طرز تهیه سرکه خرمالو و آموزش درست کردن سرکه خرمالو در منزل
طرز تهیه سرکه خرمالو
طرز تهیه سرکه خرمالو ؛ آموزش درست کردن سرکه خرمالو در منزل همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز تهیه سرکه خرمالو
سرکه خرمالو، یک چاشنی خوشمزه و مغذی است که از تخمیر میوه خرمالو به دست میآید. این سرکه در کشورهای آسیایی، به خصوص ژاپن، کره و چین محبوبیت زیادی دارد و به دلیل طعم منحصر به فرد و خواص سلامتی متعدد، مورد توجه قرار گرفته است.
سرکه خرمالو طعمی ترش و شیرین دارد که شبیه به سرکه سیب، اما با کمی مزه گس و رنگ قهوهای مایل به قرمز است. این طعم خاص، سرکه خرمالو را به چاشنی ایدهآلی برای سالاد، سس، ترشی و حتی پخت و پز تبدیل میکند.
سرکه خرمالو سرشار از آنتیاکسیدانها است که به مبارزه با التهاب در بدن کمک میکنند.
سرکه خرمالو به هضم غذا کمک میکند و میتواند علائم سوء هاضمه و یبوست را تسکین دهد.
سرکه خرمالو میتواند به تنظیم قند خون و کاهش اشتها کمک کند، که به نوبه خود میتواند به کاهش وزن کمک کند.
سرکه خرمالو میتواند به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند، که خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
سرکه خرمالو سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
آنتیاکسیدانهای موجود در سرکه خرمالو میتوانند به مبارزه با سلولهای سرطانی و جلوگیری از رشد تومورها کمک کنند.
تهیه سرکه خرمالو در خانه آسان است. برای این کار، به خرمالو رسیده، آب، شکر و سرکه مادر نیاز دارید. خرمالوها را له کنید و با آب، شکر و سرکه مادر مخلوط کنید. سپس، مخلوط را در یک ظرف شیشهای درب دار بریزید و به مدت چند هفته در مکانی گرم و تاریک قرار دهید تا تخمیر شود.
از خرمالوهای رسیده و سالم برای تهیه سرکه استفاده کنید.
برای طعم قویتر، میتوانید از سرکه سیب یا سرکه بالزامیک به عنوان سرکه مادر استفاده کنید.
سرکه خرمالو را در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری آن افزایش یابد.
آشنایی با دیگر خواص خرمالو
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص خرمالو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خرمالو
خرمالو میوه درختی برگ ریز است که مانند درختانی مثل درخت پرتقال همیشه سبز می باشد.
خرمالو به همراه میوه هایی مثل کیوی در راسته خلنگ سانان دسته بندی می شود.
جالب است بدانید که نام خرمالو با ترکیب دو میوه خرما و آلو به دست آمده است.
خرمالو یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی است
که به دلیل طعم شیرین و عسلی و ظاهر دوست داشتنی نارنجی رنگش شناخته شده است.
این میوه اصالتا چینی است و محبوب ترین انواع آن شامل خرمالوی هاچیا و خرمالوی فویو یا ژاپنی می باشد.
خرمالو ترکیبات مغذی فراوانی در خود گنجانده و برای سلامتی بسیار مفید است،
از جمله خواص این میوه می توان به سلامت قلب، خاصیت آنتی اکسیدانی قوی،
کاهش التهاب، کاهش کلسترول و فشار خون و بهبود بینایی اشاره کرد.
نام علمی خرمالو Diospyros kaki و از تیره ی Elenaceae می باشد.
درخت و یا درختچه ی خرمالو به لحاظ ارتفاع متوسط بوده و گل های آن بر دو نوع نر و ماده بر روی دو پایه جداگانه است
و میوه ی آن خوشرنگ، خوش طعم و دارای تانن و اندوخته هایی از مواد قندی است.
مبدا خرمالو از چین و ژاپن می باشد و کاشت و پرورش آن مدت هاست که در ایران رواج پیدا کرده است.
نوع پرورش یافته ی آن دارای میوه ی نارنجی خوشرنگ و شبیه به گوجه فرنگی و فاقد هسته و دارای پوست نازک است.
خواص خرمالو برای درمان کم خونی
خرمالو دارای مقدار فراوانی مس می باشد که وجود مس در بدن به به جذب بهتر آهن در بدن کمک می کند.
همچنین تولید گلبول های قرمز خون را افزایش داده در نتیجه باعث درمان کم خونی می شود.
مس یکی دیگر از مواد معدنی موجود در خرمالو است که می تواند باعث افزایش گلبول های قرمز خون و درمان کم خونی شود.
خرمالو برای کاهش فشار خون بالا
خرمالو میوه ای است که دارای مقداری سدیم می باشد اما مقدار آن بسیار کم و ناچیز است
و افرادی که فشار خون بالا دارند می توانند با خیال راحت از خرمالو استفاده کنند.
زیرا وجود سدیم می تواند باعث بالا رفتن فشارخون شود.
خواص خرمالو برای بهبود گردش خون
همان طور که در بالا اشاره شد خرمالو دارای مس می باشد و وجود مس به رشد خون بهتر در بدن کمک می کند.
گردش خون بالا و بهتر باعث تاثیر مثبت در عملکرد شناختی، عضلانی، سوخت و ساز بدن، رشد سلولی و درمان زخم ها می شود.
خواص خرمالو برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
خرمالو یک منبع غنی از ویتامین C می باشد که وجود آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از بیماری هایی چون سرماخوردگی و آنفلوآنزا و عفونت های ریه از جمله آسم می شود.
خواص خرمالو برای سلامت چشم
بعد از هویج، خرمالو می تواند یکی از بهترین میوه ها برای حفظ سلامت چشم باشد.
خرمالو دارای ویتامین A، لیکوپن است که برای چشم بسیارمفید بوده و از بروز آب مروارید پیشگیری می کند.
خرمالو برای کرونا
خرمالو دارای بتاکاروتن است و این ماده باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود و طبیعتا در مبارزه با کرونا می تواند موثر باشد.
خرمالو و یبوست
خرمالو منبع بسیار خوبی از فیبرهای غذایی به شمار میرود و حاوی میزان قابلتوجهی فیبر پکتین است.
فیبرهای موجود در خرمالو باعث دفع راحت و رفع یبوست میشود.
بنابراین، در صورتیکه دچار مشکل دفع هستید، بهتر است که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید.
خوردن خرمالوی نارس و گس برای افرادی که به یبوست مبتلا هستند،
مضر است؛ چون تانن موجود در این میوه، یبوست را تشدید میکند.
خواص شکوفه و برگ خرمالو
خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشانده کاسبرگهای زیرگل و دم گل استفاده شود.
در طب سنتی قدیم از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماریها استفاده میشد.
برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد.
در عین حال برگ درخت خرمالو حاوی مادهای به نام astragalin است که خاصیت آنتیهیستامینی داشته
و واکنشهای آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش میدهد.
این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش میدهد.
دم کرده گل خرمالو مقوی معده است.
جوشانده برگهای آن برای سرفه مفید است.
خواص هسته خرمالو
کوبیده هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید
و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن میتوان برای دردهای کمر،
مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانه آن که با حرارت بو داده شده است
مانند قهوه دم کرده میل شود.خواص هسته خرمالو : فواید
هسته خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است.
این دو آنتیاکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد آسیب رسان شده
و شما را در برابر بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها ایمن میکند.
رنگ نارنجی این میوه ناشی از همین آنتیاکسیدان بتاکاروتن است.
برای همین هم مانند همهی میوهها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشمها و حافظت از شبکیه چشم مفید است.
از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند
برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
این میوهی پاییزی حاوی میزان قابل توجهی آب و ادرارآور است، بنابراین برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند مفید است.
هستهی کوبیده شدهی خرمالو نیز به دفع سنگ کلیهها کمک میکند.
مصرف هسته خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار ، نقش مهمی دارد.
با استفاده از کوبیده دانه خرمالو بصورت گرد میتوان سنگ مثانه و کلیه را دفع کرد.
بدین صورت که هسته را کمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم کرده میل شود.
خواص خرمالو خشک شده
میوه خشک خرمالو سرشار از آهن است و خواص شگفتانگیزی در درمان کم خونی دارد.
ویتامین C موجود در خرمالو خشک به جذب هرچه بهتر آهن در بدن، کمک میکند.
آهن مادهای مهم برای رشد بدن و حفظ سلامت مو است. آهن سبب اکسیژن رسانی به سلولهای بدن میشود.
آهن مادهای ضروری برای انتقال پیامهای عصبی و خونرسانی به سلولهای بدن میشود.
خرمالو خشک مقادیر بالای آهن دارد و منبع بسیار خوبی برای تأمین این ماده برای بدن است.
خرمالو خشک سرشار از پتاسیم، منگز ویتامینهای C, B, K و… است.
خرمالو خشک یک میوه کم کالری است که برای مصرف در رژیم غذایی مناسب است.
آهن موجود در خرمالو به درمان کمخونی کمک بسیاری میکند.
خرمالو خشک سرشار از فیبر است و هضم غذا را راحت میکند.
این ماده به تودهای شدن غذا در معده کمک میکند و حرکت تودهی غذا از معده به روده را بهبود میبخشد؛
این امر منجر به تقویت سلولهای معده و روده میشود و عملکرد سیستم گوارشی را بهبود میبخشد.
فیبر نقش مهمی در هضم و جذب غذا دارد.
از خواص خرمالوی خشک شده ، میتوان به کمک در افزایش عملکرد معده و روده، اشاره کرد.
خرمالو خشک یبوست را رفع میکند و از آسیب رساندن به سلولهای عصبی روده، جلوگیری میکند.
اگر همراه با مصرف خرمالو خشک، آب ولرم بنوشید، تأثیر آن در رفع یبوست بیشتر میشود.
خواص بینظیر خرمالو خشک سبب هضم کامل غذا میشود و فیبر موجود در آن، عمل دفع را بهبود میدهد؛
این امر موجب دفع چربی و جلوگیری از انباشته شدن آن در بدن میشود.
خواص خرمالو خشک از بروز چاقی در بدن، جلوگیری میکند.
خرمالوی خشک سرشار از ویتامین A است. ویتامین A ، به تنهایی جذب بدن نمیشود و برای جذب به بتاکاروتن نیاز دارد.
دلیل نارنجی بودن خرمالو خشک، بتاکاروتن موجود در آن است. بتاکاروتنی که در خواص خرمالو خشک است،
باعث جذب ویتامین A، میشود. خرمالو خشک بیش از نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامین A را رفع میکند.
وجود ویتامین A کافی در بدن، منجر به دید بهتر در شب، ایجاد رطوبت کافی در چشم و بهبود بینایی خواهد شد.
از خواص خرمالو خشک ، میتوان به داشتن مقادیر بالای انواع ویتامین، موادمعدنی و موادمغذی مورد نیاز بدن، اشاره کرد.
بسیاری از ویتامینها و موادمعدنی از آنتیاکسیدانهای قوی به شمار میروند.
این آنتیاکسیدانها از بدن در برابر فعالیت رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
رادیکالهای آزاد عملکرد سلولهای بدن را مختل میکنند و از جذب موادغذایی مورد نیاز بدن جلوگیری میکنند.
این امر سبب مبتلا شدن به انواع بیماریها و سرطان میشود.
خواص خرمالوی خشک شده ، از فعالیت رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند.
آنتیاکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و سلولهای سرطانی را مهار میکنند.
همچنین در صورت وجود التهاب در بدن، با آن مبارزه میکنند و عوارض ناشی از التهاب بدن را از بین میبرند.
خرمالو خشک منبعی غنی از فیبر است و این ماده هضم غذا را آسان میکند.
این میوه خشک مقادیر بالای ویتامین A دارد و برای تقویت بینایی استفاده میشود.
همچنین دارای آنتیاکسیدانهای قوی برای بالا بردن قدرت ایمنی بدن است.