آشپزی

فوت و فن باقالی پلو با گردن در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن باقالی پلو با گردنو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر لوبیا پلو با گردن

هنر رب لوبیا با گردن و راز طعم حبوبات برای پلو گردنی خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

باگالی پلو با گوشت گردن یک انتخاب معروف برای سفره های ایرانی در مناسبت های خاص مانند عید نوروز یا شب یلد است. اگرچه این غذا را می توان با ماهیچه نیز تهیه کرد، اما گوشت گردن به دلیل بافت نرم تر، محبوبیت بیشتری دارد. هنگام تهیه لوبیا پلو با گوشت گردن، حوصله و دقت لازم است تا غذا درست پخته شود و عطر و طعم آن به بهترین شکل ظاهر شود. برخی ممکن است به دلیل طولانی بودن فرآیند پخت و ندانستن روش های رفع بوی خاص گوشت، ترجیح دهند این غذای خوشمزه را بیرون از خانه بخورند.

مواد لازم برای ساخت گردن

گردن گوسفند: 1 عدد کامل

پیاز: 2 عدد بزرگ

سیر: 2 حبه

برگ های معطر: 4 عدد

چوب دارچین: 2 عدد

زعفران پخته: 1/3 فنجان فرانسوی

آب لیمو: 1 یا 2 قاشق غذاخوری

پودر زیره و کاری: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به میزان لازم

کره: به میزان لازم

روش تهیه گردن

برای شروع تهیه لوبیا پلو با گوشت گردن ابتدا باید پیاز را ریز یا ورقه های نازک برش دهید. سپس سیرهای پوست کنده را ریز خرد کرده یا له کنید. در قابلمه مناسبی روغن بریزید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود. وقتی پیاز رنگ طلایی به خود گرفت، سیر ریز شده را به مخلوط اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر خود را آزاد کند.

گردن تمیز شده را به این مخلوط اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، زیره سبز، کاری و برگ بو را اضافه کنید و اجازه دهید ادویه ها تفت داده و بوی خامی آنها از بین برود. سپس 1.5 فنجان آب جوش اضافه کنید و بعد از جوشیدن حرارت را کم کنید. دارچین و مقداری زعفران را به قابلمه اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و بگذارید 3 تا 4 ساعت بپزد تا گوشت کاملا پخته و ترد شود.

بعد از اینکه گوشت کاملاً پخت و نرم شد، نمک بزنید و چوب دارچین و برگ بو را از آن جدا کنید. مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه طعم آن را تست کنید. اگر طعم آن عالی بود، حرارت را خاموش کنید. گردن تمام شده را به ظرف مخصوص سرو منتقل می کنند و مایع پخت را در ظرف دیگری می ریزند تا به عنوان خوراک لوبیا پلو سرو شود.

مواد لازم برای پخت برنج و حبوبات

برنج: 4 فنجان با دسته فرانسوی

لوبیا سبز: 2 فنجان با دسته فرانسوی

رازیانه خشک: 1 فنجان فرانسوی

کره یا روغن: 100 گرم

دارچین: 1 قاشق چایخوری (سر صاف)

نمک: به میزان لازم

روش تهیه دانه برنج

برای تهیه باگالی پیلو توصیه می شود برنج را حدود یک ساعت قبل از پخت در آب ولرم با کمی نمک خیس کنید. سپس یک قابلمه را روی آتش بگذارید و صبر کنید تا آب بجوشد سپس حبوبات را اضافه کنید و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد. پس از آبکش کردن برنج، آن را به قابلمه اضافه کرده و به مقدار لازم نمک اضافه کنید. هنگام هم زدن برنج مراقب باشید که لوبیاها به هم نچسبند و به لوبیا و برنج آسیب نرسانند.

در مرحله ای که برنج نیم پز شد و همچنان در هسته دانه ها سفت شد، آن را به همراه دانه ها آبکش کنید و سپس با آب سرد بشویید تا نمک اضافی آن گرفته شود. برای تهیه ته دیگ می توان از موادی مانند سیب زمینی، نان یا کنجد استفاده کرد. این مواد را با کمی روغن در ته قابلمه بریزید.

سپس یک لایه از مخلوط برنج و لوبیا را کف قابلمه بمالید و مقداری پودر رازیانه و دارچین بپاشید. این کار را تا زمانی که مواد تمام شود ادامه دهید سپس در قابلمه را ببندید و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. در آخر کره ای را که روی برنج ریخته اید با آب شدن برنج با برنج مخلوط کنید تا لوبیا و کره خوب مخلوط شوند. پلو را با حبوبات تا گردن آماده شده در ظرف دلخواه سرو کنید.

هنر لوبیا پلو با گردن

برای بهتر شدن طعم و رنگ لوبیا پلو توصیه می شود هنگام پخت برنج و حبوبات کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا رنگی غیر از سفید پیدا کند.

استفاده از حلقه‌های سیب‌زمینی زعفرانی نه تنها باعث طلایی‌تر شدن و خوشبو شدن ته دیگ می‌شود، بلکه طعم زعفرانی را نیز به خوبی در خود دارد.

اگر از کنجد استفاده می کنید، کنجد را در اطراف دور سیب زمینی پخش کنید و سپس برنج آبکش شده را اضافه کنید.

استفاده از رازیانه تازه به جای خشک به مقدار بیشتری نیاز دارد و باید در اواخر پخت برنج اضافه شود تا طراوت خود را از دست ندهد.

پس از دم کشیدن برنج، مقداری پودر دارچین روی آن بپاشید تا طعم خوبی به آن بدهد.

برای دستیابی به طعم غنی تر، از زعفران خیس شده در باگلی پیلو زیاد استفاده کنید و مقداری را برای تزئین کنار بگذارید.

این برنج را اغلب با ترشی یا سالاد شیرازی و سبزی سرو می کنند.

برای کاهش بوی نامطبوع گوشت از پیاز و سیر به مقدار زیاد استفاده کنید و اجازه دهید گوشت با پیاز خوب سرخ شود.

ادویه های معطر مانند کاری، زیره، دارچین، پودر لیمو امانی و برگ بو طعم برنج لوبیا را منحصر به فرد می کند.

چوب دارچین باید به آبگوشت اضافه شود تا عصاره سبک تری به دست آید.

افزودن رب گوجه فرنگی به عصاره گوشت اختیاری است و باعث قرمز شدن عصاره می شود، اما رایج نیست.

وضعیت گوشت را مرتب چک کنید و در صورت نیاز آب جوش اضافه کنید اما برای پخت بهینه گوشت از آب سرد استفاده نکنید.

برای پخت بهینه گوشت در پایان پخت نمک اضافه کنید.

افزودن چند برش آب لیموی تازه در آخرین لحظات پخت برنج و برنج طعم بی نظیری به غذا می دهد.

برای بهترین نتیجه، گردن بره را روی حرارت ملایم بپزید و از استفاده از زودپز خودداری کنید، زیرا کلید طعم عالی، پخت آهسته و طولانی است که می تواند تا سه تا چهار ساعت طول بکشد.

اگر آب قابلمه کم شد یک فنجان آب جوش اضافه کنید و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید تا گوشت تکان نخورد و برای مدت طولانی بپزد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا