سبک زندگی

خوردن ماهی در دوران بارداری؛ بخوریم یا نخوریم؟

خرید فالوور از سایت اینبو

دکتر وایلد اورلین داستول از بیمارستان دانشگاه اسلو نروژ، محقق ارشد این مطالعه، گفت: «بر اساس این مطالعه در مورد خطر ابتلا به ورم مفاصل در فرزندانشان، به ویژه با توجه به سایر تحقیقات، نمی توانیم از خوردن ماهی جلوگیری کنیم اثرات رژیم غذایی دریایی.”

به گزارش مهر، محققان نروژی خاطرنشان می کنند که این یافته ها با یک مطالعه سوئدی در سال 2019 که نشان می دهد خطر ابتلا به آرتریت نوجوانان در میان کودکانی که مادرانشان حداقل یک بار در هفته در دوران بارداری ماهی می خوردند، 5 برابر افزایش یافته است، تناقض دارد.

برای مطالعه جدید، آنها بیش از 73800 زن نروژی را که بین سال های 1999 تا 2008 باردار بودند، دنبال کردند.

رژیم غذایی این زنان در نیمه اول بارداری مورد مطالعه قرار گرفت. به گفته محققان، میانگین کل مصرف ماهی در هفته 218 گرم بود.

محققان خاطرنشان کردند که هیچ ارتباط واضحی بین آرتریت نوجوانان و مصرف هر نوع ماهی یا مصرف ماهی های چرب وجود ندارد.

با این حال، محققان ارتباط ضعیف تری بین آرتریت نوجوانان و مصرف زیاد ماهی های کم چرب یا نیمه چرب مانند تیلاپیا یا ماهی کاد پیدا کردند.

دستول گفت: زمانی که مصرف 252 گرم ماهی کم چرب یا نیمه چرب توسط مادر در هفته نسبت به مصرف کم افزایش یافت، خطر ابتلا به آرتریت نوجوانان افزایش یافت.

یک مطالعه قبلی سوئدی همچنین حدس می‌زد که افزایش خطر ابتلا به آرتریت نوجوانان ممکن است به دلیل افزایش قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین در غذاهای دریایی باشد.

اما مطالعه جدید نروژی هیچ ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض جیوه در رژیم غذایی ناشی از مصرف ماهی و خطر متعاقب آرتریت در نوجوانان پیدا نکرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا