خواص کمپوت گلابی در طب سنتی و فواید کمپوت گلابی از نظر طب سنتی
خواص کمپوت گلابی در طب سنتی
خواص کمپوت گلابی در طب سنتی ؛ فواید کمپوت گلابی از نظر طب سنتی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام بشرده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص کمپوت گلابی در طب سنتی
طبع کمپوت گلابی سرد و تر است و کالری ۱۰۰ گرم از یان کمپوت ۵۰ کالری می باشد.
کمپوت گلابی برای افرادی که دچار سوءهاضمه یا ضعف در سیستم گوارشی هستند، بسیار مناسب است.
میوه گلابی فیبر بالایی دارد که بعد از پختن و کمپوت کردن هم فیبر آن حفظ میشود و به روده کمک میکند تا غذا را بهتر هضم کند.
خوردن کمپوت گلابی به کنترل کلسترول خون کمک میکند و مصرف آن به بیماران قلبی و عروقی توصیه میشود.
تحقیقات نشان میدهد مصرف کمپوت گلابی از تجمع چربی در رگها و کبد پیشگیری میکند.
خواص آنتیاکسیدانی میوه گلابی به مقدار زیادی در کمپوت آن هم وجود دارد و باعث ایجاد خاصیت ضدسرطانی میشود.
مصرف کمپوت گلابی در دوران سرماخوردگی به بهبود مشکلات تنفسی و کاهش التهاب کمک میکند.
در دوران بیماری و بیاشتهایی برای دریافت ویتامینها میتوانید از انواع کمپوت، بهویژه کمپوت نرم و خوشطعم گلابی استفاده کنید.
از مهمترین خاصیت کمپوت گلابی برای درمان یبوست ناشی از بیتحرکی، در دوران نقاهت و بیماری غافل نشوید.
کمپوت برای معدهدرد مفید بهنظر میرسد. افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند و قادر به هضم غذاهای سفت نیستند،
میتوانند کمپوت را جایگزین میوه خام کنند. میوه گلابی سرشار از فیبر محلول بوده و هضم آن بهمراتب آسانتر از انواع میوهها خواهد بود.
فیبر بالای کمپوت گلابی به هضم بهتر غذاهای دیگر هم کمک میکند و سلامت گوارش شما را تضمین میکند.
گلابی آب فراوانی دارد و مصرف آن باعث کاهش اسید معده میشود.
افرادی که سوءهاضمه دارند، معده اسیدی دارند و در بیشتر مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس میشوند.
خوردن کمپوت گلابی به کاهش رفلاکس معده و تنظیم اسید آن کمک میکند.
البته توجه داشته باشید که مصرف کمپوت بهتنهایی راهحل درمان بیماریهای جدی مثل زخم معده نخواهد بود.
در چنین مواردی مراجعه به پزشک تنها راهکار بهبودی شما است.
پیشنهاد ما این است که به مقاله غذاهای مفید برای معدهدرد بروید
و با تغذیه سالم برای بیماریهای گوارشی بیشتر آشنا شوید.
آشنایی با دیگر خواص کمپوت گلابی در طب سنتی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کمپوت گلابی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با گلابی
گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند.
گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد.
گلابی خود دارای خواص بسیار زیادی می باشد اما همانطور که در ادامه خواهید خواند،
عمر این میوه بسیار کوتاه است و برای همین کمپوت گلابی بهترین جایگزین برای داشتن این میوه گرانبها و استفاده موثر از آن است.
اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروف است که شکل آنها شبیه سیب است.
در منابع آلمانی منشأ گلابی را درکوههای البرز ذکر کردهاند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگلهای گیلان و مازندارن وجود دارد
که در زبان گیلکی به خوج و سنگ خوج و در زبان مازندرانی به سِتِکا معروفاند.
خواص کمپوت گلابی برای سرماخوردگی
کمپوت گلابی برطرف کننده گلودرد و آلرژی های بعد از سرماخوردگی نیز می باشد.
از این جهت به افراد دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا خوردن گلابی
و در صورت دسترس نبودن میوه گلابی، کمپوت گلابی بسیار توصیه می شود
طرز تهیه کمپوت گلابی داخل شیشه
گلابی ۲ کیلوگرم
شکر ۲ پیمانه
آب ۸ پیمانه
زعفران نوک ق چای خوری
گلاب ۲ ق غذا خوری
لیموترش ۱ عدد
ابتدا باید گلابی ها را خوب بشورید. شما می توانید به دلخواه گلابی را با پوست و یا بدون پوست کمپوت کنید.
گلابی را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم کنید و روی گلابی آب بگیرید و صبر کنید تا خشک شود.
یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و آب و شکر را اضافه کنید و بعد ذوب شدن شکر نوبت اضافه کردن گلابی ها می باشد.
بعد از ۱۰ دقیقه زعفران و گلاب و آب لیموترش تازه را به گلابی ها اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه از روی حرارت بردارید.
گلابی ها تهیه شده را داخل شیشه بریزید و شهد را روی آن بریزید و درب شیشه را خوب بسته
و داخل یک قابلمه به صورت سر و ته قرار دهید و آب سرد داخل قابلمه بریزید به طوری که شیشه ها تا سر داخل آب باشند
و برای ۲۰ دقیقه بگذارید تا بجوشد و به صورت سر و ته روی دستمال قرار دهید تا هوا گیری انجام شود.
کنسرو گلابی ما آماده شده است و در یخچال نگهداری کنید.
زمان پخت کمپوت گلابی
اگر ما از گلابی هایی استفاده کرده باشیم که کاملا رسیده باشند، حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت شان نیاز است،
ولی اگر گلابی ها کال تر باند باید ۴۰ دقیقه روی حرارت بمانند.
طرز تهیه کمپوت گلابی درسته
گلابی یک کیلو
شکر ۱۵۰گرم
آب ۴ لیوان
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
گلاب ۲ قاشق غذا خوری
خلال پسته (در صورت تمایل برای تزئین ) به میزان دلخواه
آماده سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مقدار شکر را می توانید کم یا زیاد کنید. گلابی ها من شیرین نبودند، ۲۰۰ گرم شکر استفاده کردم.
در صورت تمایل می توانید به جای گلاب از هل، وانیل یا دارچین استفاده کنید.
می توانید عسل یا نبات را جایگزین شکر نمایید.
گلابی ها را پوست کنده از وسط نصف کنید.
هسته آنها را در آورید.
برای تهیه شهد، آب، شکر، زعفران و کلاب را در قابلمه ای بریزید.
روی شعله ملایم بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود.
سپس گلابی ها را به شهد اضافه کنید.
۱۵ دقیقه بعد با چنگال گلابی ها را امتحان کنید، اگر نرم شده شعله را خاموش کنید.
در غیر اینصورت تا زمانی که نرم شود روی حرارت بماند.
در صورت تمایل می توانید گلاب و یک قاشق آیلیمو را در جوش های آخر له کمپوت اضافه کنید.
وقتی خنک شد در یخچال بگذارید.
هنگام سرو، با خلال پسته تزیین کنید.
کمپوت گلابی را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.
این کمپوت خوشمزه را می توانید به تنهابی یا همراه با بستنی میل نمایید.
کمپوت گلابی برای معده و اسهال و یبوست و معده درد
کمپوت برای معدهدرد مفید بهنظر میرسد. افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند و قادر به هضم غذاهای سفت نیستند،
میتوانند کمپوت را جایگزین میوه خام کنند. میوه گلابی سرشار از فیبر محلول بوده و هضم آن بهمراتب آسانتر از انواع میوهها خواهد بود.
فیبر بالای کمپوت گلابی به هضم بهتر غذاهای دیگر هم کمک میکند و سلامت گوارش شما را تضمین میکند.
گلابی آب فراوانی دارد و مصرف آن باعث کاهش اسید معده میشود.
افرادی که سوءهاضمه دارند، معده اسیدی دارند و در بیشتر مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس میشوند.
خوردن کمپوت گلابی به کاهش رفلاکس معده و تنظیم اسید آن کمک میکند.
البته توجه داشته باشید که مصرف کمپوت بهتنهایی راهحل درمان بیماریهای جدی مثل زخم معده نخواهد بود.
در چنین مواردی مراجعه به پزشک تنها راهکار بهبودی شما است.
پیشنهاد ما این است که به مقاله غذاهای مفید برای معدهدرد بروید و با تغذیه سالم برای بیماریهای گوارشی بیشتر آشنا شوید
همچنین مصرف کمپوا گلابی برای ساهال و یوبست مفید می باشد.
کمپوت گلابی برای نوزادان و کودکان
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجو در کمپوت گلابی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی،
رشد استخوان ها، رشد مغز و تولید سلول های قرمز خون نوزادان و کودکان می شود.
کمپوت گلابی حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است که باعث بهبود هضم غذا شده و به درمان اسهال و یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند.
توجه کنید؛ می توانید میوه گلابی ارگانیک را از سن ۶-۸ ماهگی به رژیم غذایی نوزاد اضافه کنید تا احتمال آلرژی کاهش پیدا کند.
کمپوت گلابی برای کرونا
دارای املاح معدنی، ویتامین های C,B,A و فیبر است، به طوری که مصرف یک عدد گلابی رسیده
می تواند ۲۰ درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین کند
و از این راه نقش کمکی در کاهش کلسترول خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و یبوست داشته باشد.
همچنین براساس بررسی های انجام شده، ماده موثر موجود در گلابی،
می تواند در بهبود عملکرد مغز و احساس آرامش نقش داشته باشد.
به دلایل گفته شده کمپوت گلابی می تواند میوه ای مفید برای پیشگیری و درمان کرونا باشد.