فناوری و تکنولوژی

رهایی از پشه‌های مالاریا به کمک هوش مصنوعی

خرید فالوور از سایت اینبو

محققان دانشگاه فلوریدا جنوبی (USF) از هوش مصنوعی برای ایجاد انقلابی در روش نظارت بر پشه ها برای کمک به مبارزه با مالاریا در آفریقا استفاده کرده اند.

به گزارش سرگرمی روز، رایان کارنی، استاد زیست شناسی و سریرام چلاپان، استاد دپارتمان علوم و مهندسی کامپیوتر، با گروهی از محققان برای پیشبرد تحقیقات مالاریا و کشف راه حل های نوآورانه برای هدف قرار دادن پشه های آلوده به مالاریا در یک نقطه همکاری خواهند کرد.

پروژه EMERGENTS بخشی از یک تلاش بین المللی است که با کمک مالی 3.6 میلیون دلاری از موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی (NIAID) در موسسه ملی بهداشت (NIH) تامین شده است. در سال 2022، حدود 249 میلیون مورد جدید مالاریا در سراسر جهان گزارش شد که منجر به مرگ 608000 نفر شد. آفریقا تحت تأثیر این بیماری قرار دارد و 95 درصد از مرگ و میرهای مالاریا در جهان در سال 2022 را تشکیل خواهد داد.

کارنی و چلاپان تلاش نظارت بر پشه مبتنی بر تصویربرداری را رهبری می کنند و دانشمندان محلی را برای نظارت بر پشه ها از طریق وب سایت جهانی ردیابی پشه mosquitodashboard.org که در سال 2022 با بودجه بنیاد ملی علوم ایالات متحده راه اندازی می شود، آموزش خواهند داد. این وب‌سایت صدها هزار مشاهدات پشه‌ها را که از پلتفرم‌های مختلف به دست آمده‌اند در یک پورتال داده تعاملی ادغام می‌کند. این داده ها با استفاده از عکس هایی که افراد از گوشی های هوشمند خود در وب سایت آپلود می کنند جمع آوری می شود.

Chelapan با استفاده از برخی از همان الگوریتم‌های منحصربه‌فرد، تله‌ای هوشمند با قابلیت‌های هوش مصنوعی را آزمایش می‌کند که پشه آنوفل استفنسی ناقل مالاریا را فریب می‌دهد و نظارت می‌کند. در طول این پروژه، هدف این است که چندین نمونه اولیه از تله هوشمند در انتظار ثبت اختراع را در غرب آفریقا برای شناسایی خاص و خودکار آنوفل استفنسی مستقر کنیم.

چلاپان گفت: «ما تنها گروهی در سراسر جهان هستیم که می‌توانیم با موفقیت یک طبقه‌بندی بر اساس آناتومی از یک عکس برای شناسایی پشه‌ها انجام دهیم. الگوریتم ما به طور خودکار سر، قفسه سینه، شکم و پاها را از روی تصویر پشه شناسایی می کند و سپس اجزای تشریحی خاصی را برای شناسایی نوع پشه اعمال می کند. برای مثال از تصویر بال آنوفل استفنسی برای شناسایی آن استفاده کرد.

چلاپان امیدوار است که با پیشرفت فناوری در این پروژه، تله‌ها با قیمتی مقرون به صرفه به شهروندان فروخته شود تا نظارت و کنترل پشه‌ها گسترش یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا