آشپزی

طرز تهیه دلمه بادمجان +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه پوست بادمجان

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه است اما طعم بی نظیر بادمجان باعث شده است که دلمه بادمجان شکم پر به عنوان پرطرفدارترین دلمه شناخته شود. این غذای خوشمزه یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی است. و به دلیل ظاهر شیک و وسوسه انگیزی که دارد برای سرو در مهمانی ها مناسب است. دلمه بادجان معمولا با بادمجان خلال شده تهیه می شود. هنگام درست کردن بادمجان شکم پر، می توانید گوشت را از مواد جدا کرده و با مواد دیگری مانند سویا، قارچ یا سبزیجات جایگزین کنید. خورش بادمجان بدون گوشت برای افرادی که بنا به دلایلی نمی توانند گوشت بخورند یا گیاهخوار هستند مناسب است. برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام ساخت خلال بادمجان با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد مورد نیاز پوسته بادمجان
بادمجان خلال شده 10 عدد
لیمو ترش 1 قطعه
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
رب انار 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه و ادویه کاری کافی
فلفل سیاه و نمک کافی
گوشت چرخکرده 250 گرم
لپه ها نصف فنجان
زعفران آب پز تا جایی که لازم است
از سبزیجات دلمه می توان به تره، پیازچه، مرزه، ترخون و نعناع اشاره کرد جمعا 250 گرم
پیاز بزرگ 2 عدد
مرزه، نعناع و ترخون خشک هر کدام 1 قاشق غذاخوری
زرشک 3 قاشق غذاخوری
برنج نصف فنجان
کره 60 گرم

طرز تهیه پوست بادمجان

مرحله اول

برای تهیه رب بادمجان خوشمزه و خوش طعم، در ابتدای کار سر بادمجان ها را جدا کرده و داخل آن ها را با چاقو و قاشق خالی کرده و کنار می گذاریم. یک قابلمه را آب کنید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد.

مرحله دوم

برنجی را که یک ساعت قبل در نمک و آب خیس کرده ایم می گیریم و آب آن را دور می ریزیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم و می گذاریم با کمی نمک بپزد. وقتی برنج نیم پز شد آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

سطح سوم

لپه ها را شسته و از قبل خیس کرده در قابلمه با کمی آب می گذاریم و روی اجاق می گذاریم تا بجوشد. سپس آن را آبکش می کنیم. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت نگین های کوچک برش می دهیم.

مرحله چهارم

قابلمه ای برمی داریم و با کمی روغن روی اجاق می گذاریم تا داغ شود. سپس پیاز را در روغن تفت دهید. وقتی طلایی شد نصف آن را برای سس کنار می گذاریم و گوشت چرخ کرده را به پیاز باقی مانده اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس گوشت را چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. بعد از گوشت، ادویه، برنج نیم پز و لپه آب پز را اضافه کنید. در این مرحله سبزیجات، نیمی از رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد دلمه اضافه کرده و تفت دهید.

مرحله ششم

در صورت تمایل می توانیم قسمت داخلی بادمجان ها را که برش زده ایم به مخلوط گوشت اضافه کنیم. می توانید به جای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک استفاده کنید، اما سبزیجات تازه طعم و عطر بیشتری به کوفته ها می دهند.

مرحله هفتم

در آخر زرشک و 30 گرم کره را اضافه کنید و نمک را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید. در این مرحله طعم سس آماده شده را به طور کلی بررسی کنید و اگر رب انار یا نمک کافی نداشت، کمی اضافه کنید.

مرحله هشتم

برای سس، پیاز سرخ شده را که ابتدا با کمی روغن جدا کردیم و روغن باقی مانده را در قابلمه ای بریزید و کمی زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید. حالا بقیه پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.

مرحله نهم

رب انار، زعفران پخته شده و آب لیموترش تازه را اضافه کرده و با حرارت خیلی کم مخلوط کنید. توجه داشته باشید که مقدار رب انار باید کمتر از رب گوجه فرنگی باشد تا سس تیره نشود. حالا یک لیتر آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

مرحله دهم

مقدار نمک و طعم سس را می چشیم. حالا بادمجان ها را با قیمه پر می کنیم و داخل سس می ریزیم. دقت می کنیم که سس حداکثر نیمی از بادمجان ها را بپوشاند. سپس با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم میپزیم. وقتی زمان پخت تمام شد،

مرحله یازدهم

بادمجان ها را در ظرف مناسبی قرار دهید. کمی از سس باقی مانده در قابلمه را روی آن می ریزند و با سبزیجات و ترشی سرو می کنند. این پیراشکی را می توان با کوفته گوجه ای، پیازچه و دلمه فلفلی پر کرد که طرز پخت کاملا مشابهی دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا