آشپزی

طرز تهیه سمنو با دستور پخت مخصوص در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم طرز تهیه سمنو را با رسپی مخصوص و محرمانه تیم مان به شما ارائه کنیم. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و لذیذ را درست کنید در ادامه مطلب همراه ما باشید.

نحوه تهیه سمنو

سمنو یکی از انواع دسرهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که معمولا برای سفره هفت سین نوروز بایرام تهیه می شود تا آموزش کامل و قدم به قدم آن را ببینید. نحوه تهیه سمنو برای و در آخر سایت آموزشی همراه باشید

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
گندم 250 گرم
اب 2 لیتر
ارد 500 گرم
بادام ها 9 عدد

نحوه تهیه سمنو

مرحله اول

من آماده می کنم بذر در خانه در ابتدای کار چند بار گندم ها را شسته و در ظرف مناسبی می گذاریم. حالا به اندازه ای آب به کاسه اضافه کنید تا 1 سانتی متر از گندم را بپوشاند و اجازه دهید گندم به مدت 2 روز خیس بخورد.

مرحله دوم

بعد از این مدت زمانی که جوانه های گندم سفید شد، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. حالا گندم ها را در سینی مناسبی بریزید و روی آن را با یک پارچه نخی نازک بپوشانید تا هوا به جریان بیفتد.

سطح سوم

حالا پارچه را کاملا با اسپری خیس کنید و بگذارید 1 روز بماند تا جوانه های گندم به رنگ نقره در بیاید. توجه داشته باشید که دستمال روی گندم باید همیشه خیس باشد تا از خشک شدن گندم جلوگیری شود.

مرحله چهارم

بعد از این مدت وقتی جوانه های گندم سفید یا نقره ای شد جدا می کنیم و در آبکش مناسب می گذاریم. حالا چند بار گندم را با آب سرد بشویید و دوباره روی آن را با حوله بپوشانید.

مرحله پنجم

حالا گندم را به مدت 2 روز می گذاریم تا جوانه های گندم به 2-3 سانتی متر برسد، توجه داشته باشید که غلاف گندم باید نقره ای یا سبز کم رنگ باشد، اگر سبز تیره باشد تلخ می شود.

مرحله ششم

بعد از این مدت گندم را به غذاساز اضافه کنید و کم کم آب را به غذاساز اضافه کنید سپس خوب هم بزنید تا آب جوانه گندم خارج شود. حالا آب جوانه گندم را در ظرف مناسبی بریزید و آب باقیمانده را به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

سپس عصاره جوانه گندم را در آبکش بریزید تا تفاله گندم از شیره جدا شود. سپس عصاره گندم را از ابریشم تمیز بگذرانید تا کاملا صاف شود، سپس عصاره را در ظرف مناسبی بریزید.

مرحله هشتم

حالا آرد را 3 بار الک کنید و کم کم به قابلمه اضافه کنید سپس خوب هم بزنید تا گلوله ای در عصاره گندم نباشد. وقتی آرد و عصاره گندم یکدست شد، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله نهم

سپس سمنو را 2 ساعت مدام هم می زنیم تا به نقطه جوش برسد. وقتی سمنو به جوش آمد حرارت خیلی کم است و می گذاریم 10 ساعت بجوشد تا غلیظ و قهوه ای رنگ شود.

مرحله دهم

در این مدت هر 5 دقیقه سمنو را هم بزنید تا نچسبد. بعد از 10 ساعت که دانه پخت، بادام ها را به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را با درب می بندیم، سپس روی قابلمه می گذاریم.

مرحله یازدهم

حالا بگذارید سمنو ۱ تا ۲ ساعت روی حرارت بماند تا دم بکشد. بعد از این مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید سمنو تا صبح در قابلمه بماند سپس سرو کنید. نوش جان.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا