آشپزی

فوت و فن انار پلو در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن انار پلوو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر شخم انار

غذا و فناوری انار راز طعم انار پلو خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

پلوهای متنوع و ترکیبی جزء مهم غذاهای سنتی و محبوب سفره های ایرانی است. این دسته از پلوها شامل انواعی مانند باقلی پلو، کلم پلو، هویج پلو، سبزی پلو، شیرین پلو، مرسه پلو و غیره است که در مهمانی ها و جشن ها طرفداران زیادی دارد. انارپلو یا نارپلو یکی از آن دسته پلوهای مهمانی خوشمزه است که هم با گوشت و هم مرغ درست می شود و در شهرهایی مانند شیراز و قزوین معروف است. این پلو به دلیل وجود دانه های انار در دستور پخت آن برای عصر یلدا بسیار مناسب است و با تهیه این پلو فصلی می توانید عصری متمایز و خاص را برای این مناسبت تضمین کنید. دستور انارپلو به همراه نکات و ترفندهای آشپزی در زیر ارائه خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه انار پلو

برنج: 3 پیمانه

سینه مرغ: 2 عدد

پیاز: 1 عدد

پیاز داغ: نصف پیمانه

دانه های انار: یک و نیم پیمانه

گشنیز تازه: یک و نیم فنجان

سیب زمینی: 1 عدد

زعفران آب پز: 3 قاشق غذاخوری

کشمش پیلوی: نصف پیمانه

بادام و پسته خرد شده: به میزان لازم

کره: 50 گرم

زردچوبه: 2 قاشق چایخوری

فلفل قرمز و نمک: به میزان لازم

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه انار پلو

برای خوش طعم شدن مرغ و لذت بردن از غذا، ابتدا مرغ را با ترکیب نمک، پاپریکا، روغن زیتون یا روغن مایع، پیاز، زردچوبه یا زعفران و یک برگ بو مزه دار کرده و حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید. سپس مرغ مزه دار شده را در قابلمه ای روی حرارت ملایم تفت دهید و یک لیوان آب اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد. پس از پخته شدن، مرغ را به صورت نوار برش دهید.

در ماهیتابه ای با کمی روغن و روی حرارت ملایم دانه های انار را به مدت یک دقیقه تفت دهید. مراقب باشید حرارت خیلی کم نباشد تا آب انار نریزد. سپس کشمش و پیازچه را به دانه های انار تفت داده شده اضافه کنید و سپس گشنیز تازه خرد شده را به این مخلوط اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید.

برنج را بشویید و در آب گرم و کمی نمک بیشتر از حد معمول خیس کنید. برای بهبود کیفیت برنج توصیه می شود برای چند ساعت، حداقل 3 ساعت خیس کنید. برای آبکش کردن برنج، دو سوم قابلمه را با آب پر کنید و روی آن را حرارت دهید، سپس نمک را اضافه کنید. پس از جوش آمدن آب، برنج خیس شده را به قابلمه اضافه کنید.

حرارت باید متوسط ​​تا زیاد باشد. در قابلمه را نبندید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. بعد از اینکه آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار هم بزنید. زمان پخت برنج بسته به نوع برنج متفاوت است، اما معمولا بین 10 تا 14 دقیقه است. برنج آماده آبکشی است که دانه های آن نرم شد اما همچنان در مرکز آن سفت شد.

پس از آبکشی، اجازه دهید برنج کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا دانه ها نپزند و نمک اضافی آن گرفته شود. برای برنج طولانی تر، در صورت تمایل، در حین پختن برنج، یک فنجان آب سرد اضافه کنید. اضافه کنید و به آرامی آب سرد را از کناره های قابلمه روی برنج بریزید.

در ظرف مناسبی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سیب زمینی ها را به صورت گرد در ته قابلمه بچینید، سپس دو پیمانه برنج آبکش شده، مقداری از مخلوط برنج، مقداری زعفران، خلال بادام و پسته، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و با لایه های برنج بپوشانید. این فرآیند را لایه به لایه تکرار کنید. در آخر کره را ورقه های نازک برش بزنید و روی برنج بگذارید و برنج را تفت دهید. اکنون انار انار خوشمزه و خانگی شما آماده سرو است.

نقش پیاز در پخت انار پلو

برای بررسی کاربردهای مختلف انواع پیاز بهتر است از پیاز زرد که رایج ترین نوع پیاز است شروع کنیم. پیاز زرد به دلیل طعم و مزه خاصی که دارد یک انتخاب عالی برای پخت و پز است. پیاز سفید که طعم ملایم تری دارد برای مصارف مشابه پیاز قرمز استفاده می شود و برای استفاده به صورت خام در سالاد و دیپ مناسب است. این نوع پیاز برای غذاهای مکزیکی نیز بسیار مناسب است. پیاز قرمز که به دلیل داشتن فیبر زیاد و رنگ جذاب به عنوان چاشنی استفاده می شود، برای کباب، سالاد و ساندویچ نیز انتخاب خوبی است. اما از آنجایی که پیاز قرمز طعم و عطر کافی برای استفاده در آشپزی ندارد، معمولاً از آن در آشپزی استفاده نمی شود.

نقش کشمش در پخت انار پلو

کشمش که سرشار از پتاسیم است نقش مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان دارد. کشمش انواع مختلفی دارد و توصیه می شود برای پخت انار از کشمش قرمز مخصوص پیلو استفاده شود.

نقش زعفران در پخت انار پلو

برای بهره مندی از خواص زعفران استفاده از نوشیدنی غلیظ آن توصیه می شود. زیرا خیساندن زعفران در آب زیاد باعث روشن شدن رنگ آن می شود و نیاز به زعفران بیشتر برای به دست آوردن رنگ دلخواه بیشتر می شود. برای دم کردن زعفران ابتدا آن را بدون افزودن شکر و شکر به صورت پودر در آورید. سپس به ازای هر قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش با دو تکه یخ بریزید. یخ به زعفران ضربه می زند و رنگ بیشتری از آن آزاد می کند.

برای نگهداری زعفران، آن را در ظرف دربسته ای در فریزر نگهداری کنید و قبل از استفاده بگذارید در دمای اتاق یخ بزند. بعد از هر بار استفاده، زعفران باقی مانده را به فریزر برگردانید. مطمئن شوید زعفرانی که استفاده می کنید واقعی و بدون تقلب باشد. برای این کار زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغنی از آن خارج نشود، خلوص خود را نشان می دهد. کروکوس های تقلبی معمولا براق و زرق و برق دار هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا