سبک زندگی

تزریق واکسن آنفلوآنزا برای چه کسانی ضروری است؟

خرید فالوور از سایت اینبو

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: برخلاف تصور عموم، آنفولانزا یک بیماری جدی است که می تواند عوارض خطرناکی برای دستگاه تنفسی و ریوی داشته باشد.

به گزارش سرگرمی روز، دکتر فرشید رضایی با بیان اینکه با شروع فصل سرما بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا شیوع بیشتری پیدا می کند، اظهار کرد: ممکن است آنفولانزا برای برخی افراد یک سرماخوردگی ساده به نظر برسد اما این بیماری می تواند عوارض جدی و حتی کشنده داشته باشد. . بنابراین مقایسه این بیماری با سرماخوردگی صحیح نیست.

این متخصص عفونی با اشاره به اینکه آنفولانزا یک بیماری حاد تنفسی است، خاطرنشان کرد: آنفولانزا معمولاً در فصول سرد سال شیوع بیشتری دارد و می تواند سینوس ها، بینی، گلو، مجاری تنفسی و ریه ها را درگیر کند. این بیماری از طریق سرفه، عطسه و تماس مستقیم با ترشحات بینی و دهان فرد مبتلا به فرد دیگر منتقل می شود. با توجه به راه های انتقال آنفولانزا، رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک برای پیشگیری از آنفولانزا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

علائم آنفولانزا

وی درباره علائم آنفولانزا توضیح داد: ابتدا بیمار به طور ناگهانی دچار تب شدید می شود. گاهی اوقات بیماران زمان شروع ناگهانی تب را نیز به یاد می آورند. پس از تب علائمی مانند بدن درد شدید، سردرد شدید، خارش گلو یا گلودرد شروع می شود که ممکن است با سرفه خشک، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی همراه باشد.

رضایی ادامه داد: بیماران برای رفع کسالت و خستگی در 3 روز اول بیماری خود نیاز به استراحت نسبی دارند. مصرف مایعات و سوپ همراه با استراحت می تواند روند بهبودی را تسریع کند. تهوع و اسهال ممکن است در برخی از بیماران مبتلا به آنفولانزا که نیازی به آنتی بیوتیک ندارند رخ دهد.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه علائم آنفولانزا مانند آبریزش بینی و بدن درد را می توان با سرماخوردگی اشتباه گرفت، گفت: شدت علائم آنفولانزا معمولاً ناگهانی تر است؛ بنابراین علائم آنفولانزا معمولاً ناگهانی است. به دلیل این شرایط، بیماران باید مراقب باشند که بیماری خود را به دیگران سرایت نکنند، زیرا آنفولانزا در برخی بزرگسالان و گروه های پرخطر می تواند کشنده باشد.

نیاز به واکسیناسیون

رضایی با بیان اینکه بسیاری از مردم از اهمیت واکسن آنفولانزا آگاهی ندارند، گفت: اواخر شهریور و اوایل پاییز زمان مناسبی برای واکسن آنفولانزا از داروخانه ها است. واکسیناسیون به موقع آنفولانزا در ابتدای فصل سرما می تواند از مرگ هزاران بزرگسال و کودک خردسال جلوگیری کند.

این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه آنفولانزا یکی از بیماری های مهم عفونی قابل پیشگیری با واکسن است، خاطرنشان کرد: پس از شستن دست ها، واکسیناسیون سالانه بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا و عوارض آن تلقی می شود. ویروس آنفلوانزای انسانی به دلیل شرایط ژنتیکی خاص خود امکان جهش ژنتیکی سالانه را دارد. با توجه به تغییرات ژنتیکی، این ویروس می تواند شدت بیماری را شدیدتر یا خفیف تر کند.

وی با بیان اینکه واکسن آنفولانزا در ابتدای فصل سرما وارد بازار دارویی می شود و ایمنی بدن را در برابر ویروس های رایج آنفولانزای همان سال تقویت می کند، گفت: واکسیناسیون نه تنها توسط خود فرد، بلکه توسط اطرافیان نیز قابل انجام است. از افراد آسیب پذیر مانند سالمندان، کودکان و بیماران مزمن نیز محافظت می کند افرادی که از سالمندان مبتلا به بیماری های مزمن ناتوان کننده در خانه مراقبت می کنند نه تنها باید برای سالمندان واکسن تهیه کنند، بلکه باید اقداماتی را برای تزریق واکسن برای خود انجام دهند تا از انتقال بیشتر جلوگیری شود. این بیماری در خانواده و جامعه است.

چه کسانی به واکسیناسیون نیاز دارند؟

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره لزوم انجام واکسیناسیون گفت: لیست افرادی که باید علیه آنفلوآنزا واکسینه شوند طولانی است. سالمندان، کودکان زیر 5 سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری های مزمن (قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت و …)، کارکنان مراکز درمانی و افرادی که در مراکز سالمندان زندگی و کار می کنند، الزاماً باید واکسن تزریق کنند. .

راه های محافظت از خود در برابر آنفولانزا

این متخصص بیماری های عفونی «شستشوی منظم دست ها با آب و صابون در طول روز» را مهم ترین رفتار برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا در جامعه عنوان کرد و گفت: ویروس آنفلوانزای انسانی برای مدتی روی نوک انگشتان و کف دست ها باقی می ماند. در حالی که ویروس از طریق دست های آلوده منتقل می شود.» با مالیدن چشم ها و بینی وارد بدن می شود.

وی ادامه داد: استفاده از ماسک در اماکن عمومی و شلوغ یکی از توصیه های مهم در هنگام ابتلا به آنفولانزا مانند بسیاری از بیماری های تنفسی است. ما اثربخشی استفاده از ماسک را در دوران تاجگذاری تجربه کردیم. افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند می‌توانند با استفاده از ماسک تا حدی از خود در برابر ویروس آنفولانزا محافظت کنند.

رضایی با اشاره به لزوم رعایت فاصله از بیمار گفت: پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار همواره مورد تاکید است. حفظ فاصله یک تا دو متری از بیمار آنفولانزا می‌تواند از انتشار قطرات تنفسی آلوده به دیگران جلوگیری کند، اما سرفه و عطسه می‌تواند قطرات آلوده را به فواصل دورتر بفرستد.

وی ادامه داد: پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه با دستمال یا داخل آستین لباس در ناحیه آرنج از انتشار قطرات تنفسی آلوده جلوگیری می کند و یکی از آداب تنفسی محسوب می شود. ضدعفونی سطوح و وسایلی که بیمار با دست های آلوده خود لمس می کند می تواند از آلودگی دست های دیگران جلوگیری کند. الکل را می توان برای ضد عفونی کردن سطوح استفاده کرد. ما تجربه ضدعفونی سطوح با اسپری الکل را در دوران کرونا داشتیم و این کار نباید منجر به وسواس و زیاده روی شود.

رضایی گفت: برخلاف تصور رایج، آنفولانزا یک بیماری جدی است که می تواند عوارض خطرناکی داشته باشد و با سرماخوردگی متفاوت است. افراد با واکسیناسیون سالانه و رعایت بهداشت شخصی می توانند خود و خانواده خود را از این بیماری محافظت کنند. مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور آماده حضور در بیماران آنفلوانزا و ارائه توصیه های بهداشتی مورد نیاز به خانواده ها هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا