آشپزی

راز خوشمزگی خورش بامیه + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورش بامیه را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز خورش بامیه خوشمزه

راز طعم خورش بامیه و چاشنی غلیظ کننده خورش بامیه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش بامیه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از موادی مانند بامیه، گوشت گوسفند، لپه و سبزیجات تهیه می شود. برای تهیه این غذا ابتدا باید بامیه را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا گرد و غبار و کثیفی از بین برود. سپس بامیه ها را در قابلمه آب و نمک به مدت 30-40 دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.

در همین حین گوشت گوسفندی را با پیاز و روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس لپه و سبزیجات دلخواه را اضافه کنید و همه چیز را مخلوط کنید. سپس بامیه های پخته شده را به آن اضافه کنید و 10-15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.

در نهایت برای افزایش طعم خورش بامیه می توانید آبلیمو و زردچوبه را به آن اضافه کنید. قبل از سرو می توانید روی خورش بامیه را با تره فرنگی چرخ کرده تزیین کنید.

یک انتخاب خوب بامیه برای خورش بامیه

خرید بامیه بسیار مهم است و خواص بامیه جوان با بامیه قدیمی متفاوت است. برای انتخاب بهترین بامیه، یک بامیه کوچکتر و جوانتر با رنگ سبز تیره انتخاب کنید. همچنین مطمئن شوید که بامیه لکه های سیاه یا قهوه ای نداشته باشد.

هنگام خرید بامیه باید از خشک نبودن و لطیف بودن نوک بامیه اطمینان حاصل کرد. بامیه خشک در هنگام پخت می تواند لزج شود و بر طعم و بافت غذا تاثیر منفی بگذارد.

برای شستن بامیه ها آن ها را در آب بریزید و کمی نمک روی آن بپاشید. سپس آنها را به آرامی بشویید و به مدت نیم ساعت در آب نمک قرار دهید. در آخر آب آنها را عوض کرده و ربع دیگر در آب نگه دارید. سپس بامیه ها را آبکشی کنید.

اگر بامیه را از قبل منجمد کرده اید، قبل از شروع پخت آن را از فریزر خارج کنید.

هنگام پختن خورش بامیه دقت کنید که دمای کره یا روغن آن کمتر از حد متوسط ​​باشد و بامیه را به آرامی اضافه کنید. توصیه می شود قبل از افزودن بامیه، کره را تا دمای کافی گرم کنید.

مواد لازم برای خورش بامیه

گوشت خورشتی —————-> 400 گرم
بامیه —————-> 700 گرم
گوجه فرنگی —————-> 600 گرم
برند هندی —————-> نیم بسته
پیاز —————-> دو عدد درشت
سیر —————-> بوته کوچک
روغن —————-> به مقدار لازم
نمک —————-> به میزان دلخواه
فلفل —————-> به میزان دلخواه
زردچوبه —————-> اختیاری است
فلفل خرد شده برای تزئین —————-> به دلخواه
آماده سازی —————-> 10 دقیقه
زمان پخت —————-> 90 دقیقه
کل زمان پخت —————-> 100 دقیقه

آموزش پخت بامیه

ابتدا پیاز را خرد کرده و با گوشت خوب تفت دهید. سپس ادویه ها را اضافه کنید و دوباره تفت دهید.

سپس روی گوشت به اندازه کافی آب بریزید و خوب بجوشانید.

مارک هندی را با آب جوش مخلوط کنید و بگذارید خوب خیس بخورد.

سیر را پوست گرفته و رنده کنید. سپس در کمی روغن سرخ می شوند. پوره گوجه فرنگی را روی سیر بریزید و بگذارید آب آن گرفته شود و سرخ شود.

بامیه ها را تمیز کرده و یک ساقه کوچک بردارید. مواظب باشید که دسته را از پایین نگیرید تا خورش چسبنده نشود.

تمبر هند و مخلوط آب را از صافی رد کنید. سپس گوشت پخته شده، بامیه، تمبره و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.

نمک را اضافه کنید و بگذارید خورش خوب سفت شود.

راز خورش بامیه خوشمزه

توصیه می شود بامیه ها را به طور متوسط ​​تکان دهید زیرا ممکن است خرد شود. برای این کار می توانید دسته های ظرف را بگیرید و با احتیاط آن ها را برگردانید.

برای اضافه کردن آب به خورش بهتر است دقت کنید و آب را به مقدار مناسب اضافه کنید. استفاده زیاد از آب باعث ریختن خورش و از دست دادن شکل آن می شود.

شعله زیر خورش نباید زیاد باشد تا بامیه ها اضافه شود و خورش نچسبد. بهتر است خورش را روی حرارت ملایم بپزید.

می توانید بامیه ها را قبل از افزودن به گوشت، کمی تفت دهید.

برای طعم دادن به خورش می توانید به جای تامبارا از لیمو عمانی، آبلیمو، آبگورا یا دانه خرنوب استفاده کنید.

بامیه با لپه درست می شود.

ساقه بامیه را از پایین نکشید. زیرا این کار باعث چسبندگی خورش می شود.

برای تهیه این خورش می توانید از گوشت گوساله یا بره استفاده کنید. اگر گوشت قرمز دوست ندارید یا رژیم دارید می توانید از مرغ استفاده کنید.

برای افزایش طعم خورش می توانید آب پر اضافه کنید یا از آب گوشت استفاده کنید.

می توانید به جای گوجه فرنگی از یک تا دو قاشق رب گوجه فرنگی استفاده کنید تا خورش غلیظ تر و خوشمزه تر شود. همچنین می توانید گوجه فرنگی را همراه با پیاز و گوشت تفت دهید تا طعم بیشتری به خورش بدهید.

در صورت تمایل می توانید برای افزایش غلظت و طعم، سیب زمینی شیرین را به همراه بامیه به خورش اضافه کنید.

برای خوش طعم شدن خورش می توانید از ادویه های مختلف مانند زیره، گلپر، دارچین، زعفران پخته و زنجبیل استفاده کنید.

در نهایت برای تهیه خورش بامیه بدون گوشت می توانید بامیه ها را تفت دهید و ترکیبی از ادویه ها را اضافه کنید.

راز خورش بامیه خوشمزه

برای خوش طعم شدن خورش بامیه استفاده از ادویه هایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آبلیموی تازه و زیره توصیه می شود.

همچنین برای بهتر شدن طعم خورش می توانید در مرحله پخت گوشت پیاز قهوه ای داغ به آن اضافه کنید.

ماهیچه های بره به عنوان بهترین نوع گوشت برای خورش بامیه شناخته می شوند، بنابراین برای نتیجه بهتر می توانید بامیه ها را قبل از پخت با کمی روغن تفت دهید.

افزودن آب قلم به خورش بامیه باعث خوش طعم شدن و مغذی‌تر شدن آن می‌شود و استفاده از رب گوجه‌فرنگی به جای آب نیز می‌تواند طعم خورش را بهتر کند.

در مرحله پخت خورش بامیه، بهتر است حرارت را کمی تنظیم کنید تا بامیه سفت بماند و خورش نچسبد. همچنین بهتر است خورش را با قاشق هم نزنید و در صورت نیاز قابلمه را تکان دهید تا خورش نشکند.

چاشنی خورش بامیه

خورش بامیه یک غذای جنوبی است که معمولا با ادویه هایی مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل تهیه می شود. در این دستور فلفل قرمز و زنجبیل حذف شده است، اما اگر تند دوست دارید، می توانید با اضافه کردن نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل، خورش را تندتر کنید. همچنین استفاده از پودر پیاز، پودر سیر و پاپریکا نیز می تواند به خوش طعم شدن خورش و خوش طعم شدن آن کمک کند.

در دستور خورش بامیه اصل زعفران وجود ندارد. اما اگر می خواهید خورش خوش رنگ تری داشته باشید، می توانید هنگام اضافه کردن بامیه به خورش، یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران پخته غلیظ اضافه کنید. همچنین از ادویه هایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آبلیموی تازه و دانه زیره نیز می توان برای خوش طعم شدن خورش استفاده کرد. همچنین برای خوش طعم شدن خورش بامیه می توانید از پیازچه به همراه پیازهایی که هنگام پختن گوشت خورش اضافه می کنید استفاده کنید.

طرز تهیه خورش بامیه عربی, راز طعم خورش بامیه, نای, سایت ادویه خورش بامیه, طرز تهیه خورش بامیه با ماهی و گوشت, طرز تهیه خورش بامیه با رب انار, طرز تهیه خورش بامیه با گوشت بره, برای غلیظ شدن خورش بامیه, طرز پخت خورش بامیه با مرغ

از چسباندن بامیه خودداری کنید

برای جلوگیری از چسبندگی بامیه می توانید چند نکته ساده را رعایت کنید. اول اینکه استفاده از بامیه ریز می تواند مفید باشد که بافت متراکم تری نسبت به بامیه درشت دارد و در حین پخت به راحتی شکافته نمی شود. دوم اینکه هنگام تمیز کردن بامیه به بافت بدن آسیب نرسانید. ثالثاً بهتر است خورش را با حرارت ملایم بپزید، زیرا با زیاد شدن حرارت، بامیه ها می ترکند. در آخر توصیه می شود خورش را زیاد هم نزنید زیرا بامیه بعد از پخت نرم و لطیف شده و حتی با کوچکترین حرکتی شکافته می شود.

اگر به دلایل دیگر خورش بامیه را دوست ندارید، می توانید از ادویه هایی مانند فلفل چیلی، پودر زنجبیل، پودر پیاز و سیر و پاپریکا استفاده کنید تا طعم خورش بیشتر شود و طعم آن بیشتر شود. همچنین اگر می خواهید خورش خوش رنگ تری را با طعم زعفران تجربه کنید، می توانید هنگام اضافه کردن بامیه به خورش، یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران غلیظ اضافه کنید.

طرز تهیه خورش بامیه با مرغ

اگر نمی خواهید از گوشت قرمز استفاده کنید می توانید از مرغ برای تهیه این خورش استفاده کنید. در صورت استفاده از مرغ، توصیه می شود مرغ بیشتری به خورش اضافه کنید. مثلا برای دستور فوق می توانید 600 تا 800 گرم مرغ به خورش اضافه کنید. طرز پخت این خورش با گوشت قرمز و مرغ هیچ تفاوتی با هم ندارد.

آموزش خورش بامیه با تمر هندی

در شهرهای جنوبی کشور از تمر هندی به عنوان ادویه برای طعم دادن به بامیه استفاده می شود و طعم خوبی به این خورش می دهد. برای استفاده از تمر هندی می توانید 50 گرم از آن را با مقداری آب جوش رقیق کرده و سپس صاف کرده و به خورش اضافه کنید. اگر می خواهید طعم خورش شما ترش تر شود، می توانید از تمر هندی بیشتر استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا