خواص چای سبز و نحوه مصرف آن و همه چیز درباره فواید و روش استفاده چای سبز
خواص چای سبز و نحوه مصرف آن
خواص چای سبز و نحوه مصرف آن ؛ همه چیز درباره فواید و روش استفاده چای سبز همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص چای سبز و نحوه مصرف آن
طبع چای سبز سرد و خشک است و تقریبا بدون کالری است.
چای سبز مقادیر قابل ملاحظه ای آنتی اکسیدان موسوم به انواع کاتچین می باشد که عامل کنترل مولکول رادیکال آزاد و پیشگیری از بیماری سرطان و قلب و عروق است.
حافظ پوست بدن در برابر تابش نور خورشید و پیشگیری از سرطان پوست (ملانوما) می باشد.
موجب بهبود بافت های کششی پوست بدن و کاهش فرآیند چین و چروک دست و صورت می گردد.
ماده موثر چای سبز موسوم به EGCG در ترمیم زخم، تشکیل رگهای خونی بدن نقش دارد.
پلی فنل های چای سبز و سیاه در پیشگیری و درمان درد مفاصل که ناشی از یک سری عوامل اکسیداتیو و التهاب آور و تورم زاست موثر می باشد.
دارای خاصیت میکروب کشی و ضد ویروسی است و در ساخت خمیر دندان و دهان شو ها کاربرد دارد.
چای سبز بر روی عوامل بیماری زخم معده، هلیکوباکتر می تواند موثر باشد.
چای سبز می تواند به بهبود بیماری کبدی Hepatic Fibrosis کمک کند.
پلی فنل های چای سیاه و سبز در کاهش خطر بیماری ها قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد. نوشیدن روزانه دو تا سه فنجان چای سیاه و سبز با افزایش میزان فلاونوئیدها در خون از جمع شدن چربی و افزایش کلسترول بد (LDL) جلوگیری می کند.
چای سیاه و سبز جذب مواد غذایی در افراد مسن را بالا برده و روند پیری و فرسودگی سلول های را کند می کند.
نوشیدن چای سیاه و سبز در جیره غذایی سالمندان، بیماریهای ناشی از فرسودگی، سرطان و قلبی و عروقی فراموشی را کاهش می دهد.
کاتچین های چای سبز ( EGCG) در درمان بیماریهای ناشی از مسمومیت غذایی و اسهال و استفراغ موثر است.
نوشیدن چای سیاه و مرغوب و سالم و عاری از افزودنی های غیرمجاز بخاطر دارا بودن دو ماده غذایی دارویی فلاونوئیدو فیتواستروژن ضمن بالا بردن تراکم استخوان از پوسیدگی آن جلوگیری می کند.
نوشیدن روزانه دو تا سه فنجان چای سیاه و سبز در کاهش اثرات مخرب و سرطان زای مواد رادیو اکتیو محیط زیست وعکس برداری های پزشکی موثر واقع می گردد.
چای سبز از رشد و نمو با کتری های مضر دهان و دندان جلوگیری نموده و مانع تشکیل جرم و پوسیدگی دندان و بوی بد دهانی می شود.
افزایش سوخت و ساز بدن، رفع خستگی عضلانی و روحی و افزایش انرژی می شود.
کاتچین های چای سبز و پلی فنل چای معمولی موجب افزایش مقاومت و ایمنی بدن در برابر میکروب های زیست محیطی می گردد. چای سبز به حفظ سلامت و تندرستی کمک میکند
نوشیدن چای سبز سبب کاهش عوارض ناشی از استعمال دخانیات می گردد.
انواع چای سالم و مرغوب اعم از سیاه، سفید و سبز و اولانگ از نظر متخصصان علوم تغذیه سالم ترین و مفید ترین نوشیدنی است. اثر بخشی آن از نقطه نظر مقابله به عوامل بیماری زا به مراتب بیشتر از ویتامین C و E می باشد و بیش از دویست برابر گزارش شده است.
نوشیدن چای به دور از دغدغه و افکار مادی و در محیطی آرام بوایطه وجود ماده آرام بخش طبیعی موسوم به تفانین سبب آرامش روح و روان و از بین بردن استرس و فشار عصبی ناشی از کار و زندگی ماشینی می گردد.
نوشیدن چای سبز و ماساژ موهای سر باعث تقویت و جلوگیری از ریزش مو می گردد.
نوشیدن چای سبز در افزایش عملکرد مغز و محافظه و کاهش مشکل فراموشی سالمندان مفید و موثر است.
سیستئین چای سبز Seleno Cysteine موجود در چای سبز موغوب و سالم در تنظیم غذه تیروئید و بی نظمی کا آن مفید می باشد.
ماده شیمیایی گیاهی چای سبز GAMA AMIOBTYRIC موسوم به ماده کاتچین موجب کاهش فشار خون میگردد.
برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
برای هر نفر ۱ قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، ۱ لیوان آب داغ با دمای ۸۰ تا ۸۵ درجه به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بگذارید.
سپس آن را بنوشید.چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.
آشنایی با دیگر خواص چای سبز
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص چای سبز آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با چای سبز
چای سبز یکی از چای های مفید برای سلامت بدن می باشد که به نسبت دیگر چای ها کمتر فرآوری شده است. این چای دارای آنتی اکسیدان ، پتاسیم ، ویتامین های گروه ب ، منیزیوم ، منگنز و کافئین می باشد. از جمله خواص چای سبز می توان به خاصیت ضدپیری و لاغری آن اشاره کرد.
انواع مختلفی از چای سبز وجود دارد که با توجه به تنوع استفاده ، شرایط رشد ، روش های باغبانی ، فرآوری تولید و زمان برداشت ، تفاوت های چشمگیری دارند.
اگرچه تحقیقات زیادی در مورد اثرات احتمالی مصرف چای سبز به طور مرتب انجام شده است ، اما شواهد کمی مبنی بر تاثیر نوشیدن چای سبز بر سلامتی وجود داشته باشد.
البته باید اضافه کرد در برخی افراد که مشکل فشار دارند،فشار خون را پاییین می آورد.
خاستگاه این چای چین است ولی چای سبز ایرانی و افغانی پر طرفدار است.
خواص چای سبز برای بهبود گوارش
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز باعث می شود تا سلامت دستگاه گوارش تضمین شود.
شما می توانید از چای سبز برای کاهش بیماری های التهابی گوارش استفاده کنیم.
چای سبز باعث می شود تا عملکرد هضم بهبود پیدا کرده و سرطان معده کاهش می یابد.
در چای سبز کاتچین به مقدار کافی وجود دارد که باعث کاهش فعالیت آنزیم های گوارشی و کاهش جذب کالری در روده ها می شود.
شما می توانید به راحتی برای سلامت گوارش خود از چای سبز استفاده کنید.
خواص چای سبز برای بهداشت دهان و دندان
مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که مصرف منظم چای سبز باعث بهداشت دهان و دندان می شود.
چای سبز باعث کاهش التهاب شده و پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.
چای سبز درون خود فلوراید دارد که می تواند در حفظ سلامت دندان ها بسیار مفید باشد.
خواص چای سبز برای پیشگیری از آلزایمر
مصرف چای سبز باعث کاهش مضرات رادیکال های آزاد شده و آلزایمر را بهبود می بخشد. برای جلوگیری از نابودی حافظه بهتر است چای سبز را مصرف کنید. فلانوئیدهای موجود در این چای باعث می شود تا از مغز در برابر استرس محافظت کند.
ترکیبات چای سبز
چای سبز حاوی ترکیبات بیولوژیکی است که برای سلامتی انسان مفید است.
چای سبز بیشتر از یک نوشیدنی ساده است، ترکیبات گیاهی موجود در چای سبز بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن را دارا ست.
این چای از پلی فنل ها غنی است که اثرات ضد التهاب و مبارزه با سرطان را به همراه دارد.
۳۰% از وزن چای سبز را پلی فنل تشکیل می دهد.
همچنین حاوی مقدار زیادی اپی گالو کاتچین گالات است که یک آنتی اکسیدان فوق العاده قوی است که اختصارا به صورت EGCG نمایش داده میشود.
EGCG می تواند میزان رادیکال های آزاد موجود در بدن را کاهش دهد؛
رادیکالهای آزاد در بدن می توانند موجب به وجود آمدن ناهنجاری هایی از قبیل سکته مغزی، سرطان، تومور و … می شود.
نقش EGCG در سلامتی انسان بسیار حائز اهمیت است و خوشبختانه یکی از ترکیبات قوی موجود در چای سبز EGCG می باشد.
میزان EGCG در چای سبز حدود ۲-۳ برابر میزان آن در چای سیاه است.
چای سبز حاوی آنتی اکسیدان پلی فنل است همچنین حاوی کاتچین EGCG ، این دو آنتی اکسیدان برای سلامتی تاثیرات مختلفی دارند.
خواص چای سبز برای سم زدایی بدن
چای سبز به عنوان یک چای سم زدای قوی شناخته شده است ، چرا که دارای پلی فنل بوده که باعث می شود تا بدن از شر رادیکال های آزاد رها شود. رادیکال های آزاد برای بدن سمی بوده و باعث ایجاد آسیب های سلولی می شود.
خواص چای سبز با زنجبیل
بهترین موقع خوردن این چای در صبح است.
خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد.
افزایش سوخت و ساز بدن را حاصل می شود.
باعث پاکسازی بدن می شود.
خوشبختانه فاقد کالری است.
بهبود و درمان مشکلات بدن را حاصپل می شود.
باعث کاهش کلسترول خون می شود.
در نتیجه مصرف بهبود گوارش را حاصل می شود.
باعث دفع سموم از بدن می شود.
باعث لاغری شکم و آب کردن پهلوها می شود.
باعث کاهش وزن می شود.
موجب دفع صحیح چربی ها از بدن می شود.
از ریزش مو جلوگیری می کند.
باعث کاهش اشتها می شود.
باری درمان میگرن مفید است.
باعث درمان سرماخوردگی و آنفلونزا می شود.
باعث درمان گلودرد، گرفتگی صدا و سرفه می شود.
برای درمان تهوع می توانید روی خواص زنجبیل و چای سبز حساب کنید.
خواص چای سبز با دارچین
دارچین با وجود آنتی اکسیدان و نیز با داشتن پلی فنول یک چربی سوز خوب به حساب می آید و در ترکیب با چای سبز که دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان است یک دمکرده عالی برای لاغری فوری و ارزان قیمت است، راهی که برای شما سخت نخواهد بود و می توانید در کنار ورزش و دیگر فعالیتها آن را به خوبی انجام دهید.
طرز تهیه چای سبز و دارچین
روش اول :
۱- پوست یک عدد لیموترش را بگیرید و به همراه ۱ عدد چوب دارچین داخل لیوان آب جوش قرار دهید.
۲- بعد از ۱۰ دقیقه، چای سبز را به دمنوش اضافه کنید و روی دهانه لیوان یک عدد نعلبکی قرار دهید تا خوب دم بکشد.
۳- بعد از ۵ دقیقه چای سبز و دارچین شما آماده خواهد بود. حالا وقت آن است که چای را از صافی رد کنید و در صورت دلخواه آب لیمو تازه به آن اضافه کنید.
بسته به دلخواهتان می توانید مجددا کمی عسل به آن اضافه کنید تا بیشتر شیرین شود.
روش دوم :
۱- آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. یک تکه چوب دارچین به آن اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه بجوشد.
۲- آب جوش را از روی حرارت بردارید و بعد از آن که کمی خنک شد، برگ چای سبز را به دمنوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳ دقیقه دم بکشد.
۳- در پایان چای را از صافی عبور دهید، صاف کنید و چای سبز و دارچین را به صورت داغ یا خنک بنوشید.
نکات کلیدی طرز تهیه چای سبز و دارچین
– چای سبز را با آب در حال جوش آماده نکنید و آن را هرگز نجوشانید.
چون خواص چای سبز و دارچین از بین رفته و دمنوش طعم خوب خود را از دست خواهد داد.
حواستان باشد چای سبز را همچون چای سیاه دم نکنید.
– برای بهتر دم کشیدن چای سبز و دارچین می توانید از لیوان مخصوص دمنوش دردار استفاده کنید.
– استفاده از پوست و آب لیموی تازه خاصیت چربی سوزی دمنوش چای سبز با دارچین را بیشتر می کند.
ـ اگر می خواهید دمنوش را در قوری و با مقدار بیشتر درست کنید، حتما از قوری چینی استفاده کنید.
– می توانید این دمنوش را به صورت سرد و خنک نیز سرو کنید.
خواص چای سبز برای کلیه
چای سبز مواد مضر برای بدن را که در نتیجۀ اثرات آنها سنگ کلیه و مثانه ایجاد میشود، از بین میبرد.
در مطالعه در مورد زنان، این نتیجه را گزارش دادند که مصرف نوشیدنی چای باعث کاهش خطر سنگ کلیه تا حدود ۸ درصد می شود.
مطالعه در مورد مردان به این نتیجه منتهی شد که مصرف کنندگان چای توانستند تا ۱۶ درصد خطر ایجاد سنگ کلیه را کاهش دهند.
با توجه به گزارشات LPI، با مصرف هر فنجان ۸ اونسی چای، خطر ابتلا به سنگ کلیه در زنان و مردان به ترتیب ۸% و ۱۴% کاهش می یابد.
اگرچه، LPI مشخص نکرده است که چه نوع چای این خواص را دارد، اما چای سبز می تواند انتخاب خوبی باشد.
یک مطالعه که در سال ۲۰۰۵ در مجله ارولوژی چاپ شد، اثرات چای سبز را بر تشکیل سنگ کلیه در موش های صحرایی Wistar بررسی کرده و دریافتند که چای باعث کاهش مدفوع اگزالات کلسیم و تشکیل سنگ در موش صحرایی می شود.
خواص چای سبز برای ریه
نه تنها پتانسیل کاهش وزن دارد بلکه برای حفظ سلامت ریه ها مفید است.
این نوشیدنی قدرتمند، خواص آنتی اکسیدانی دارد و ضد التهاب است. مصرف چای سبز از بافت های ظریف ریه به خوبی حفاظت می کند.
تاثیرات مصرف چای سبز روی کند شدن بیماری های ریوی ثابت شده است.