فناوری و تکنولوژی

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

خرید فالوور از سایت اینبو

اولین واکسن شخصی سازی شده مبتنی بر فناوری mRNA در بریتانیا بر روی بیماران مبتلا به ملانوم، کشنده ترین سرطان پوست، آزمایش شده است.

دکتر هدر شاو، محقق ملی که این کارآزمایی را هماهنگ می کند، گفت که این تزریق ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی برای مبارزه با نوع خاص سرطان و تومور بیمار طراحی شده است.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از جهاتی بسیار هوشمندتر از واکسن است. واکسن “شخصی” به این معنی است که برای بیمار دریافت کننده آن طراحی شده است و ممکن است در بیمار بعدی کارایی نداشته باشد. ساختار واکسن با ژنتیک خاص تومور آن بیمار هماهنگ است و سیستم ایمنی بدن او را برای تولید آنتی بادی برای حمله به آنتی ژن ها یا آنتی ژن های سلول های سرطانی آموزش می دهد. برای طراحی این درمان شخصی، نمونه ای از تومور بیمار برداشته می شود و DNA آن با کمک هوش مصنوعی توالی یابی می شود.

داده‌های فاز 2 نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که با کیترودا ایمونوتراپی تزریق شده‌اند، در مقایسه با افرادی که کیترودا را به تنهایی دریافت کرده‌اند، تقریباً نصف (49%) است.

نحوه استفاده از این واکسن در بیماران به این صورت است که هر سه هفته یک میلی گرم از واکسن mRNA را برای حداکثر 9 دوز و 200 میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر 18 دوز) به مدت حدود یک سال دریافت می کنند.

تاریخچه تولید واکسن “mRNA”.

ساخت «mRNA» و تزریق آن به بدن بیش از سی سال قدمت دارد. تولید واکسن معمولاً ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با اپیدمی کرونا، روند ساخت واکسن تسریع شد و به لطف تحقیقاتی که قبلاً روی سرطان انجام شد، بیش از یک سال طول نکشید. این امر محققان را تشویق کرده است که به ادامه تولید این واکسن ها برای درمان و پیشگیری از سایر بیماری ها از جمله سرطان امیدوار باشند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تایید شده است. واکسن HPV در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن باقی بماند، می تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر هپاتیت B است که در برابر این ویروس که می تواند باعث سرطان کبد شود، محافظت می کند.

واکسن هایی که سرطان را درمان می کنند از روش درمانی به نام ایمونوتراپی استفاده می کنند که برای تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان کار می کند. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسنی می دهند تا سلول های سرطانی باقی مانده در بدن را پس از درمان از بین ببرد یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا