طرز تهیه فرنی ساده خانگی و دستور تهیه فرنی ساده به روش خانگی
طرز تهیه فرنی ساده خانگی
طرز تهیه فرنی ساده خانگی ؛ دستور تهیه فرنی ساده به روش خانگی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز تهیه فرنی ساده خانگی
شیر : یک لیوان
آرد برنج : یک قاشق غذاخوری
عسل : یک چهارم لیوان
آرد برنج را در ۳ پیمانه آب سرد حل کرده و از صافی عبور دهید تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.
سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی حرارت قرار دهید. پس از آن شیر را به مواد اضافه کرده
و پس از ۱۰ دقیقه دیگر حرارت را خاموش کنید کرده و حل می کنند و از صافی می گذرانند.
سپس ۱۵-۲۰ دقیقه روی آتش ملایم می پزند. شیر را اضافه می کنند و هم می زنند
و ۱۰ دقیقه دیگر می پزند. البته برای طعم دار کردن فرنی قبل از خاموش کردن شعله ، شکر ، گلاب و هل را به فرنی اضافه می کنند
تا کمی با مواد بپزد. برخی افراد فرنی را بدون شکر تهیه می کنند. هنگام خوردن ، از شیره انگور یا عسل استفاده می کنند.
برای تهیه فرنی با عسل بهتر است پس از خاموش کردن فرنی ، عسل را اضافه کنید زیرا نباید عسل جوشیده شود.
برای تزیین فرنی نیز می توانید ازمغز پسته و بادم ، پودر نارگیل ، دارچین و کاکائوی آب شده استفاده کنید.
آشنایی با دیگر خواص فرنی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص فرنی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با فرنی
فرنی یکی از غذاهای خوشمزه ای و پر خاصیتی است که که بیشتر به عنوان دسر مصرف می شود و در سراسر دنیا در انواع مختلفی تهیه می شود.
فرنی معمولاً از آرد برنج و شیر و گاه با نشاسته تهیه می شود و از دارچین و گلاب برای خوش طعم و عطر کردن آن استفاده می شود.
در ماه رمضان این دسر بسیار کاربرد دارد. علاوه بر این از فرنی به عنوان غذای کمکی برای کودکان استفاده می شود
زیرا هم هضم آن برای کودکان بسیار راحت است و هم خواص زیادی برای آنها دارد.
خواص فرنی برای کودکان
کودکان شیر خوار برای اولین بار در دوران شیرخوارگی با فرنی تغذیه می شوند زیرا فرنی آرد برنج غذایی نرم ، ساده و با کمترین امکان ایجاد آلرژی می باشد.
در پایان ۶ ماهگی که غذای کمکی باید به کودک داده شود بهتر است مادر با شیر خود فرنی آرد برنج را تهیه کند ، برنج آلرژی کمتری نسبت به مواد دیگر ایجاد می کند
و نباید تا پایان ۸ ماهگی از فرنی گندم استفاده کرد. اگر شیر مادر برای تهیه فرنی کافی نیست می توان از شیرهای پاستوریزه یا شیر گاو ، فرنی را درست کرد.
برای کودکان می توان از حریره بادام نیز استفاده کرد. بدین صورت که بادام را آسیاب کرد تا قابل هضم در معده کودکان باشد.
البته می توان حریره بادام را از صافی عبور دهید تا شیره حاصل از آن را به کودک دهید.
فرنی اولین غذای کمکی است که نوزادان می خورند. همین موضوع نشان دهنده اهمیت و خواص آن برای کودکان است.
فرنی در وزن گیری نوزادان و تکمیل رشد استخوانها و عضلات کودکان موثر است.
یک وعده غذایی سبک اما پر انرژی است. در رشد موهای کودکان موثر است.
اگر همراه با بادام تهیه شود کلسیم مورد نیاز کودکان را تامین می کند
و در بهبود اوضاع کودکانی که سوتغذیه و کاهش وزن دارند نقش به سزایی دارد.
برای کودکانی که مشکل بلع دارند یا دندانهای ضعیفی دارند
و قادر به جویدن نیستند، فرنی می تواند گزینه مناسبی باشد.
فرنی که به عنوان غذای کمکی ۴ یا شش ماهگی به نوزادان داده می شود باید رقیق تهیه شود و به مرور غلیظ شود.
همچنین باید اول از فرنی ساده با آب، یا شیر مادر استفاده کنید و به مرور مغزهای مختلف را به آن افزوده و به صورت حریره به نوزادتان بدهید.
خواص فرنی برای معده
بزرگترین مزایای فرنی برای سلامتی فیبر آن است. مصرف فیبر در وعده های غذایی مهم است و کمک می کند معده بدون کالری پر شود
و با منظم نگه داشتن هضم غذا با یبوست مبارزه می کند یک فنجان فرنی پخته شده تقریباً ۱۵ درصد فیبر روزانه زنان و تقریبا ۱۰ درصد فیبر روزانه مردان را تامین می کند.
فرنی بافت نرم و لطیفی داشته و هضم آن آسان است به همین خاطر به طور معمول برای کسانی که معده ضعیف دارند، مفید است.
فرنی خنثی کننده اسید معده است و برای مبتلایان به زخم های گوارشی و زخم معده مفید می باشد.
فرنی بخاطر بافت نرم و لطیفی که دارد. باعث لطافت مجاری گوارشی می شود. هضم آن آسان است و معده را اذیت نمی کند.
خنثی کننده اسید معده است و از این جهت برای مبتلایان به زخم معده و زخم های گوارشی بسیار مفید است.
از توصیه های طب سنتی برای التیام زخم های معده و روده مصرف فرنی و شیربرنج است.
بهترین نوع فرنی برای معده، فرنی است که با شیر تهیه شده باشد.
خواص فرنی برای چاقی و چاقی صورت
کربوهیدرات ها برای افزایش انرژی بدن و انجام فعالیت های روزانه بسیار ضروری می باشند.
عده ای تصور می کنند چون مصرف کربوهیدرات باعث چاقی می شود باید آن را کنار گذاشت.
اما این تصور کاملا غلط است. کربوهیدرات برای بدن لازم و ضروری است فقط نباید در مصرف آن افراط شود.
اگر بخواهیم ارزش غذایی فرنی را از نظر کربوهیدرات بررسی کنیم باید بگوییم که فرنی منبع غنی برای کربوهیدرات است
و انرژی بخشی بالایی دارد. هر صد گرم فرنی حدود ۷۰ گرم کربو هیدرات دارد و انرژی بخش خوبی برای بدن می باشد.
خوردن فرنی با آرد برنج و نشاسته در صبح در چاقی صورت مؤثر است.
تجربه نشان داده خوردن فرنی با آرد برنج یا نشاسته، بصورت ناشتا در صبح تاثیر زیادی بر چاقی صورت دارد.
افرادی که از لاغری صورت و فرو رفتگی گونه ها رنج می برند و افرادی که در حال کاهش وزن هستند
و نمی خواهند صورتشان لاغر بشود، می توانند از این دستور استفاده کنند.
خواص فرنی برای کرونا
هنگام سرماخوردگی و کرونا فرنی بخورید. به ویژه اگر از سینه درد و سرفه های خشک رنج می برید فرنی گرم بسیار برای شما مفید است.
به دلیل لعابی که آرد برنج دارد و نیز گرم بودن فرنی این ماده ی غذایی برای درمان سرما خوردگی و رفع خشکی سینه بسیار موثر است.
به علاوه همانطور که گفته شد ارزش غذایی فرنی بالاست از این رو می تواند به هنگام سرماخوردگی تا حدی انرژی از دست رفته ی بدن باز گرداند.
خواص فرنی برای سرفه و سرماخوردگی و گلودرد
هنگام سرماخوردگی فرنی بخورید. به ویژه اگر از سینه درد و سرفه های خشک رنج می برید فرنی گرم بسیار برای شما مفید است.
به دلیل لعابی که آرد برنج دارد و نیز گرم بودن فرنی این ماده ی غذایی برای درمان سرما خوردگی و رفع خشکی سینه بسیار موثر است.
به علاوه همانطور که گفته شد ارزش غذایی فرنی بالاست از این رو می تواند به هنگام سرماخوردگی تا حدی انرژی از دست رفته ی بدن باز گرداند.
فرنی اگر شیرین نباشد میتواند گلو را نرم و صاف کند و آمادگی برای صرف شام و افطار را فراهم آورد.
خواص فرنی برای ورزشکاران
نشاسته تاثیر زیادی در عضله سازی دارد و در تهیه غذاها و نوشیدنی های عضله ساز بدنسازان کاربرد زیادی دارد.
از این رو فرنی نشاسته نیز یکی از میان وعده های پرطرفدار ورزشکاران و بدنسازان است.
کربوهیدراتهای موجود در نشاسته سریع هضم می شوند و سرعت عضله سازی را بالا می برد.
طرز تهیه فرنی بدنسازی
آرد برنج یا برنج مخصوص فرنی :۱۰۰ گرم
شیر بدون چربی :۲۵۰ میلی لیتر
آب :به میزان لازم
پودر پروتئین با طعم وانیل (یا پروتئین وی دلخواه) :دو قاشق سر پر
برنج ، شیر و آب را در ظرف ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا برنج نرم شود.
هر وقت آب مخلوط بخار شده و مواد به حالت خمیر در آمد ، شعله را خاموش کنید
و پس از کمی خنک شدن ، پودر پروتئین و طعم دهنده دلخواه خود را به فرنی اضافه کنید.
خواص فرنی در بارداری و شیردهی
فرنی برای خانم های باردار مفید است زیرا به وزن گیری و استخوان سازی جنین کمک کرده و سوزش های سردل و ترش کردن را بهبود می بخشد.
فرنی زعفرانی برای خانم های باردار و تازه زایمان کرده مناسب نیست.
باردارخوردن فرنی معطر شده با گلاب یا پودر هل، تهوع زنان باردار را کاهش می دهد.
خواص فرنی برای جنین: خوردن فرنی با بادام، به استخوان سازی جنین و تکمیل بافت های عضلانی کمک می کند.
فواید فرنی برای جنین: مصرف انواع فرنی، وزن گیری جنین و تولد نوزادی با وزن مناسب را تضمین می کند.
مصرف فرنی در زنان باردار سوزش های سر دل و ترش کردن و ترشحات اسید معده را بهبود می دهد.
بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به دیابت بارداری، فرنی با عسل یا شیره های سالم شیرین شود.
بهترین غذاهای توصیه شده در طب ایرانی در دوران شیردهی مادر عبارتند از:
شیربرنج، فرنی، حریره بادام، نان گندم، گوشت کبابی گوسفند، آش یا سوپی که با گوشت بلدرچین تهیه شده باشد.
خواص فرنی در ماه رمضان
شیر برنج و فرنی در صورتی در ماه رمضان توصیه می شوند که :اولا به صورت قسمتی از یک وعده غذایی خورده شود،
ثانیا شیرینی شان محدود باشد و ثالثا در مصرف شان افراط نشود (حتی در افطار)؛
بعضی افرادی که روزه می گیرند، مخصوصا در تابستان های گرم دچار افت قندخون می شوند و افت قندخون عصبانیت و سرگیجه را تجربه می کنند
که در این زمان، خوردن غذاهای یادشده می تواند برای آنها کمک کننده باشد.
فرنی اگر شیرین نباشد میتواند گلو را نرم و صاف کند و آمادگی برای صرف شام و افطار را فراهم آورد.
خواص فرنی در صبحانه
خوردن فرنی در وعده صبحانه بسیار مفید و دارای خاصیت است. جلوگیری از بروز انواع سرطان یکی از خواص فرنی است
که به دلیل خواص ضدسرطانی ترکیبات آن می باشد. محققان در مطالعات خود ادعا می کنند
که خوردن یک کاسه فرنی معادل ۷۰ گرم در صبحانه می تواند از بروز ابتلا به سرطان پیشگیری کند.
اگر به جای شکر از عسل در تهیه فرنی استفاده شود به یک معجون لاغری و کاهش وزن تبدیل می شود.
کارشناسان به افرادی که تمایل به داشتن تناسب اندام دارند اما خوردن غذاهای رژیمی را دوست ندارند ،
مصرف فرنی در وعده صبحانه را به جای خوراکی های رایج حاوی بلغور جوی دوسر ، توصیه می کنند.
بر اساس تحقیقات ، افرادی که از فرنی به جای بلغور جوی دوسر در صبحانه استفاده می کنند
در طول روز کمتر احساس گرسنگی می کنند و در نتیجه غذای کمتری میل می کنند.
البته باید توجه داشت که در حد اعتدال باید فرنی مصرف شود و زیاده روی یا عدم مصرف به موقع آن برای بدن ضرر دارد .
زیرا به دلیل داشتن کالری زیاد موجب افزایش وزن و تری گلیسیرید خون می شود.