آشپزی

راز خوشمزگی رشته پلو + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی رشته پلو را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز اسپاگتی برنجی خوشمزه

راز اسپاگتی برنجی خوشمزه نکاتی برای تهیه برنج اسپاگتی خوشمزه در کرمانشاهی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

نوش پلو یکی از غذاهای قدیمی و محبوب ایرانیان است که از خرما، کشمش، سبزی پلو و ماهی تهیه می شود. در مناسبت های خاص مانند نوروز بایرام، شب یلدا یا چهارشنبه سوری این غذا به عنوان نمادی از اعیاد و سنت های ایرانی تهیه و در خانه های ایرانی سرو می شود.

نشد پلو در جشن نوروز بایرام معنای خاصی دارد که به دلیل قدمت آن است. طبق یک سنت دیرینه، آش برنج در این عصر به عنوان نماینده زندگی و کار مردم سرو می شود که نمادی از تلاش و پیوند با تاریخ و فرهنگ ایران زمین است.

یک ضرب المثل معروف در مورد رشته برنج نیز وجود دارد که می گوید:

اگر سال اول پلو بخوری، تمام سال در کار خواهی بود.

رشته فرنگی در شهرهای مختلف ایران رایج است و به روش های مختلفی تهیه و سرو می شود. این غذا را می توان با انواع خورش ها ترکیب کرد. به عنوان مثال، با پر کردن سبزیجات، خرما و کشمش، عدس، گوشت گاو، مرغ، بوقلمون یا ماهی دودی. از ادویه های مختلفی برای طعم دادن به این غذا استفاده می شود که یکی از ادویه های اصلی آن زردچوبه است. در گذشته، زردچوبه تنها ادویه ای بود که به اسپاگتی برنجی اضافه می شد.

تهیه اسپاگتی برنجی بسیار آسان و مقرون به صرفه است. برای درست کردن این غذا فقط به مقدار کافی برنج و رشته فرنگی نیاز دارید. رشته برنجی که در کارخانه ها تهیه می شود شبیه رشته آش می باشد اما به دلیل وجود سبوس بیشتر کمی نازکتر و رنگ تیره تری دارد.

عناصر

برنج ایرانی: ۲ پیمانه

رشته فرنگی برنج قهوه ای: 100 تا 150 گرم

عدس: 1 فنجان

روغن حیوانی: 50 گرم

فیله مرغ: 300-500 گرم

زعفران آب شده: 3 قاشق غذاخوری

دارچین: 1 قاشق غذاخوری

پیاز سرخ شده: 3 قاشق غذاخوری

کشمش و خرما پیلویی: نیم پیمانه

نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم

طرز پخت برنج اسپاگتی

ابتدا برنج را شسته و سپس مدتی در آب و نمک خیس می کنیم. عدس ها را هم چند ساعت خیس می کنیم و بعد می جوشانیم.

کشمش را هم خیس می کنیم و دانه ها را از خرما جدا می کنیم. سپس پیاز را سرخ می کنیم و فیله مرغ را به صورت نواری خرد می کنیم. آن را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید و در کره یا روغن تفت دهید تا قهوه ای شود. سپس پیاز، کشمش و خرما را به آن اضافه می کنیم و همه مواد را آماده می کنیم.

حالا برنج را آبکشی کرده و در حین شستن، وقتی نیم پز شد، رشته پلو و عدس را به آن اضافه می کنیم تا مخلوط و پخته شود.

سپس دوباره برنج مخلوط شده را آبکشی می کنیم. توی ظرفی که میخوایم برنج رو بپزیم روغن میریزیم و سیب زمینی یا هر چی دوست داریم تهش میریزیم.

سپس با کفگیر برنج را داخل قابلمه بریزید و دارچین را بین برنج قرار دهید و قابلمه را روی اجاق بگذارید تا بجوشد.

پس از پختن برنج، زعفران را به مقداری از برنج اضافه کرده و در ظرف دلخواه می ریزند و مرغ و کشمش و خرما را روی آن می چینند.

اگر می خواهید رشته پلو درست کنید ابتدا 2 پیمانه برنج را با 3 پیمانه آب و کمی نمک و روغن در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید.

بعد از اینکه آب جوش آمد و مقداری از آب آن تبخیر شد رشته را با برنج مخلوط کرده و وقتی آب دم کشید یک تخته آهنی روی قابلمه قرار دهید و ۴۵ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا رشته ها دم بکشند.

راز اسپاگتی برنجی خوشمزه

چون رشته ها خیلی زودتر از سایر غذاها نرم می شوند و می پوسند، هنگام اضافه کردن آنها به آب در حال جوش باید مراقب باشید که زیاد نپزید.

همچنین به دلیل وجود نمک در رشته برنج مقداری شوری وجود دارد، بنابراین هنگام مصرف باید به میزان نمک موجود در غذا نیز توجه کرد.

رشته برنج را می توان با گوشت چرخ کرده، یک تکه گوشت گوسفند یا مرغ یا کاملا بدون گوشت تهیه کرد.

پا سفال برنج شخم زده

لطفا توجه داشته باشید که رشته ها نرم می شوند و به سرعت خراب می شوند، بنابراین هنگام اضافه کردن آنها به آب در حال جوش باید مراقب باشید تا بیش از حد پخته نشوند و تبدیل به خمیر نشوند.

همچنین رشته های برنجی معمولا کمی شور هستند، بنابراین باید مقدار نمکی که به غذا اضافه می کنید را به دقت کنترل کنید تا غذای شما زیاد شور نباشد.

برای ته دیگ هم می توانید از سیب زمینی حلقه شده استفاده کنید تا زیباتر به نظر برسد.

یک بشقاب سبزیجات تازه که شامل کاهو، جوانه گندم، گوجه فرنگی، هویج و کلم بروکلی به همراه آب لیموی تازه است، گزینه بسیار خوبی برای سرو با برنج اسپاگتی است. به عنوان نوشیدنی می توانید دوغ کم چرب را با اسپاگتی برنجی برای یک وعده غذایی کامل و مقوی سرو کنید.

زردچوبه ادویه اصلی در تهیه اسپاگتی برنجی است. جالب است بدانید در گذشته زردچوبه تنها ادویه ای بود که به اسپاگتی برنجی اضافه می کردند. پس برای داشتن یک پلو سنتی می توانید مقداری روغن گرم کنید و هنگام سرو زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس آن را روی رشته پلو بریزید.

برای تهیه رشته پلو می توانید کارهای زیر را انجام دهید:

سه لیوان آب، مقداری نمک و روغن در قابلمه بریزید.

برنج را به قابلمه اضافه کنید و رشته ها را به همراه آب برنج دم کرده به برنج اضافه کنید.

برنج و رشته فرنگی را با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه رشته برنجی خالی، رشته پلو تهران، رشته پلو اصیل ایرانی، رشته پلو ساده، رشته پلو کرمانشاهی، رشته پلو با چی بخوریم، رشته پلو ادویه دار، طرز تهیه رشته پلو مرغ

سپس درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید 45 دقیقه بجوشد.

در برخی از روش های تهیه رشته پلو، کشمش، خرما و پیاز را می توان از قبل تفت داد و در حین پختن برنج به قابلمه اضافه کرد.

در برخی مناطق رشته پلو را بدون کشمش و خرما و با قیمه و خورش سبزی سرو می کنند.

برای برنج کرمانشاهی مراحل تهیه مشابه است. درست در زمان سرو می توانید روی رشته برنج مقداری روغن کرمانشاهی آب شده بریزید تا عطر و طعم بی نظیری بدهد.

رشته برنجی را می توان با گوشت چرخ کرده، گوشت بوقلمون، ماهی دودی و حتی بدون گوشت تهیه کرد. با عدس هم میشه سرو کرد.

در برخی شهرهای ایران رشته برنجی را با مرغ و بادمجان سوخاری سرو می کنند.

تاپینگ روی رشته برنج

خاطرات سفره های نوروزی بایرام در خانه پدربزرگ و مادربزرگ با حضور پیلو نمایان می شود. این غذای لذیذ و اصیل ایرانی را می توان با کشمش و خرما، چیلی و گردو، گوشت کلکلی، مرغ و ماهی دودی سرو کرد. رشته شخم نیز مانند عدس پلو غذای سیر کننده و اشتها آور است، بنابراین برای سرو با سالاد شیرازی، ماست، ترشی و دوغ مناسب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا