آشپزی

فوت و فن باقلوا در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن باقلواو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر باقلوا

هنر باقلوا و راز باقلوای خوشمزه و نکاتی برای درست کردن باقلوا استانبول در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

باقلوا یکی از شیرینی های سنتی ایران است که در برخی استان های مختلف کشور مانند قزوین، یزد و آذربایجان شرقی تهیه و مصرف می شود. این شیرینی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و به دلیل وجود بادام، پسته و گردو در ترکیب آن بسیار محبوب است. هنرمندان استان های مذکور با استفاده از موادی چون خمیر مخصوص باقلوا، کره، گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، پودر بادام، شکر، آب، گلاب، هل، زعفران و آبلیموی تازه باقلوای خاصی تهیه می کنند.

باقلوا در ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تولید می شود. همچنین ترکمن های باستانی و ترک های آسیای مرکزی نیز از این شیرینی سنتی استفاده می کنند. در ایران باقلوا به اشکال مختلف از جمله الماس، مربع و لوله ای و در طعم هایی مانند پسته، بادام، نارگیل و غیره تهیه می شود.

باقلوای تبریز به عنوان شیرینی معروف در ویترین قنادی شهرهای ایران به چشم می خورد. تبریز شهر معروفی در تولید باقلوا است و باقلوای تبریز را معمولاً باقلوای استانبولی می نامند. این باقلوا طعم بسیار خوبی دارد و از تبریز به شهرهای دیگر ایران صادر می شود.

باقلوا نمونه ای از شیرینی های اصیل ترک ها و ترکمن های آسیای میانه است و نوع ایرانی آن با کیفیت بالا در تبریز تولید و عرضه می شود که طرفداران زیادی دارد. این کیک پس از پخت با شربت چسبناک پوشانده می شود و بنابراین بسیار شیرین است. برای تهیه باقلوا از موادی مانند هل، گلاب، شیر، آرد، زرده تخم مرغ و پسته استفاده می شود.

اگرچه باقلوا در نقاط مختلف ایران به اشکال مختلف تهیه می شود، اما امروزه در تبریز از خمیر نازک و خاصی به عنوان لایه بیرونی استفاده می شود و داخل آن را با مغز پسته یا گردو آغشته به کره پر می کنند. اما راز خوشمزه باقلوا در عسلی است که روی آن می ریزند. داشتن شهد مناسب با غلظت مناسب و طعم شیرین نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد. برای تهیه شهد از آب، شکر، زعفران، آبلیمو، گلاب و هل استفاده می شود.

محصولات لازم برای پخت باقلوا

پودر پسته 1 پیمانه

1/2 پیمانه پودر قند

پودر بادام 1/2 پیمانه

2 قاشق غذاخوری پودر هل

کره و باقلوا به مقدار لازم

1 فنجان شکر

1 قاشق غذاخوری گلاب

1 فنجان شیر

کمی زعفران آب پز

طرز تهیه باقلوا استانبولی

موادی مانند پودر پسته، پودر قند، پودر بادام و پودر هل را در ظرفی با هم مخلوط کنید.

یک ورقه از خمیر باقلوا را بردارید و روی آن را کمی کره آب شده بمالید. سپس موادی را که از قبل مخلوط کرده اید روی خمیر بریزید و به صورت رول در آن را ببندید. سپس این رول را در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 220 درجه فارنهایت قرار دهید تا خوب پخته و طلایی شود.

برای تهیه شربت باقلوا ابتدا شکر، زعفران، گلاب و شیر را در ظرف مناسبی مخلوط کرده و حرارت را کم کنید. آنها را خوب مخلوط کنید و دوباره روی آتش بگذارید تا یکدست شوند و به غلظت دلخواه برسند.

وقتی خمیر باقلوا در فر پخت، آن را از فر خارج کرده و شربت شیر ​​آماده و خنک شده را روی باقلوای داغ بریزید تا تمام قسمت های خمیر با شربت پر شود. در آخر برای تزیین باقلوا از پودر پسته یا بادام استفاده کنید.

اکنون یک باقلوای بی نظیر و آماده سرو دارید. خوب بپزید و لذت ببرید.

هنر باقلوا

توجه داشته باشید که خمیر فیلو به دمای اتاق نیاز دارد تا خوب آب شود.

اگر خمیر فیلو دارای رطوبت بالایی باشد، ممکن است خمیر به هم بچسبد و به راحتی آزاد نشود.

برای استفاده بهینه از خمیر فیلو، مناسب است آن را به مدت 12 یا 14 ساعت در یخچال قرار دهید تا بتوانید به خوبی از آن استفاده کنید.

برای تهیه باقلوا ابتدا پوسته های خمیر فیلو را بین دو حوله تمیز یا حوله چای قرار دهید.

از این روش استفاده کنید تا خمیر نرم و تازه بماند تا نشکند و خراب نشود.

قبل از تهیه باقلوا حتما شربت سیر تهیه کنید.

لازم به یادآوری است که وقتی قصد استفاده از شربت را روی باقلوای داغ دارید، حتما شربت را از قبل خنک کنید.

اگر این روند را به خوبی دنبال کنید باقلوای خوشمزه با رنگ عسلی و ظاهری زیبا خواهید داشت.

توجه داشته باشید که نباید زیاد مغز را خرد کنید. آنها را طوری برش دهید که متعادل و مناسب برای تزئین باشند.

نکته دیگری که باید رعایت کنید استفاده از چاقوی تیز برای بریدن باقلوا است.

چرا باقلوا را قبل از پخت برش می دهیم؟

هنگام پخت خمیر فیلو، بافت آن بسیار ترد و شکننده می شود، بنابراین اگر باقلوا را بعد از پخت برش دهید، کل شکل آن خراب می شود.

لحظات مهم در پخت باقلوا، زمان اضافه کردن شربت باقلوا، طرز تهیه باقلوای ترکی با خمیر خانگی، طرز تهیه باقلوای بازاری، طرز تهیه خمیر باقلوا، باقلوای ترکی با خامه، طرز تهیه باقلوای ساده در منزل، طرز تهیه باقلوا با خمیر خانگی

از خیس شدن باقلوا خودداری کنید

وقتی فیله گرم و تازه شد، از شربت سرد استفاده کنید تا خوب خیس بخورد و باقلوا ترد و تازه بماند.

توجه داشته باشید که اگر هم شربت و هم باقلوا سرد باشد، باقلوا خراب می شود و شربت به خوبی جذب نمی شود.

این مشکل اصلی ترین عاملی است که می تواند باعث خراب شدن کیک خانگی شما شود و تمام زحماتی که برای آن کشیده اید را باطل کند.

اگر هنگام ریختن شربت این نکته را رعایت نکنید، کیک های خانگی شما کاملاً خراب می شوند و شیرینی خیس و نازکی به دست می آورید که زیبا و جذاب به نظر نمی رسد.

بهترین روش نگهداری باقلوا

می توانید باقلوا درست کنید و تا چند روز آینده نگهداری کنید.

شیرینی های خانگی را می توانید تا 14 روز در دمای اتاق یا در یخچال در ظروف شیشه ای درب دار نگهداری کنید.

نگه داشتن باقلوا در دمای اتاق به نرم و شاداب ماندن آن کمک می کند. اما اگر می خواهید آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا