فناوری و تکنولوژی

تلسکوپ «جیمز وب» پدیده‌ای هرگز دیده نشده را رصد کرد

خرید فالوور از سایت اینبو

تصویری از سحابی سرپانتین که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) ناسا گرفته شده است که نه تنها مسحورکننده به نظر می رسد، بلکه پدیده ای را نیز به تصویر می کشد که قبلاً دیده نشده بود.

به گزارش سرگرمی روز، «جریان های پیش ستاره ای» همسو و کشیده که در گوشه سمت چپ بالای تصویر قابل مشاهده هستند، از یک نظریه قدیمی حمایت می کنند. همانطور که انتظار می‌رفت، جریان‌ها به صورت هم‌تراز از دیسک‌های در حال چرخش مواد خارج می‌شوند و شواهدی برای این نظریه فراهم می‌کنند که خوشه‌های ستاره‌ای در حال شکل‌گیری در یک جهت می‌چرخند.

به گفته ناسا، رگه های درخشان و توده ای در گوشه سمت چپ بالای تصویر، امواج ضربه ای از جت های پرتاب شده را نشان می دهد که با انقباض ابر گاز بین ستاره ای به داخل رخ می دهد. همانطور که ستارگان در حال شکل گیری متراکم می شوند و سریعتر می چرخند، مواد کمی عمود بر دیسک به بیرون پرتاب می شود.

کلاوس پونتوپیدان از آزمایشگاه رانش جت ناسا می گوید: ستاره شناسان مدت هاست که تصور می کردند وقتی ابرها شکسته می شوند و ستاره ها شکل می گیرند، ستارگان تمایل دارند در یک جهت بچرخند. با این حال، چیزی شبیه به این به طور مستقیم قبلا دیده نشده بود. این ساختارهای کشیده و هم تراز، سابقه ای تاریخی از شیوه اصلی تولد ستارگان است.

تلسکوپ

سحابی مار تنها یک یا دو میلیون سال سن دارد و در فاصله 1300 سال نوری از زمین قرار دارد. ناسا می گوید که خوشه متراکم از پیش ستاره ها در مرکز تصویر شامل ستاره هایی با قدمت کمتر از 100000 سال است. سحابی مار یک سحابی بازتابی است، به این معنی که ابر گاز و غبار آن با انعکاس نور ستارگان در داخل یا نزدیک آن می درخشد.

دوربین مادون قرمز نزدیک جیمز وب (NIRCam) این تصویر را گرفته است که حدود 16 تریلیون مایل در 11 تریلیون مایل را پوشش می دهد. مستطیل های سیاه در گوشه سمت راست پایین و سمت راست تصویر نشان دهنده داده های از دست رفته است. ناسا می گوید گام بعدی آنها استفاده از طیف سنج مادون قرمز نزدیک جیمز وب (NIRSpec) برای تجزیه و تحلیل ترکیب شیمیایی سحابی مار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا