راز خوشمزگی خیار شور + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خیار شور را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم خیارشور
راز طعم خیارشور و تکنیک خیارشور خوشمزه و فوری در خانه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
اهمیت نوع خیار در ترشی
برای تهیه ترشی خوش طعم و ترد حتما از خیارهای تازه، نازک و ترد استفاده کنید. خیارهای باقیمانده یا خیارهای گلخانه ای مناسب نیستند. به همین دلیل بهتر است از خیارهای باغی و بوته ای در اندازه های کوچک استفاده کنید.
همچنین فراموش نکنید که خیارها را تمیز و خشک کنید. اگر حتی یک قطره آب شیر کلر روی خیارها باقی بماند، ممکن است ترشی های شما در آینده کپک بزنند. بنابراین، مطمئن شوید که خیارها خشک و بدون آب هستند.
ترشی نخود را ترد تر می کند
برای بهبود روند ترد شدن ترشی ها، می توانید 7 تا 8 عدد نخود خام تمیز و خشک را در شیشه ترشی خود قرار دهید. نخود نوعی گاز در داخل دبا تولید می کند که می تواند به ترد شدن ترشی کمک کند.
از آب جوشیده استفاده کنید
یادتان باشد برای تهیه ترشی از آب جوشیده استفاده کنید. استفاده از آب لوله کشی حاوی کلر می تواند باعث کپک زدن و نرم شدن ترشی ها شود. همچنین سعی کنید به اندازه کافی از فلفل سبز، سیر، ترخون و نمک استفاده کنید تا طعم و عطر متنوعی به ترشی ببخشد.
کمی نمک در خیار شور
برای تهیه ترشی استاندارد، به هر یک لیتر آب (معادل 4 فنجان آب) دو و نیم قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. مثلا برای 12 فنجان آب می توانید از 7 قاشق غذاخوری نمک و کمتر از نصف فنجان سرکه استفاده کنید.
با این روش سعی کنید از سرکه زیاد استفاده نکنید، زیرا سرکه زیاد باعث نرم شدن ترشی ها می شود.
همچنین برای تهیه ترشی بهتر است به جای نمک یددار از نمک دریا استفاده شود. نمک دریا بهترین گزینه است زیرا حاوی مواد معدنی طبیعی است.
هوا به خیارشور نمی رسد
ممکن است فکر کنید که این سوال مهمی نیست و از آن بگذرید. اما باید بدانید که اگر هوا وارد ترشیهایتان شود، زود خراب میشوند و کپک میزنند. بنابراین بهتر است همیشه یک لایه سلفون روی قابلمه قرار دهید و سپس در آن را محکم ببندید تا هوا وارد نشود.
زمان دقیق رسیدن خیارشور مشخص نیست و این زمان به دمای هوا و شرایط نگهداری خیارشورها در محیطی که در آن قرار می دهید بستگی دارد. اما معمولا مدت زمان رسیدن ترشیجات بین 7 تا 10 روز است.
ظرف پلاستیکی یا شیشه ای
در واقع توجه به این نکته ضروری است که ظروفی که برای ترشی استفاده می کنید بدون سوراخ هستند. اگر از ظروف پلاستیکی استفاده می کنید، باید دقت کنید که سوراخی در آنها وجود نداشته باشد، زیرا حتی یک سوراخ بسیار کوچک نیز می تواند باعث ورود هوا و قالب گیری ترشی ها شود.
همچنین با ظروف شیشه ای باید توجه داشت که درب آن ها کاملا بسته باشد و هوا وارد نشود. این عمل باعث حفظ تازگی و کیفیت خیارشور می شود.
کنسرو کردن خیار شور
بهتر است خیارشور را در مکانی نسبتا خنک و سایه دار نگهداری کنید. اگر ترشی ها را در ظرف های کوچک تهیه می کنید، می توانید پس از گذشت یک هفته و آماده شدن ترشی ها، آن ها را در یخچال نگهداری کنید.
اما اگر ترشی های شما همیشه نرم و لیز هستند، دلیل اصلی آن فعالیت میکروبی است که باعث خراب شدن آن ها می شود و دیگر نمی توانید ترشی های ترد و خوش طعمی داشته باشید. در این صورت ممکن است به دلیل مشکلاتی مانند عدم قرارگیری مناسب، رعایت نکردن مراحل بهداشتی در فرآیند تهیه ترشی یا نگهداری نامناسب باشد. برای حفظ کیفیت و تردی ترشی باید به نکات زیر توجه کرد:
برای تهیه محلول ترشی از آب جوشیده و نمک خوراکی استفاده کنید.
بهداشت کامل ابزار و ظروف مورد استفاده در تهیه و نگهداری ترشیجات.
از ظروف تمیز بدون سوراخ استفاده کنید.
نگهداری ترشیجات در دمای مناسب و شرایط بهداشتی بخصوص در یخچال.
با رعایت این نکات می توانید از ترشی های ترد و خوشمزه لذت ببرید.
راه حل ترد کردن ترشی
برای تهیه ترشی از نمک و سرکه به مقدار استاندارد و کافی استفاده کنید.
خیارها باید در طول فرآیند تخمیر کاملاً در آب نمک غوطه ور شوند و در این مدت یک لایه آب نمک قابل مشاهده باشد.
درب نمکدان ها را کاملا ببندید تا هوا وارد نشود. در برخی از مناطق ایران برای جلوگیری از ورود هوا به داخل تنور، درب خیارشور را گچ کاری می کنند.
از سیر و ادویه جات تازه و سالم استفاده کنید. استفاده از سیر و ادویه های کهنه و کپک زده می تواند فعالیت باکتری ها را افزایش دهد و ترشی ها را خراب کند.
حتماً شکوفههای خیار را کاملاً جدا کنید، زیرا قارچ یا مخمر موجود در آنها ممکن است باعث خیس شدن خیارها شود.
برای نگهداری خیارشورها را در جای خنک و نسبتا خشک قرار دهید. محیط گرم باعث تکثیر باکتری ها می شود و در نتیجه ترشی های شما به سرعت کپک می زند.
هنر درست کردن خیارشور
یکی از مراحل مهم در تهیه خیارشور ضدعفونی تمام مواد لازم است. قبل از قرار دادن سبزیجات، خیار و سیر در شیشه، آنها را به دقت بشویید و خشک کنید تا عفونت نکند.
افزودن برشهای لیمو به شیشههای ترشی میتواند از کپک زدن خیارشورها جلوگیری کند.
هنگام ریختن آب و نمک در شیشه های ترشی با انگشت تست کنید. اگر گرم هستید می توانید از آن استفاده کنید.
هنگام تهیه خیارشور به جای نمک معمولی در آب جوشیده از سنگ نمک استفاده کنید.
مقدار نمک مصرفی بستگی به ذائقه شخصی شما دارد، اما بهترین مقدار آن 1 فنجان نمک به ازای هر 15 فنجان آب است. اگر مقدار کمتری مصرف می کنید به هر لیتر آب جوش دو قاشق نمک اضافه کنید.
اگر مقدار نمک خیارشور کم باشد باعث می شود خیارها نرم و لیز شوند.
حتما خیارها را کاملا با آب نمک بپوشانید تا خیارشورها کپک نزنند.
در شیشه های ترشی از یک تکه کوچک زاج سفید استفاده کنید تا ترشی تردی تر شود.
استفاده از سرکه در ترشی باعث کپک زدن می شود. به همین دلیل توصیه می شود در ترشی ها از سرکه استفاده نکنید.
خیارهای ضدعفونی شده و تمیز را با یک چوب نازک یا خلال دندان سوراخ می کنند تا خیارها را از گودال ها محافظت کند.
برای جلوگیری از ورود میکروب و هوا، یک تکه نان را در دهانه ظرف ترشی قرار دهید و سپس در ظرف را محکم ببندید.
برای جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف ترشی روی ظرف را با گچ بپوشانید.
استفاده از بطری های نوشابه خانوادگی راهی برای نگهداری طولانی مدت خیارشور و جلوگیری از کپک زدن آن است. این کوزه ها به خوبی بسته می شوند و تا دو سال قابل نگهداری هستند. بهتر است از خیارهای کوچک استفاده کنید تا به راحتی در شیشه جا بیفتند و به راحتی خارج شوند.
سبزیجات مناسب برای تهیه خیارشور عبارتند از: ترخون، مرزه، پیازچه و شوید. بعد از ریختن خیارها، سبزی ها را داخل شیشه ترشی بریزید.
انتخاب خیارهای کوچکتر باعث ترد و خوشمزه شدن ترشی های شما می شود.
برای ترد شدن خیارشورها، خیارها را به مدت 3 تا 4 ساعت در آب سرد خیس کنید و به آب نمک اضافه کنید، سپس در یخچال بگذارید و استفاده کنید.
سیر و سایر مواد تشکیل دهنده خیار شور را به دقت بررسی کنید تا از پوسیدگی و فساد جلوگیری کنید.