دال عدس در بارداری نی نی سایت و خواص و مضرات خوردن دال عدس برای زن باردار
دال عدس در بارداری نی نی سایت
دال عدس در بارداری نی نی سایت ؛ خواص و مضرات خوردن دال عدس برای زن باردار همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
دال عدس در بارداری
مصرف دال عدس را برای مادران باردار هم همراه با فواید بسیاری است.
یکی از مقوی ترین خوراکیهای توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است.
در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند
و سلامت جنین به خطر بیفتد، بنابراین توصیه میشود دال عدس در برنامه غذایی زنان باردار گنجانده شود.
علاوه بر دوران بارداری، توصیه میشود در دوران شیردهی نیز از دال عدس استفاده شود،
چرا که خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد بصورت بهتری صورت می گیرد.
آشنایی با دیگر خواص دال عدس
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص دال عدس آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص دال عدس
عدس قرمز که در زبان هندی با نام ماسور دال و در بین ایرانیان با نام دال عدس نیز شهرت دارد،
در کشور هندوستان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
این نوع عدس در تمام نقاط این کشور کشت میشود و به خاطر فواید فراواناش برای سلامتی در تهیهی غذاهای بسیار به کار میرود.
خواص عدس قرمز یا دال عدس برای پوستتان بسیار زیاد است و میتواند از بروز مشکلاتی نظیر پیری زودرس و آکنه (جوش) پیشگیری کنید.
همچنین، برای روشن کردن پوست و خلاصی از شر لکهای قهوهای نیز میتوان از عدس قرمز استفاده کرد.
دال عدس دانههایی کوچکتر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است.
یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش است. دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده
و سبب تحریک اشتها نیز میشود. به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری میکند.
دال عدس در درمان دردهای مفاصل و استخوانها مؤثر است. سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند
بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند.
خواص دال عدس برای لاغری
کاهش وزن کار بسیار پر زحمتی است که باید با رژیم غذایی، فعالیت بدنی، و صبر زیاد و کنترل نفس به انجام برسد.
با وجود این، به سادگی با گنجاندن عدس قرمز به رژیم غذاییتان میتوانید به طور طبیعی و بدون عوارض جانبی مضر وزنتان را کاهش دهید.
عدس قرمز به شدت غنی از فیبر است و به بدنتان کمک میکند مواد زائد را زودتر دفع کند.
به علاوه، عدس قرمز حاوی چربی اندکی است؛ بنابراین، مصرف آن باعث اضافه وزن نمیشود.
خواص دال عدس برای کودکان
مصرف عدس و دال عدس موجب فعالیت کلیه، تقویت عضله قلب، تقویت خون، عضلات و رشد و نمو کودکان و فعالیت یاخته ها (سلول ها)ی مغز و هوش و حافظه را افزایش می دهد.
ویتامین های موجود در دال عدس C ، PP ، B۲ ، B۱ و A
– دال عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است
– درمان بیماری های گوارشی
– تقویت قدرت بینایی
– تقویت قلب
– درمان درد های استخوان و مفاصل
– رفع کم خونی
– درمان زخم های دهان و گلو
– جلوگیری از تنبلی چشم
– تقویت کننده چشم
– تقویت مو
– تقویت عضله سازی
– افزایش فعالیت سلولهای مغز و هوش و حافظه
-جلوگیری از ابتلا به یبوست
-جلوگیری از ابتلا به سرطان
لازم است بدانید که نیم فنجان عدس، تقریباً هشت گرم فیبر دارد.
قرار دادن مواد غذایی غنی از فیبر در برنامه روزانه نوزادان، به بدن آنها کمک میکند
تا سیستم گوارشی خود را پاک سازی کرده، با یبوست مقابله کند و به طور منظم، رودهها را تخلیه نماید.
همچنین، نیم فنجان عدس، حاوی حدود ۳٫۳ میلیگرم آهن است.
بعد از اتمام شش ماهگی، روند ذخیرهسازی طبیعی آهن در بدن کودکان کاهش مییابد؛
بنابراین، شما باید این ماده مغذی را به رژیم غذایی فرزند خود اضافه کنید.
جالب است بدانید که قرار دادن دال عدس در برنامه غذایی نوزادان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آنها میشود،
زیرا این ماده غذایی غنی از مشکلات افزایش وزن میباشد.
از پایان ۶ ماهگی می توانید به نوزاد خود عدس و دال عدس بدهید.
خواص دال عدس برای پوست
خواص عدس قرمز یا دال عدس برای پوستتان بسیار زیاد است و میتواند از بروز مشکلاتی نظیر پیری زودرس و آکنه (جوش) پیشگیری کنید.
همچنین، برای روشن کردن پوست و خلاصی از شر لکهای قهوهای نیز میتوان از عدس قرمز استفاده کرد.
مصرف عدس قرمز تاثیرات مثبتی روی پوستتان خواهد گذاشت.
نخست اینکه، عدس قرمز میتواند از پیری زودرس پیشگیری کند؛
زیرا عدس قرمز حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که میتوانند از آسیبهای سلولی و بافتی که به پیری زودرس منجر میشوند،
پیشگیری کند و آنها را به حداقل برساند. ماسک صورت خانگی حاوی عدس قرمز، زردچوبه، و لیمو میتواند،
بدون هیچگونه عارضهی جانبی، به روشن شدن سریع پوست کمک کند.
استفاده از خمیر حاوی عدس قرمز و گوجه فرنگی نیز میتواند به بر طرف شدن
لکهای قهوهای پوست – بعد از سپری کردن تعطیلات در ساحل آفتابی – کمک کند.
به علاوه، خمیری که با خیساندن عدس قرمز در شیر تهیه میشود نیز میتواند برای پوست بسیار مفید باشد؛
با مالیدن روزانهی این خمیر روی پوست میتوانید از شر لکهای خشکی خلاص شوید
و پوستتان را کاملا از داخل و خارج تغذیه کنید. همچنین،
عدس قرمز به بازگشت درخشندگی طبیعی و دوست داشتنی جوانی به پوست کمک میکند.
دال عدس برای معده و یبوست
دال عدس به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر در تقویت دستگاه گوارش و درمان یبوست و التهابات روده،
بسیار موثر عمل کرده و از بروز بیماریهای گوارشی جلوگیری میکند.
عدس قرمز منبعی غنی از فیبر غذایی به شمار میرود.
فیبر غذایی برای دستگاه گوارش بسیار مفید است،
زیرا باعث حجیم شدن مدفوع و آسانسازی حرکات لولهی گوارش میشود؛
این حرکات که شامل انقباض و انبساط ماهیچهها هستند
برای حرکت مواد غذایی در طول مجاری گوارشی و دفع مواد زائد به بیرون از بدن ضروریاند.
اگر رژیم غذاییتان غنی از فیبر باشد، معده به آسانی میتواند از پس وظایفاش بر بیاید؛
یعنی اینکه برای گوارش و تجزیهی مواد غذایی، کمتر به ترشح اسید و صفرا نیاز پیدا میکند.
همین مسئله میتواند از بروز مشکلات جدی از جمله سرطان معده، سرطان رودهی بزرگ، التهاب گوارشی و غیره پیشگیری کند.
دال عدس برای سوختگی
مواد لازم
پودر دال عدس یا همون عدس قرمز+گلاب+سرکه محلی(درمان اورژانسی)
داروی جامع امام رضا+عسل(درمان سوختگی در انواع درجه های سوختگی)
روغن گل سرخ+سرکه ی انگور خانگی/محلی (درمان اثر سوختگی)
ترکیب اول: پودر دال عدس ،گلاب و سرکه انگور رو با هم مخلوط میکنیم.
گلاب و سرکه باید هم اندازه باشن ولی دال عدس رو به مقداری اضافه کنین که ترکیب به شکل محلول بشه نه خمیر،
تقریبا یچی تو مایه های مواد کیک و اینا. سوختگی هر چقدر هم که شدید باشه
اگر روی محل سوختگی بمالین بسرعت خنکش میکنه و دردو سوزشش رو تسکین میده
ترکیب دوم: داروی جامع امام رضا رو با عسل مخلوط کنین که این کار به دو روش زیر صورت میگیره.
#روش_مالیدنی: به اندازه ی یک فندق داروی جامع را با یک قاشق مرباخوری عسل مخلوط کرده روی زخم بمالید و یک شبانه روز بماند.
#روش_خوراکی: یک فندق جامع را با یک قاشق مرباخوری عسل صبح ناشتا میل شود (میتوانید جامع و عسل را با آب فاتر
(آب جوش) مخلوط کرده و میل کنید ) این ترکیب بطور معجزه آسایی زخم، تاول، سوختگی و هرنوع ناراحتی دیگه ای رو درمان میکنه
ترکیب سوم: روغن گل سرخ رو با سرکه بطور مساوی با هم مخلوط میکنیم
و روی محل مورد نظر به مدت پنج دقیقه، طی دو الی سه بار در شبانه روز بمالید.
این عمل رو تا ۲۰ روز انجام بدین.اثر سوختگی هرچقدر هم که شدید باشه و گوشت آورده باشه
یا اینکه اثر سوختگی کهنه باشه ،این ترکیب برطرفش میکنه و پوست رو به حالت قبلش برمیگردونه
دال عدس در بدنسازی
برای بسیاری از گیاهخواران، دال یکی از منابع اصلی پروتئین است.
دال ستون فقرات غذای هندی است و قطعا دارای پروتئین خوبی است.
دال علاوه بر اینکه مغذی و خوشمزه است دارای منافع زیادی نیز هست حتی کاملترین وعده غذایی است.
اما اینکه آیا منبع ایده آل از پروتئین ها است یا نه یک موضوع قابل بحث باقی مانده است.
اگر گیاهخوار نیستید ، بهترین منبع پروتئین برای شما است، زیرا از دال انواع مواد غذایی است
میتوانید درست کنید مثلا کنارش تخم مرغ، مرغ و ماهی داشته باشید. ولی برای کسانی که گیاه خوار هستند، آیا به تنهایی پروتئین کافی دارد؟
بله، حبوبات دارای پروتئین هستند ، و منابع خوبی از مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم و منیزیم است.
در میان حبوبات دال محتوای پروتئینش بیشتر است. حاوی ۱۸ تا ۲۲٪ گرم پروتئین است در حالی که درصد باقی مانده آن کربوهیدرات است.
دال علاوه بر پروتئین شامل کربوهیدرات ها و چربی نیز هست
برای دریافت نیازهای پروتئین خود میتوانید به تنهایی از دال استفاده کنید که هم کربوهیدرات و هم پروتئین دارد .
برای کسی که فعال است، دال یک منبع کافی از پروتئین است
برای کسانی که میخواهند عضله بدون چربی داشته باشند ، یک مکمل پروتئین خوب به همراه تخم مرغ است
در رژیم غذایی، یک متخصص تغذیه تجویز یک کاسه دال و یا یک کاسه کلم برای یک غذای سبک و همراه با غذاهای دیگر توصیه میکند
دال عدس و نقرس
افراد مبتلا به نقرس باید مصرف عدس و دال عدس را کم کنند چرا که مصرف آنها باعث افزایش اسید اوریک بدن می شود.
دال عدس و اسهال
فیبر موجود در دال عدس به جلوگیری از یبوست و سایر اختلالات گوارشی
مانند سندرم روده تحریک پذیر و دیورتیکولوز کمک می کند.
همچنین دال عدس برای درمان اسهال مفید می باشد.
دال عدس و رفلاکس معده
خوردن ماش و عدس و دال عدس برای کسانی که ترش می کنند و به رفلاکس معده مبتلا هستند توصیه می شود.
خواص دال عدس برای سلامتی قلب
بهطورکلی خوردن انواع عدس در بیشتر رژیمهای متعادل و مقوی توصیه میشود و این ماده غذایی با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است.
نتایج یک مطالعه ۸ هفتهای بر روی ۴۸ فرد چاق و دارای اضافهوزن که مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز بودند،
نشان داد که خوردن یکسوم فنجان (۶۰ گرم) عدس در روز بهطور منظم سطح کلسترول HDL “خوب” را افزایش
و سطح کلسترول”بد” LDL را بهطور قابلتوجه کاهش میدهد. عدس همچنین میتواند فشارخون افراد مبتلا به این بیماری را کاهش دهد
و فشارخون مهمترین عامل بیماریهای قلبی است. درنتیجه مصرف منظم عدس بهطور مستقیم باعث کاهش بیماریهای قلبی میشود.
علاوه بر این، پروتئینهایی که در عدس وجود دارند، ماده آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مسدود میکنند
که معمولاً باعث انقباض عروق خونی شده و درنتیجه فشارخون شما را افزایش میدهد.
سطوح بالای مادهای به نام هموسیستئین یکی دیگر از عوامل ایجادکننده بیماریهای قلبی است
که با مصرف فولات مناسب در رژیم غذایی کاهش پیدا میکند و درصورتیکه شما دچار کمبود فسفات در رژیم غذایی خود باشید،
احتمال بالا رفتن سطح این ماده و خطرات ناشی از آن وجود دارد. ازآنجاییکه دال عدس منبع عالی فولات است،
میتواند به جلوگیری از تجمع هموسیستئین اضافی در بدن کمک کند.
درنهایت، اضافهوزن یا چاقی از مهمترین عوامل افزایش بیماریهای قلبی است
و خوردن عدس قرمز یا سایر انواع عدس به دلیل فیبر مناسبی که دارند، میتوانند به کاهش مصرف کلی غذا کمک کنند؛
زیرا آنها بسیار سیرکننده هستند و به نظر میرسد که سطح قند خون شما را ثابت نگه میدارند و میل به شیرینیجات را کاهش میدهند.