سبک زندگی

خواص دانه چیا برای زنان و لاغری شکم و پهلو و کبد و کرونا

خرید فالوور از سایت اینبو

خواص دانه چیا

خواص دانه چیا برای زنان و لاغری شکم و پهلو و کبد و کرونا همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانط ور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام بشرده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با دانه چیا

دانه چیا که به نام های تخم چیا یا چیا سید هم شناخته می شود، دانه ای خوراکی سرشار از پروتئین است

که به سلامت قلب کمک می کند، دیابت نوع ۲ را درمان می کند،

فشار خون بالا را کاهش داده و افسردگی را بهبود می بخشد.

دانه چیا که نام دیگر آن چیا سید می باشد، دانه ای خوراکی از خانواده نعناعیان است.

دانه چیا یکی از بهترین و مفیدترین دانه های خوراکی است. این دانه های سیاه و سفید آب دوست هستند

و می توانند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند. شباهت زیاد این دانه به تخم شربتی

یا تخم ریحان باعث شده تا خیلی از افراد آن ها را با یکدیگر اشتباه بگیرند.

خواص دانه چیا در طب سنتی

از نظر طب سنتی چیا سید دارای طبع سرد و تر است.

دو قاشق از دانه چیا ۱۳۸ کالری انرژی دارد.

چیا سید دارای خواص ضد التهابی بوده و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند و قرمزی پوست ناشی از جوش را درمان می کند.

روغن چیا باعث افزایش هیدراتاسیون پوست شده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی خشکی پوست آرنج ها و پاشنه پا را درمان می کند.

روغن چیا جاوی سطوح بالای آنتی اکسیدان و فیتونوتیت هاست که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست صورت می شود.

دانه های چیا منبع خوب پروتئین، مس، روی و اسید آلفا لینولئیک هستند که باعث تقویت و افزایش رشد مو می شوند.

دانه های چیا منبع عالی آهن هستند، مقادیر بالای آهن باعث بهبود گردش خون در سر شده و به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.

چیا سید یکی از دانه های دارای مقادیر بالای فیبر می باشد که باعث افزایش هورمون لپتین در بدنشده،

هورمون لپتین باعث کاهش اشتها می شود و با کاهش پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه چیا برای رشد مغز جنین در دوران بارداری ضروری است.

تحقیقات نشان داده که مصرف دانه چیا که مقادیر بالایی فیبر دارد باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا می شود

و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند بیماری های قلبی عروقی و آترواسکلروز را کاهش می دهد.

رژیم های غذایی حاوی مقادیر بالای فیبر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده و با کاهش حساسیت به انسولین در افراد دیابتی قند خون را ثابت نگه می دارد.

علت دقیق بیماری دیورتیکولی مشخص نیست، اما به نظر می رسد که با رژیم غذایی کم فیبر در ارتباط باشد.

دانه چیا حاوی مقادیر بالایی فیبر است باعث بهبود حرکت روده شده و دیورتیکولوزیس را درمان می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های چیا به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامت معده، روده و دستگاه گوارش مفید می باشد.

دانه چیا حاوی مقادیر بالای فیبر می باشد که به حرکت منظم روده ها کمک می کند و مانع از یبوست می شود.

مطالعات نشان داده که مقادیر بالای پروتئین در دانه های چیا باعث افزایش انرژی

و عضله سازی در ورزشکاران و بدنسازان می شود و عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد.

دانه های چیا غنی از اسید آلفا لیپوئیک هستند که به درمان تومور و سرطان به ویژه سرطان سینه کمک می کنند.

دانه های چیا حاوی مقادیر بالایی کلسیم، فسفر، ویتامین A و روی هستند که برای سلامت دهان و دندان مفید بوده

و با از بین بردن باکتری های موجود بر روی دندان احتمال پوسیدگی دندان را کاهش می دهند.

مصلح چیا سید مواد غذایی با طبع گرم مانند عسل هستند.

خواص دانه چیا برای لاغری

چیا سید یکی از دانه های دارای مقادیر بالای فیبر می باشد که باعث افزایش هورمون لپتین در بدنشده،

هورمون لپتین باعث کاهش اشتها می شود و با کاهش پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

مقادیر بالای پروتئین موجود در دانه های چیا باعث افزایش چربی سوزی و کاهش چربی شکم می شود.

علاوه بر این دانه چیا مقادیر بالای اسید های چرب امگا ۳ و اسید آلفا لینولئیک دارد که برای کاهش وزن مفید هستند.

حال نوبت آن است که تاثیر دانه چیا برای لاغری را بررسی کنیم.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که صرف نظر از مواد مغذی موجود در آن، به کاهش وزن سریع افراد کمک می‌کند؛

بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری زمانی است که افزایش حجم آن‌ها بر اثر جذب آب است که حالت ژله‌ای غلیظ پیدا می‌کند.

به همین دلیل با مصرف دانه چیا برای لاغری می‌توان حجم زیادی از معده را پر کرد و به همین دلیل میل افراد برای مصرف غذا کاهش پیدا می‌کند

و به همین دلیل دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو مناسب است؛ بنابراین با مصرف روزانه آن می‌توانید تاثیر این دانه‌ها را در لاغری مشاهده کنید.

دانه چیا سرشار از فیبر است، بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری میتواند به‌طوری که تنها دو قاشق غذاخوری از این دانه‌های مغذی،

می‌تواند ۴۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را برطرف کند. مصرف فیبر کافی برای بهبود عملکرد روده و دستگاه گوارش اهمیت بسیاری دارد

و در کاهش وزن موثر است؛ همچنین سبب ایجاد احساس سیری در افراد می‌شود و به همین سبب تاثیر دانه چیا برای چاقی اعمال می‌گردد.

برای استفاده از فواید دانه چیا برای چاقی و کاهش وزن، بهترین راهکار این است که ۲۰ گرم دانه چیا را در آب خیس کنید و پیش از نهار، میل نمایید

و ۲۰ گرم از آن را نیز پیش از شام مصرف کنید. برای استفاده از دانه چیا برای لاغری، می‌توانید آن را پس از آن‌که خیس کردید و به حداکثر افزایش حجم خود رسید،

در تهیه نوشیدنی‌ها، اسموتی، سس سالاد، ماست، سوپ، کیک، انواع دسر و… استفاده کنید تا دانه چیا برای کودکان نیز قابل مصرف شود؛

زیرا این دانه‌ها نه‌تنها بی‌مزه هستند، بلکه حالت ژله‌ای و غلیظ دارند و ممکن است قورت دادن آن‌ها برای کودکان سخت باشد.

اگر می‌خواهید از خواص دانه چیا برای لاغری بهره ببرید، بهتر است دانه چیا را با معده خالی یا به عنوان بخشی از صبحانه خود مصرف کنید.

زیرا به حس سیری و بهبود هضم کمک می‌کند. در صبح، سوخت و ساز بدن ما نیز در اوج خود قرار دارد تا بتوانیم هر چیزی را به راحتی هضم کنیم.

با این حال، شما همچنین می‌توانید آن را در طول روز و به‌عنوان بخشی از وعده‌های غذایی خود مصرف کنید تا از مزایای تغذیه‌ای کامل آن برخوردار شوید.

به‌منظور استفاده از دانه چیا و لاغری دستورالعمل زیر را به کار بگیرید. مواد تشکیل‌دهنده:

یک قاشق سوپ‌خوری دانۀ چیا (۵ گرم)؛

یک فنجان آب گرم (۲۰۰ گرم)؛

لیمو (۱۰۰ گرم).

طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری

ابتدا آب را در دو فنجان تقسیم کنید و دانۀ چیا را در یکی از آن‌ها خیس کنید.

اجازه دهید دانه‌ها حداقل ۴۰ دقیقه خیس بخورند (این ترکیب باید به‌طور قابل‌توجهی متراکم‌تر شود).

پس از ۴۰ دقیقه آب لیمو را بگیرید و آن را در فنجان آب دیگر بریزید.

هر دو مایع را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

برای بهره‌وری از خواص دانه چیا، شربتی برای لاغری، سعی کنید این دستورالعمل را با معدۀ خالی بنوشید.

خواص دانه چیا برای پوست

به لطف آنتی‌اکسیدان‌های موجود در دانۀ چیا، این دانه‌ها باعث تسریع ترمیم پوست می‌شوند و به کاهش احتمال آسیب بیشتر کمک می‌کنند.

دانۀ چیا با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند، به همین دلیل است که باید آن‌ها را مصرف کنید تا به کاهش روند پیری سلولی و پاک‌سازی بدن کمک کند.

بیشتر مشکلات پوستی ناشی از نوعی التهاب در پوست هستند. دانۀ چیا خواص خنک‌کننده دارد که می‌تواند به تسکین التهاب و حفظ سلامت و آرامش کمک کند.

داشتن سد پوستی قوی برای محافظت از پوست در برابر عوامل خارجی و به حداقل رساندن احتمال بروز آکنه و آسیب UV بسیار مهم است.

دانۀ چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به تقویت این سد و محافظت از آن در برابر آسیب‌های محیطی کمک می‌کند.

یکی از مهمترین خواص دانۀ چیا برای پوست خاصیت درخشان‌کنندگی آن است. دانۀ چیا سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین A، ویتامین C، آهن و پتاسیم است

و مصرف منظم آن‌ می‌تواند به افزایش درخشندگی و کشسانی پوست کمک کند و باعث درخشش تمام پوست شود.

همان طور که در قسمت بالا ذکر شد، دانۀ چیا می‌تواند مقدار زیادی آب را در خود نگه دارد و بنابراین می‌تواند یک غذای بسیار آبرسان را به رژیم غذایی‌تان اضافه کند.

آبرسانی کلیدِ حفظ سلامت پوست است و دانۀ چیا می‌تواند برای آن بسیار مفید باشد.

یکی از ساده‌ترین روش‌ها، مصرف دانه‌های چیا به شکل خشک است. این دانه‌های ترد، سفت نیستند و به‌راحتی می‌توان همراه داشت و با انواع غذا و سالاد میل کرد.

خواص دانه چیا برای کودکان

حتما می دانید که دانه چیا سرشار از امگا ۳ است که در رشد کودک نقش موثری دارد.

همچنین این دانه های فوق العاده منبع خوبی از اسیدهای چرب سالم هستند.

افزودن دانه چیا به غذای کودکان بهترین روش جذب امگا ۳ برای آنهاست. لازم به ذکر است

که کلسیم موجود در این دانه به رشد دندان ها و استخوان های کودکتان کمک شایانی می کند.

مدیکال نیوز تودی اعلام کرده است که دانه های چیا مواد مغذی بسیار بیشتری دارند از جمله آهن که به گردش خون کمک کرده

و آنتی اکسیدان ها که از مغز کودک محافظت می کنند.

اگر کودک شما دچار یبوست است خوشحال باشید که این دانه معجزه گر به دلیل داشتن فیبر محلول باعث حرکت غذا در سیستم گوارشی فرزندتان می شود.

دادن دانه چیا به نوزادان از هفت تا هشت ماهگی کاملا مناسب است. البته در نظر داشته باشید که اصلا به صورت خشک مدنظر نیست

چرا که احتمال خفگی وجود دارد. همیشه در ابتدا لازم است که دانه های چیا به خوبی خیس بخورند.

در ادامه یک صبحانه بسیار عالی برای کودک وشما آموزش می دهیم.

جو را از شب قبل آماده کنید.

مواد لازم :

نصف فنجان جو دو سر عاری از گلوتن

نصف فنجان شیر بادام شیرین نشده

نصف فنجان ماست یونانی

۱ قاشق سوپ خوری دانه چیا

یک قاشق چای خوری عسل

۴ توت ‌فرنگی بزرگ، خرد شده و با ضخامت کم.

محصول پیشنهادی: جو دو سر

محصول پیشنهادی: دانه چیا

تمام مواد اولیه را با هم مخلوط کنید تا به طور کامل ترکیب شود. در یک ظرف در بسته برای حداقل ۶ ساعت و تا حداکثر ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید.

۳۳۴ کالری، ۹.۶ گرم چربی (۰٫۵ گرم چربی ساختار یافته)، ۴۸.۶ گرم کربوهیدرات (۱۱.۳ گرم فیبر، ۱۵٫۲ گرم شکر)، ۲۰٫۵ گرم پروتئین، ۱۴۹ میلی ‌گرم سدیم، ۵ میلی ‌گرم کلسترول می باشد.

خواص دانه چیا برای معده و یبوست

دانه چیا حاوی مقادیر بالایی فیبر است باعث بهبود حرکت روده شده و دیورتیکولوزیس را درمان می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های چیا به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامت معده، روده و دستگاه گوارش مفید می باشد.

دانه چیا حاوی مقادیر بالای فیبر می باشد که به حرکت منظم روده ها کمک می کند و مانع از یبوست می شود.

به‌طور کلی، دانه‌های چیا برای سیستم گوارش انسان مفید هستند، زیرا فیبر زیادی دارند، اما مصرف بیش‌ازحد آن ممکن است معده شما را ناراحت کند.

مصرف بیش‌ازحد فیبر یا مصرف فیبر غلیظ می‌تواند در برخی موارد علائمی مانند نفخ، درد شکم، اسهال، یبوست یا گاز معده ایجاد کند.

اگر به بیماری کرون یا سندرم روده تحریک‌پذیر مبتلا هستید، ممکن است لازم باشد تا مصرف دانه چیا را به شدت محدود کنید.

اگر درمورد هر یک از این عوارض جانبی نگران هستید، ابتدا با یک متخصص تغذیه مشورت کرده و کم‌کم شروع به مصرف دانه چیا کنید.

یک وعده دانه چیا تقریباً دو قاشق غذاخوری است، اما اگر درمورد واکنش بدنتان به آن مطمئن نیستید،

توصیه می‌شود مصرف آن را با نصف قاشق غذاخوری یا کمتر شروع کنید.

خواص دانه چیا برای کبد

امپراتوری مایا ها و آزتک ها از دانه چیا در رژیم غذایی خود استفاده می کردند.

امروزه این دانه چیا یکی از محبوب ترین و سالمترین دانه ها در جهان شناخته شده است

و تقریباً بیشتر مردم جهان از آن استفاده می کنند. قرار دادن دانه چیا در رژیم غذایی می تواند تا حدودی بیماری قلبی و کبدی را کاهش دهد

زیرا دارای فیبر، امگا ۳ و مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است.

خواص دانه چیا برای مو

اگر می‌خواهید موهای درخشان و پرپشتی داشته باشید، حتماً این دانه‌ها را به برنامۀ غذایی خود اضافه کنید.

اگر تازه شروع به مصرف دانۀ چیا می‌کنید، سعی کنید از مقدار کم شروع کنید و کم‌کم مقدار مصرفی آن را افزایش دهید.

حال نگاهی به فواید دانۀ چیا برای سلامت مو می‌اندازیم.

دانۀ چیا به این شناخته می‌شود که سرشار از زینک است. این مادۀ مغذی نقش مهمی

در بهبود توانایی تارهای مو برای محافظت از خود در برابر آسیب‌های محیطی (به‌ویژه قرارگرفتن در معرض اشعۀ UV) ایفا می‌کند.

همچنین می‌تواند منجربه تولید سلول‌های جدید و سالم مو با بافت بهبودیافته و درخشندگی زیاد شود.

دانۀ چیا علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی، سرشار از پروتئین (l-lysine) و فسفر است

که هر دوی آن‌ها باعث تقویت و مستحکم‌کردن رشته‌های مو می‌شود و احتمال شکستگی و ریزش مو را کاهش می‌دهد.

سطوح بالای اسیدهای آمینۀ ضروری به افزایش سلامت پوست سر از داخل، جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد مو کمک می‌کند.

هنگام افزودن دانه‌های مرطوب چیا به ماسک مو یا سایر درمان‌های خانگی، بافت ژل مانند آن‌ها باعث می‌شود

که به یک مادۀ نرم‌کنندۀ عالی تبدیل شوند. این دانه‌ها می‌تواند به افزایش کشسانی مو کمک کرده و موهای خشن و خشک را ابریشمی و صاف کند.

یکی دیگر از مواد مغذی ضروری که به وفور در دانۀ چیا یافت می‌شود مس است.

این ماده به‌خاطر خاصیتی که در افزایش گردش خون در پوست سر و جلوگیری از نازک‌شدن موها دارد شناخته می‌شود.

خواص دانه چیا برای مردان

یک اونس (۲۸ گرم) دانه چیا ۹٫۷۵ گرم فیبر فراهم می‌کند که به ترتیب ۲۵٪ و ۳۹٪ از نیاز روزانه‌ی مردان و زنان به فیبر است.

دانه های چیا یکی از منابع غذایی طبیعی خوب اسیدهای چرب امگا ۳ هستند

و این نوع چربی خاص ممکن است از جهات مختلف به سلامت جنسی و تولید مثل مردان کمک کند.

این چربی ها ممکن است در موارد زیر نقش داشته باشند:

مقاومت در برابر عفونت های مختلف که ممکن است بدن را تحت تاثیر قرار دهد، که ممکن است سلامت جنسی مردان را بهبود بخشد.

تعداد اسپرم ها را افزایش دهید و توانایی حرکت آنها را بهبود بخشید.

افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات، زیرا چیا حاوی اسید آلفا لینولنیک است

که اعتقاد بر این است که بیش از حد مصرف می شود که ممکن است شانس ابتلا به این نوع سرطان را افزایش دهد.

خواص دانه چیا در بدنسازی

در میان فواید بالقوه دانه چیا برای مردان و زنان، خوردن آنها در رژیم غذایی ممکن است کمک کند:

افزایش انرژی بدن بدون ایجاد جهش ناسالم در سطح قند خون، که می تواند به ویژه برای ورزشکاران مفید باشد.

تقویت و ساخت ماهیچه ها و افزایش توانایی عضلات برای بازیابی از آسیب و صدمات.

اشتها را برای مدت طولانی‌تری مهار کنید و توانایی بدن برای کاهش وزن اضافی را افزایش دهید.

فواید بالقوه دانه های چیا در این زمینه به محتوای این دانه ها از برخی مواد مغذی مهم

برای افزایش انرژی بدن و تقویت ماهیچه ها مانند: اسیدهای امگا ۳ و فیبر رژیمی نسبت داده می شود.

خواص دانه چیا در بارداری و شیردهی

دانه های چیا با تمام خوبی که دارند، یک رژیم غذایی عالی برای خانم های باردار محسوب می شوند.

بارداری می تواند موارد بسیاری از جمله کمبود ویتامین و مواد معدنی، خستگی و قند خون بالا را ایجاد کند.

از آنجا که دانه های چیا از نظر بسیاری شاملویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند،

مصرف یک وعده کوچک این دانه ها هر روز می تواند از بروز کمبودهای کلسیم، فسفر و منیزیم جلوگیری کند.

همچنین باعث تقویت انرژی می شود، زیرا روند تبدیل کربوهیدرات ها و قندها را کند می کند.

دانه های چیا ماده ای مانند ژلاتین را درون معده ایجاد می کند که هضم را کند می کند.

این اطمینان حاصل می کند که سطح قند خون پایدار است و نوسان ندارد.

اگر این فواید کافی نبودند، در عوض دانه های چیا، غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند که رشد مغزی در جنین را امکان پذیر می کنند.

در حالی که ماهی همچنین منبع خوبی از امگا ۳ است، میزان جیوه در ماهی می تواند تأثیر منفی بر روی جنین داشته باشد،

به همین دلیل دانه های چیا جایگزین بسیار خوبی هستند.

همچنین مصرف دانه چیا باعث درمان دیابت بارداری و وزن گیری نوزاد می شود.

توجه داشته باشید که اطلاعاتی در مورد عوارص منفی این دانه برای جنین در بعضی منابع وجود دارد و بهتر است که این دانه را فقط با تایید پزشک مصرف کنید.

خواص دانه چیا و جو دوسر

از دوران قدیم ورزشکاران برای افزایش عملکرد و استقامت بدن خود در زمین بازی از دانه های چیا استفاده می کردند.

آن ها بر این معتقد بودند که دانه چیا می تواند آن ها را برای مدت طولانی بدون غذا سیر نگه دارد چرا که حاوی پروتئین و مواد مغذی می باشد.

کربوهیدرات یک منبع غذایی عالی برای ورزشکاران است، مخصوصاً برای بازیکنان فوتبال که به مدت ۹۰ دقیقه در زمین بازی در فعالیت هستند.

و این جایی است که بلغور جو دوسر می تواند مفید باشد. بلغور جو دوسر یک کربوهیدرات هضم کننده است.

هم چنین به عنوان یک نوع فیبر محلول، جو دوسر به هضم کمک می کند و به کاهش وزن اضافی ناخواسته کمک می کند.

خواص دانه چیا و کینوا

از دوران قدیم ورزشکاران برای افزایش عملکرد و استقامت بدن خود در زمین بازی از دانه های چیا استفاده می کردند.

آن ها بر این معتقد بودند که دانه چیا می تواند آن ها را برای مدت طولانی بدون غذا سیر نگه دارد چرا که حاوی پروتئین و مواد مغذی می باشد.

کینوا یکی دیگر از غذاهای باستانی است. کینوا حاوی مواد معدنی مهم مانند آهن، منیزیم، فسفر، روی، مس و منگنز برای عملکرد بیشتر بدن است.

کینوا دارای پروتئین و کربوهیدرات هایی است که برای تغذیه مناسب ضروری هستند.

آهن موجود در کینوا انرژی لازم برای انجام تمرینات سخت را برای بدن فراهم می کند و همچنین تأمین اکسیژن برای عضلات را بر عهده دارد.

کینوا را می توان برای صبحانه، ناهار، یا شام در تغذیه ورزشکاران استفاده کرد.

یکی از اصلی ترین تفاوت های دانه چیا و کینوا در شکل ظاهری آن ها می باشد.

برای درک بهتر تفاوت دانه چیا و کینوا می‌ توانیم بگوییم دانه چیا بیضی شکل است و دارای رنگ قهوه ای تیره می باشد.

همچنین می توان گفت این دانه خوراکی هنگامی که در آب ریخته می‌ شود، لعابدار می‌ شود و رنگ‌ های سیاه، خاکستری و سفید نیز وجود دارد.

به همین منظور از این دانه خوراکی به دلیل اینکه طعم و مزه خاصی ندارد،

می توان به راحتی در غذاهای مختلف استفاده کرد و از فواید و مزایای بسیاری که دارد، بهره مند شد.

علاوه بر این می توان گفت اگر چه تفاوت دانه چیا و کینوا از نظر فیزیکی و ظاهری کمتر می باشد،

اما از نظر ارزش غذایی و رژیم غذایی تفاوت ‌های بسیاری با یکدیگر دارند

و هر کدام فواید مخصوص به خود را دارند مثلا کینوا به عنوان خاویار گیاهی نیز شناخته می شود

و خواص آن از دانه چیا بیشتر می باشد. به عبارت دیگر یکی دیگر از تفاوت ‌های دانه چیا و کینوا این است

که دانه چیا منبع غنی ویتامین و امگا ۳ می باشد در حالی که دانه کینوا از امگا سه کمتری برخوردار است.

اگر چه تفاوت دانه چیا و کینوا را نمی ‌توان نادیده گرفت، اما می‌ توان گفت افراد با در نظر گرفتن خواص و مزایای

هر یک از این دانه های خوراکی می ‌توانند این محصولات را خریداری کنند و از خاصیت های بسیار خوب آن ها بهره ‌مند شوند.

طرز پخت گیاه کینوا تا حد زیادی شبیه به برنج سفید است به این ترتیب که هر یک پیمانه کینوا را با ۲ پیمانه آب،

آب مرغ یا گوشت به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و با حرارت ملایم می‌پزند

تا زمانی که آب آن کاملا کشیده شود. همچنین می توانید سوپ کینوا برای لاغری بپزید.

افزودن دانه های چیا به سس سالاد یکی از بهترین روش های سالم سازی سس های سالاد است

زیرا اکثر سس های سالاد تجاری حاوی شکر هستند

و تهیه سس سالاد خانگی با دانه چیا می تواند جایگزین بسیار سالم تری برای آن ها باشد.

طریقه مصرف دانه چیا

ساده‌ترین راه برای مصرف دانه های چیا برای لاغری، این است که آنها را به بطری آب خود اضافه کنید.

می‌توانید از یک قاشق چای خوری دانه چیا به عنوان رویه روی کاسه بلغور جو دوسر، ساندویچ، سالاد میوه یا سبزیجات استفاده کنید.

پیشنهاد می‌شود چیا را با سوپ خود مخلوط کنید. همچنین می‌توانید مقداری دانه کامل چیا یا پودر چیا را به کاسه اسموتی صبحانه یا ماست اضافه کنید.

در حین پخت انواع کیک و کوکی، می‌توانید تا یک چهارم فنجان آرد معمولی را با آرد چیا عوض کنید.

میان وعده‌های عصر خود را با یک گرانولا سالم ساخته شده از آجیل، دانه چیا، میوه‌ها و جو جایگزین کنید.

با اضافه کردن دانه چیا به کره آجیل می‌توانید سریع‌تر به وزن دلخواه خود برسید.

یکی از بهترین کره‌ها، کره بادام زمینی است. زیرا حتی یک قاشق غذا خوری از آن می‌تواند به شما احساس سیری بدهد و جلوی پرخوری را بگیرد.

زمان مصرف دانه چیا

بهتر است دانه چیا را با معده خالی یا به عنوان بخشی از صبحانه خود مصرف کنید.

زیرا به حس سیری و بهبود هضم کمک می‌کند. در صبح، سوخت و ساز بدن ما نیز در اوج خود قرار دارد تا بتوانیم هر چیزی را به راحتی هضم کنیم.

با این حال، شما همچنین می‌توانید آن را در طول روز و به‌عنوان بخشی از وعده‌های غذایی خود مصرف کنید تا از مزایای تغذیه‌ای کامل آن برخوردار شوید.

دانه چیا ار کجا بخریم

بهترین راه خرید از عطاری ها و فروشگاه های اینترنتی است.

همچنین این دانه به صورت بسته بندی در هایپر مارکت ها فروخته می شود.

دانه چیا با شیر

برای تهیه پودینگ با دانه چیا به مواد زیر نیاز داریم:

دانه چیا: ۱/۲ پیمانه

شیر: ۱ پیمانه

عسل: ۳ قاشق غذاخوری

سیروپ وانیل: ۱ قاشق غذاخوری

مربای آلبالو: به مقدار لازم

برای تهیه پودینگ با دانه چیا، ابتدا در ظرف دانه چیا بریزید و شیر را به آن اضافه کنید و سپس عسل و سیروپ وانیل را به ترکیب اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

به مدت ۳۰ دقیقه مواد را در یخچال بگذارید. بعد از ۳۰ دقیقه کمی از ترکیب آماده شده را به آرامی در یک لیوان بریزید و روی آن مربای آلبالو بریزید

و مجدد باقی مواد را روی مربای آلبالو بریزید. اگر تمایل دارید برای تزیین آن می‌توانید از توت فرنگی استفاده کنید.

از مهمترین خواص این دانه با شیر داتشن کلسیم فراوان و پیشگیری از پوکی استخوان و سرشار از انرژی بودن است.

دانه چیا برای چاقی و چاقی صورت

دانه چیا دارای خواص لاغر کنندگی است و برای درمان چاقی مفید است.

اگر دنبال راه هایی برای چاقی صورت هستید چند پیشنهاد برای شما داریم.

آلوئه ورا حاوی آنتی‌اکسیدان، ویتامین E و C است. به همین دلیل افراد زیادی اعتقاد دارند که مصرف آلوئه ورا، تاثیر ضد پیری برای صورت دارد.

آووکادو از دیگر میوه‌های سالمی است که به چاق شدن صورت کمک می‌کند.

آووکادو حاوی مقدار زیادی کالری، چربی و فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌ نیز هست.

می‌توانید آووکادو را به ساندویچ‌ یا املت‌های خود اضافه کنید.

یکی از روش‌های استفاده از سیب برای پُر کردن گونه‌ها، تهیه ماسک سیب است.

یک عدد سیب را رنده کنید و روی پوست ماساژ دهید و بعد از ۲۰ دقیقه، صورت را با آب بشویید.

عسل و میوه پاپایا را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنید و روی گونه‌ها بمالید.

سپس بعد از گذشت ۱۰ دقیقه با آب شست و شو دهید.

دانه چیا برای دیابت

یکی از فواید دانه چیا، کاهش قند خون به کمک به بهبود دیابت نوع دو است.

این خاصیت به دلیل وجود امگا ۳، منگنز و منیزیم موجود در دانه ی چیا است.

همچنین از دیگر فواید دانه چیا(تخم چیا) که به‌صورت تجربی به اثبات رسیده است،

کنترل فشار خون در افرادی است که آن را به‌صورت روزانه و منظم مصرف می‌کنند.

داشتن سطح قندخون سالم برای سلامتی انسان بسیار مهم است.

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد دانه‌های چیا مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهند و کنترل قندخون را بهبود می‌بخشند.

مقاومت به انسولین از عوامل خطر مهم برای سندرم متابولیک، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی است.

مطالعات انسانی نشان می‌دهد نان تهیه‌شده با دانه چیا باعث کاهش پاسخ قندخون در مقایسه با نان‌های سنتی می‌شود.

دانه چیا برای صبحانه

چیا را با پاشیدن ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری (۱۵ یا ۳۰ میلی لیتر) دانه چیا روی بلغور جو دوسر، ماست یا غلات صبحانه به صبحانه خود اضافه کنید.

اضافه کردن دانه چیا به صبحانه شما می تواند یک ایده خوب باشد زیرا آنها حاوی ویتامین های B، تیامین و نیاسین هستند

که می توانند غذاهای موجود در بدن شما را به انرژی تبدیل کنند. آنها همچنین برای سیستم عصبی و مغز، تغذیه خوبی هستند.

یک مطالعه انجام شده بر روی ۲۴ شرکت‌کننده نشان داد که خوردن ۷ یا ۱۴ گرم دانه چیا با ماست

برای صبحانه باعث افزایش احساس سیری و کاهش مصرف غذا در کوتاه‌ مدت در مقایسه با خوردن ماست بدون چیا می‌شود.

با این حال، مطالعاتی که اثربخشی دانه‌ های چیا را برای کاهش وزن بررسی می‌کنند، نتایج متفاوتی را نشان می دهند.

در یک مطالعه قدیمی در سال ۲۰۰۹ که شامل ۹۰ فرد دارای اضافه وزن بود،

مصرف ۵۰ گرم دانه چیا در روز و به مدت ۱۲ هفته بر وزن بدن، فشار خون و التهاب تأثیری نداشت.

در مقابل، یک مطالعه ۶ ماهه شامل ۷۷ فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی و دیابت نوع ۲ که رژیم غذایی کم کالری مصرف می کردند،

نشان داد که افرادی که روزانه این دانه مصرف می کردند نسبت به افرادی که دارونما دریافت می کردند کاهش وزن قابل توجه بیشتری داشتند.

اگرچه افزودن این دانه به رژیم غذایی شما بعید است که به خودی خود باعث کاهش وزن شود،

اما اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، ممکن است مکمل مفیدی برای یک رژیم غذایی متعادل و مغذی باشد.

دانه چیا در غذا

طرز تهیه پودینگ چیا ساده و بسیار شبیه درست کردن آب چیا است،

منتها برای این که غلظت بیشتر و بافت شبیه پودینگ داشته باشد لازم است

مقدار دانه چیا بیشتری را در مدت زمان طولانی تری در آب خیس کنید.

پودینگ چیا را می توان با آب میوه یا شیر نیز تهیه کرد که انتخابی عالی برای یک وعده غذایی

خوشمزه در صبحانه یا به عنوان دسر خواهد بود. همچنین برای تهیه پودینگ چیای کاکائویی و وانیلی می توانید از کاکائو یا وانیل در ترکیب خود استفاده کنید.

برای مغذی کردن اسموتی مورد علاقه تان کافیست مقداری دانه چیا به آن اضافه کنید.

برای این کار ابتدا دانه های چیا را خیسانده و ترکیب ژله مانند آن را به اسموتی های مختلف اضافه کنید.

اگر از صبحانه های تکراری خسته شده اید حتما دانه چیا را امتحان کنید!

یکی از راه های اضافه کردن دانه چیا به صبحانه جایگزین کردن غلات معمول صبحانه با غلات چیا است.

برای این کار دانه های چیا را کل شب داخل شیر (یا جایگزین های گیاهی همچون شیر بادام) خیسانده

و صبح روز بعد مقداری آجیل، میوه یا ادویه جاتی مانند دارچین به آن اضافه کنید.

می توانید از عصاره وانیل یا موز کوبیده برای خوشمزه تر شدن آن استفاده کنید.

ترافل چیا را با مقداری خرما، کاکائو و جو دوسر ترکیب کرده و به عنوان میان وعده خوشمزه فوری میل کنید.

روش دیگر برای استفاده از دانه های چیا افزودن آن به خوراکی های خوشمزه در حال سرخ شدن است،

کافیست ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) دانه چیا را به آن افزوده و هم بزنید.

دانه چیا در رژیم کتوژنیک

شاید جایی خوانده باشید که دانه های چیا در یک وعده ۱ اونس حدود ۱۲ گرم کربوهیدرات دارند. .

با این حال، بیشتر این فیبر غذایی غیرقابل هضم است و تنها حدود ۲ گرم کربوهیدرات موجود در چیا قابل هضم است (کربوهیدرات خالص).

دانه چیا همچنین دارای چربی و پروتئین بالایی است. وعده فوق حاوی ۸٫۷ گرم چربی و ۴٫۶ گرم پروتئین است.

بیشتر چربی موجود در دانه چیا اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳ است که حدود ۵ گرم در هر وعده است.

این مقدار بسیار بالاتر از میزان توصیه شده روزانه امگا ۳ گیاهی است (۱٫۳۲ گرم برای زنان و ۱٫۵۵ گرم برای مردان).

دانه چیا در سالاد

اگر از طرفداران پر و پا قرص سالاد هستید می توانید به راحتی بافت و ارزش غذایی آن را بهبود ببخشید،

کافیست دانه های چیا را به سالاد سبزیجات مورد علاقه تان اضافه کنید.

افزودن دانه های چیا به سس سالاد یکی از بهترین روش های سالم سازی سس های سالاد است

زیرا اکثر سس های سالاد تجاری حاوی شکر هستند و تهیه سس سالاد خانگی با دانه چیا می تواند جایگزین بسیار سالم تری برای آن ها باشد.

سالاد یکی از بهترین غذاها برای افزودن دانه چیا می‌باشد زیرا درست کردن این پیش غذا بسیار ساده و سریع است.

تخم چیا را می‌توان بصورت مستقیم روی خود سالاد بریزید، اما بهترین روش استفاده افزودن آن به سس است

زیرا می‌توانند به آن قوام بیشتری ببخشند. این سس می‌تواند با مایونز، آبلیمو، ماست و یا سرکه نیز درست شود.

دانه چیا در ایران

این دانه برای اولین بار در سال ۱۳۹۸ مرودشت فارس کشت شده است.

در سالهای اخیر غلات زیادی در سبد خانوارها ایرانی قرار گرفته است یکی از آن ها دانه چیا می باشد

و این گیاه علی رغم کشت سخت و پر دردسری که دارد دارای خواص زیادی می باشد.

اما از آنجایی که مسئولان توجه زیادی به این مسئله نداشته اندنقش بسزایی دارد.

مسائلی مثل بحران آب و شرایط آب و هوایی نامساعد و توجه به خاک کشت بذر چیا،

خرید بذر مناسب چیا همه می تواند از اصلی ترین مشکلات کاشت دانه جیا باشد.

همین مسئله باعث می شود که سرمایه گذاران ریسک نکنند و به سمت کاشت دانه چیا نروند.

یکی دیگر از موارد وجود دلالان است که تأثیر زیادی در قیمت دانه چیا دارد و در واقع زمان خرید دانه چیا باید گفت کیفیت و مرغوبیت بذر و یا دانه توجه کرد

و همین مسئله باعث شده است که فروش دانه چیا به مشکل مواجه می شود.

البته ناگفته نماند که از آنجایی که دانه چیا دارای خاصیت های زیادی می باشد که یکی از آن ها لاغری است.

اما دارای مضراتی هم می باشد که می تواند برای افرادی ایجاد سوء هاضمه کند و پس باید این تعادل رارعایت کرد.

دانه چیا و ماست

یک مطالعه انجام شده بر روی ۲۴ شرکت‌کننده نشان داد که خوردن ۷ یا ۱۴ گرم دانه چیا با ماست

برای صبحانه باعث افزایش احساس سیری و کاهش مصرف غذا در کوتاه‌ مدت در مقایسه با خوردن ماست بدون چیا می‌شود.

با این حال، مطالعاتی که اثربخشی دانه‌ های چیا را برای کاهش وزن بررسی می‌کنند،

نتایج متفاوتی را نشان می دهند. در یک مطالعه قدیمی در سال ۲۰۰۹ که شامل ۹۰ فرد دارای اضافه وزن بود،

مصرف ۵۰ گرم دانه چیا در روز و به مدت ۱۲ هفته بر وزن بدن، فشار خون و التهاب تأثیری نداشت.

در مقابل، یک مطالعه ۶ ماهه شامل ۷۷ فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی و دیابت نوع ۲ که رژیم غذایی کم کالری مصرف می کردند،

نشان داد که افرادی که روزانه این دانه مصرف می کردند نسبت به افرادی که دارونما دریافت می کردند کاهش وزن قابل توجه بیشتری داشتند.

اگرچه افزودن این دانه به رژیم غذایی شما بعید است که به خودی خود باعث کاهش وزن شود،

اما اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، ممکن است مکمل مفیدی برای یک رژیم غذایی متعادل و مغذی باشد.

دانه چیا و کم کاری تیروئید

چون این دانه هورمونی هست برای عملکرد تیروئید ممکنه مناسب نباشه و اختلال ایجاد کنه.

دانه چیا برای زنان

التهاب مزمن که اغلب به‌دلیل عادات غذایی ناسالم و عدم ورزش ایجاد می‌شود،

به‌ویژه برای زنان در سنین بالا، بسیار خطرساز است. اسیدهای چرب امگا ۳ عموما به‌عنوان مواد ضدالتهاب شناخته می‌شوند.

دانه چیا سرشار از این اسیدهای چرب بوده و اسید آلفا لینولنیک موجود در این دانه برای سلامت قلب مهم است.

مطالعات نشان می‌دهد مصرف ۳۷ گرم دانه چیا در روز (کمی بیش از نصف فنجان)، منجربه کاهش نشانگرهای التهابی در خون می‌شود.

در طب سنتی دانه چیا را به عنوان فاکتور بهبود دهنده علائم تخمدان پلی کیستیک می شناسند.

این گیاه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا۳ است.

یک مطالعه خبر از فواید احتمالی این چربی های سالم در رژیم غذایی تخمدان پلی کیستیک میدهد.

چون به کاهش مقاومت انسولین در سلول های بدن، تعادل بخشیدن به سطح انسولین

و پیشگیری از بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک در زنان مبتلا کمک میکند.

اسیدهای چرب امگا از جمله مواد آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی هستند که مبارزان در برابر رادیکال های آزاد به شمار می روند

و جلوی استرس اکسیداتیو را می گیرند. این وضعیت بیشتر اوقات از جمله شرایط افراد مبتلا به تنبلی تخمدان است.

این دانه ضدالتهاب است و به زنان کمک می‌کند تا درد کمتری را در طول قاعدگی تجربه کنند.

اسیدهای چرب امگا ۳ نیز می‌توانند با تنظیم سطح استروژن، پروژسترون و سایر هورمون‌ها به کاهش انقباضات قاعدگی کمک کنند.

دانه چیا همان سیاه دانه است؟

چیا گیاهی است یک‌ساله از خانواده نعناعیان. این گیاه بومی آمریکای مرکزی است.

این گیاه را برای مصرف دانه آن می‌کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

دانه‌ٔ چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی‌متر.

دانه‌های چیا در رنگ‌های گوناگون از جمله قهوه‌ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید، و لکه‌لکه رنگ نیز یافت می‌شوند.

دانه‌های چیا آب دوست هستند و قادرند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند.

سیاه دانه یا سُنیز (Nigella Sativa) گیاه گل‌داری است که در مدت یک سال بالغ می‌شود.

این گیاه در اروپای شرقی، غرب آسیا، بلغارستان، رومانی، قبرس، عراق، ترکیه و ایران رشد می‌کند.

البته امروزه در کشورهای دیگری از اروپا و آسیا هم می‌روید.

گل‌های آن ظریف و معمولاً به رنگ آبی و سفید کم‌رنگ و دارای پنج تا ده گلبرگ است.

میوه آن یک کپسول بزرگ و متورم است که درون آن تعداد بسیار زیادی بذر یا دانه وجود دارد.

این دانه‌ها را به‌عنوان دارو یا ادویه استفاده می‌کنند.

کاشت دانه چیا

تکثیر گیاه چیا از طریق بذر صورت می گیرد، بدین صورت که بذر را در خزانه و یا گلدانی مورد کشت قرار دهید

سپس روی آن را با پلاستیکی بپوشانید. پس از حدود دو هفته بذر شروع به جوانه زنی می کند در این هنگام می توانید پلاستیک را بردارید.

توجه داشته باشید که سطح مورد نظر باید کاملا مرطوب باشد.

پس از آنکه گیاه به حد معینی از رشد رسید می توانید آن را به زمین اصلی منتقل کنید.

ارتفاع: ارتفاع این گیاه بین ۵۰ تا ۹۰ سانتی متر است.

دمای مناسب رشد: دمای مورد نیاز برای جوانه زنی گیاه چیا ۲۴ درجه سانتی گراد و دمای پس از رشد و بیرون ۱۸ درجه سانتیگراد است.

فاصله کاشت بذر: فاصله کاشت گیاه چیا بین ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر می باشد.

خاک مناسب رشد: برای رشد بهتر گیاه از خاکی استفاده کنید که زهکشی مناسبی دارد. خاک های شنی برای رشد این گیاه مناسب می باشند.

مقدار آبدهی: به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد.

نور مناسب: از جمله گیاهان آفتاب دوست می باشد.

کاربرد: چیا دارای کاربردهای مختلف دارویی و درمانی است.

بیشترین کاربرد چیا در تهیه تخم شربتی می باشد. علی رغم ریز بودن دارای خاصیت فوق العاده است.

در پخت پز و تزئین غذاها و انواع چاشنی به ویژه سالاد از تخم چیا استفاده می شود.

دانه چیا گلوتن دارد

افرادی که به بیماری سلیاک دچار هستند، نمی‌توانند مواد غذایی که در آن گلوتن وجود دارد، مصرف کنند.

جالب است بدانید مصرف دانه چیا برای این افراد مفید است، زیرا فاقد گلوتن هستند و به بهبود بیماری سلیاک می‌کنند.

تاثیر دانه چیا بر فشار خون

دانه چیا علاوه بر کاهش قند خون، در کاهش فشار خون نیز موثر است.

در یک مطالعه، خوردن دانه چیا به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش فشار خون، همراه با نشانگرهای قند خون و التهاب شد.

این عارضه به این دلیل اتفاق می‌افتد که دانه‌های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کند

و ممکن است فشار خون را کاهش دهد. مطالعه‌ای روی ۹۰ فرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد

که مصرف مکمل‌های اسید چرب امگا ۳ به مدت ۸ هفته به طور متوسط فشار خون سیستولیک را ۲۲٫۲ میلی متر جیوه

و فشار خون دیاستولیک را ۱۱٫۹۵ میلی متر جیوه کاهش می‌دهد. با این حال، افراد حاضر در این مطالعه تحت دیالیز نیز بودند،

بنابراین این نتایج ممکن است برای عموم مردم قابل استفاده نباشد. توانایی دانه چیا در کاهش فشار خون برای کسانی که فشار خون بالا دارند

ممکن است مطلوب باشد. با این حال، دانه چیا می‌تواند اثربخشی داروهای فشار خون را افزایش دهد،

که می‌تواند منجر به افت بیش از حد فشار خون یا ابتلا به فشار خون پایین شود.

ایا دانه چیا تراریخته است

دانه چیا هورمونی می باشد

دانه‌های چیا یک غذای غلات کامل است که معمولاً به صورت ارگانیک رشد می‌کند.

به علاوه، آنها غیر تراریخته (بدون تغییر ژنتیکی) و به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند.

یک قاشق غذاخوری دانه چیا چند گرم است

یک قاشق غذاخوری از دانه چیا دارای پنج و نیم گرم می باشد و ۲ گرم پروتئین دارد و ۶۸ کالری دارد.

دانه چیا با اب جوش

یکی از ساده ترین و رایج ترین راه های استفاده از دانه چیا افزودن آب آن به رژیم غذایی می باشد.

برای تهیه آب چیا ۱/۴ فنجان (۴۰ گرم) تخم چیا را با ۴ فنجان (۱ لیتر) آب مخلوط کرده و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خیس کنید.

آب چیا پرخاصیت اما بی مزه است، برای طعم دار کردن آن در صورت تمایل می توانید

مقداری میوه خرد شده یا چند قطره لیمو ترش، لیمو شیرازی یا پرتقال به آن اضافه کنید.

دانه چیا به ترکی

در زبان ترکی به دانه چیا ، چیا توهومو گفته می شود.

chai tohumu

میزان مصرف دانه چیا در روز

به طور کلی در تحقیقات به محدودیت خاصی برای مصرف دانه چیا اشاره نشده است

و می‌توانید آن را تا ۴ قاشق غذا خوری در روز نیز مصرف کنید. ولی آب فراوان بنوشید

و در صورت داشتن بیماری‌های خاص، با پزشک مشورت کنید.

دانه چیا و آسپرین

افرادی که داروی رقیق کننده خون مانند آسپرین مصرف می کنند یا اختلال خونریزی دارند باید از مصرف خودسرانه دانه های چـیا خودداری کنند

و قبل از اینکه دانه های چیـا را در رژیم غذایی خود وارد کنند با پزشک صحبت کنند.

دانه چیا با چه داروهایی تداخل دارد

تخم چیا ممکن است با داروهای فشار خون و یا رقیق کننده ی خون مانند وارفارین تداخل داشته باشد.

اگر شما هر یک از این داروها را مصرف می کنید از خوردن دانه ی چیا خودداری کنید.

دانه چیا برای سرماخوردگی

مخلوط دانه چیا و عسل برای سرفه و سرماخوردگی و برونشیت خیلی خوب است.

همچنین جالب است بدانید که مخلوط دانه چیا و عسل سبب کاهش آسم، سرفه ، آنفلوآنزا می‌شود

و به شکل دارویی به علت اثر آنتی‌اسپاسمیک می‌تواند در درمان سیاه سرفه و سرفه‌‌های خشک موثر باشد.

همچنین دانه چیا برالی درمان بیماری های تنفسی مفید است.

طرز شستن دانه چیا

برای این کار یک ظرف بزرگ برداشته و پر از آب کنید و دانه چیا را به آن اضافه کنید.

ممکن است دانه چیا ها به هم بچسبند با چنگال آن را هم بزنید تا کم کم ته نشین شوند.

اگر دانه چیا برگ و خاشاک و غیره داشت صبر کنید تا روی آب بیایند و آنها را جدا کنید.

کافی است که چند بار آرام ظرف را خالی کنید و دوباره پر کنید تا جایی که دیگر آب زلال شود و روی ان چیزی نباشد.

حالا دانه چیا را آرام هم زه و در ظرف دیگری می ریزیم تا شن و سنگریزه آن در ظرف اول بماند.

این کار را چند بار تکرار می کنیم تا شنی در کف ظرف باقی نماند.

ماسک دانه چیا برای پوست

طرز تهیه ماسک برای پوست

کافی است که یک قاشق چای خوری از دانه چیا و روغن نارگیل را با هم مخلوط کرده و یک ساعت صبر کنید.

سپس این ماسک را برای نیم ساعت روی پوست خود بمالید.

طرز تهیه ماسک روشن کننده پوست

یک قاشق چای خوری دانه چیا آسیاب شده با یک قاشق چای خوری آب و یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه مخلوط کنید.

سپس آن را به صورت خود بمالید و بعد از نیم ساعت با آب سرد بشویید.

بهتر است که دو با در هفته از این ماسک استفاده شود.

طرز تهیه ماسک جوان سازی پوست

یک قاشق غذا خوری دانه چیا را در یک لیوان آب گرم بریزید و صبر کنید ده دقیقه در همین حالت بماند.

حالا وقت آن است که یک قاشق غذا خوری آب لیمو ترش و یک عدد سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کنید.

ماسک را روی صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید و سپس با آب سرد بشویید.

دانه چیا و روده

یکی از مهمترین خواص دانه چیا مقابله کردن با بیماری یبوست است.

ماده ای به نام موسیلاژ در دانه چیا است که کارش تنظیم عبور مدفوع از روده است.

دانه چیا فیبرهای محلول و غیر محلول زیادی دارد که برای سلامت دستگاه گوارشی ما ضروری هستند.

چونکه دانه چیا آب زیادی را به خود جذب می کند نمی گذارد بدن بی آب شده و در نتیجه یبوست در بدن به وجود بیاید.

دانه چیا برای قناری

دانه چیا همچنین حاوی آنتی اکسیدان و مقدار زیادی کلسیم است. این در هنگام تغذیه آنها به پرندگان خانگی مفید است .

پرندگان محصولات لبنی را به خوبی تحمل نمی کنند و این یک راه عالی برای اطمینان از دریافت کلسیم مورد نیاز آنهاست.

لبنیات نیز معمولا چربی بیشتری نسبت به بسیاری از محصولات دیگر دارد،

بنابراین جایگزینی دانه چیا به جای لبنیات به عنوان منبع کلسیم برای سلامت استخوان مفید است.

دانه چیا و آبلیمو

کافیست شما پس از بیدار شدن بصورت ناشتا میکس یک لیوان آب جوش ،یک قاشق غذاخوری دانه چیا و آب لیمو را میل نمایید

( حدود ۵ داخلی ۱۰ دقیقه برای دم کشیدن و جذب آب توسط دانه های چیا صبر نمایید) ، تا متوجه سیر بودن خود در طی روز شوید.

دانه چیا باید جویده شود

این دانه سرشار از اب و فیبر هستند می توانند جویده هم نشوند.

مدت زمان نگهداری دانه چیا

دانه های چیا خیس خورده را می‌توان برای ۵ روز در یخچال نگه داری کرد.

دانه چیا چه رنگی است

به‌طور معمول، دانه‌های چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی‌متر.

دانه‌های چیا در رنگ‌های گوناگون از جمله قهوه‌ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید، و لکه‌لکه رنگ نیز یافت می‌شوند.

دانه‌های چیا آب‌دوست هستند و قادرند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب کنند.

مضرات دانه چیا

کسانی که مبتلا به کرم معده هستند نباید از دانه چیا استفاده کنند.

اگر در مصرف آن زیاده روی شود باعث ایجاد سرگیجه و مشکلات بینایی می شود.

استفاده از دانه چیا می تواند فشار خون را کاهش دهد پس کودکان و افراد میانسال دارای بیماری خاص حتما قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت کنند.

کسانی که مشکلات تیروئیدی و هورمونی هم دارند باید با اجازه پزشک مصرف کنند.

در مورد کودکان باید توجه کنید که دانه حتما خیس خورده باشند وگرنه می تواند منجر به خفگی کودک شود.

در دوران بارداری بهتر است که با نظر پزشک مصرف شود.

مصرف بیش از اندازه برای لاغری باعث تاری دید می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا