورت مصرف همزمان با نوشیدن قهوه، به طور متفاوتی در بدن تجزیه می شوند و بدن کمتر دارو را جذب می کند.

داروی فشار خون

ده ها میلیون نفر در سراسر جهان فشار خون بالا دارند. فشار خون بالا خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد. این بیماری رایج خاموش است و به ندرت علائمی را نشان می دهد. بسیاری از افراد از داروهای فشار خون مانند وراپامیل یا پروپرانولول استفاده می کنند که با کاهش ضربان قلب کار می کنند. این بدان معنی است که قلب برای پمپاژ خون به تمام سلول های بدن مجبور نیست به سختی کار کند. با این حال، نوشیدن قهوه در حین مصرف داروهای فشار خون مانند فلودیپین باعث کاهش جذب دارو در بدن می شود.

ملاتونین

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که در بدن برای ایجاد خواب آلودگی در شب تولید می شود. این هورمون با غروب خورشید تحریک می شود و به مغز سیگنال می دهد که زمان استراحت فرا رسیده است. برخی افراد برای درمان بی خوابی ملاتونین مصرف می کنند که می توان آن را به صورت مکمل بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کرد، اما قهوه محرکی است که تولید هورمون ملاتونین را کاهش می دهد.

اگر همزمان با نوشیدن قهوه ملاتونین مصرف می کنید، باید بدانید که آن ها یکدیگر را جبران می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا