آشپزی

طرز تهیه دلمه کلم برگ +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه برگ کلم

خورش کلم یکی از انواع خورش هاست که طعم بی نظیری دارد و یکی از خوشمزه ترین خورش ها به حساب می آید. این غذای خوشمزه یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی است. و به دلیل ظاهر شیک و وسوسه انگیزی که دارد برای سرو در مهمانی ها مناسب است. هنگام تهیه سالاد کلم می توانید گوشت را از مواد جدا کرده و با مواد دیگری مانند سویا، قارچ یا سبزیجات جایگزین کنید. خورش کلم بدون گوشت برای افرادی که بنا به دلایلی نمی توانند گوشت بخورند یا گیاهخوار هستند مناسب است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

محصولات مورد نیاز برای 5 نفر
کلم 1 قطعه بزرگ
پیاز 1 قطعه بزرگ
زعفران آب پز کافی
زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه کاری تا جایی که لازم است
سماق 1 قاشق غذاخوری
قند تا جایی که لازم است
سرکه انگور تا جایی که لازم است
قند تا جایی که لازم است
برنج خیس 1 فنجان
کشمش یا زرشک 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
کره 100 گرم
گوشت چرخکرده 400 گرم
لپه آب پز نصف فنجان
نعناع خشک 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه برگ کلم

مرحله اول

در ابتدای کار قسمت انتهایی کلم را برش می دهیم تا کلم آماده شود. سپس یک قابلمه بزرگ برداشته و پر از آب می کنیم و روی اجاق می گذاریم تا بجوشد. سپس مقداری زردچوبه و نمک به آن اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله برگ های کلم را گذاشته و پس از 10 دقیقه جوشیدن شروع به جداکردن برگ ها می کنیم و در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن خارج شود. قسمت های ضخیم برگ های کوچک را جدا می کنیم.

سطح سوم

سپس در برگ های بزرگ برگ ها را به دو قسمت تقسیم می کنیم و قسمت ضخیم را می گیریم. سپس یک قابلمه را تا نیمه گرم می کنیم و روی اجاق می گذاریم تا بجوشد. لپه ها را شسته و از قبل خیس کرده ایم.

مرحله چهارم

داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد. سپس آن را آبکش می کنیم. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت نگین های کوچک برش می دهیم. قابلمه ای برمی داریم و با کمی روغن روی اجاق می گذاریم تا داغ شود.

مرحله پنجم

سپس پیاز را در روغن تفت دهید. وقتی طلایی شد گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و گوشت تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند. بعد از اینکه گوشت پخت، ادویه ها و 1 قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.

مرحله ششم

سپس خوب تفت می دهیم تا رنگ و بوی ادویه و پوره گوجه فرنگی گرفته شود. سپس لپه پخته شده و برنج خیس خورده را اضافه کرده و تفت می دهیم. وقتی برنج و لپه با هم ترکیب شدند، حرارت را خاموش کنید.

مرحله هفتم

در این مرحله سماق، کشمش، جوجن خشک و نیمی از کره را اضافه می کنیم. در آخر نمک می زنیم و طعم مواد را تنظیم می کنیم. مواد را داخل برگ های کلم می ریزیم و آن را می پیچیم. سپس برش ها را به صورت یک ردیف در قابلمه می چینیم.

مرحله هشتم

آنها را با 2 لیوان آب می ریزیم و یک بشقاب بزرگ روی آنها می گذاریم و روی اجاق می گذاریم تا 2 ساعت بپزد. وقتی کوفته ها پخته شد و آب اولیه ای که اضافه کردیم کم شد سینی را برداشته و کره را داخل آن می ریزیم.

مرحله نهم

سپس بقیه پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس نیم لیتر آب جوش به سس اضافه می کنیم و مقداری نمک، سرکه، شکر، زعفران و دارچین به آن اضافه می کنیم تا طعم شیرینی به آن بدهد.

مرحله دهم

می توانید یک قاشق رب انار به این سس اضافه کنید که طعم خوبی به کوفته ها می دهد. دولامی پخته شده را با سس آماده شده بریزید. بشقاب را دوباره روی آن بگذارید و اجازه دهید 30 دقیقه بپزد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا