آشپزی

فوت و فن خورش ماهی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورش ماهیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر خورش ماهی

راز طعم قلیه ماهی جای قلیه ماهی ادویه قلیه ماهی تلخی قلیه ماهی محل غلیظ شدن آرد قلیه ماهی در قلیه ماهی خوزستانی راز طعم لذیذ قلیه ماهی لگ و پنکه خاویار ماهی خوشمزه قلیه ماهی اصیل جنوب

هنر خورش ماهی و راز خورش ماهی خوشمزه خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش ماهی یک غذای محبوب است که ریشه در مناطق جنوبی کشور دارد و عمدتاً در استان های حاشیه خلیج فارس و دریای عمان تهیه می شود. اگرچه برخی ممکن است آن را با قلیه ماهی اشتباه بگیرند، در حالی که این دو غذا ویژگی های مشترکی دارند، اما تفاوت هایی نیز بین آنها وجود دارد و هر کدام از انواع خاصی از ماهی برای طبخ استفاده می کنند.

محصولات لازم برای تهیه خورش ماهی بوشهری

ماهی بدون استخوان: 1 کیلوگرم

پیاز: 2 عدد متوسط

گوجه فرنگی: 2 عدد

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

رب خرما (یا مطبوعات هندی): 2 قاشق غذاخوری

ادویه برای ماهی: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

کره: به میزان لازم

طرز تهیه خورش ماهی بوشهری

برای شروع تهیه خورش ماهی سنتی جنوب، ابتدا فلس های ماهی را تمیز کرده، بشویید و به قطعات مناسب برش دهید. در صورت لزوم، ماهی را با یک حوله کاغذی خشک کنید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود. ماهی ها را در تابه بریزید و روی آن ها ادویه مخصوص ماهی و نمک بپاشید و دقت کنید که ادویه ها به خوبی به تمام قسمت های ماهی نفوذ کنند. برای بهبود جذب طعم، توصیه می شود پوست ماهی را جدا کنید.

در مرحله بعد در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی شعله گرم کنید. ماهی ها را در روغن داغ گذاشته و ابتدا یک طرف و سپس طرف دیگر سرخ می کنند. پس از اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید.

برای ادامه پخت خورش، پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. پیاز را در ماهیتابه با کمی روغن روی حرارت ملایم تا متوسط ​​تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا پاستا و پیاز یکدست شوند و رنگ پاستا تغییر کند.

سپس گوجه ها را نگینی خرد یا رنده کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. وقتی گوجه ها نرم و معطر شدند رب خرما را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

در مرحله آخر ماهی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت 15 دقیقه بپزد تا کاملا جذب شود. قبل از سرو طعم خورش را تنظیم کرده و با برنج سرو کنید. این دستور برای پخت خورش ماهی در استان های جنوبی مانند خوزستان و بوشهر مناسب است.

طرز تهیه ادویه خورش ماهی

معمولاً از مخلوط ادویه مخصوص ماهی برای تهیه ماهی به روش های مختلف استفاده می شود. این مجموعه ادویه ها که برای کاهش بوی نامطبوع ماهی استفاده می شود از چند نوع ادویه پودری تشکیل شده است که در هر بار پخت ماهی به میزان لازم ترکیب شده و استفاده می شود.

پودر زیره: 2 قاشق چایخوری

پودر آویشن: 2 قاشق چایخوری

نمک: 2 قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز: 2 قاشق چایخوری

پودر فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری

پودر پیاز: 2 قاشق چایخوری

پودر سیر: 1 قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز: 2 قاشق چایخوری

زردچوبه: 1 قاشق چایخوری

کاری: 1 قاشق چایخوری

برای تهیه چاشنی ماهی، تمام ادویه ها و مواد لازم را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید. پس از آماده شدن، این مخلوط را در ظرف شیشه ای ریخته و در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

چاشنی تمام شده حدود 30 دقیقه قبل از پخت به طور یکنواخت روی ماهی تازه می پاشید تا تمام قسمت های ماهی کاملاً با چاشنی پوشانده شود. سپس ماهی را بپزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه خورش ماهی چابهاری

هنگام تهیه «ناروشت ماهی» که خورش ماهی بلوچ است، استفاده از گشنیز تازه (حداکثر دو قاشق)، فلفل سبز و انبه کامل توصیه می شود. سایر اجزای این خورش مشابه موادی است که در خورش ماهی سنتی جنوب استفاده می شود.

یک ویژگی مهم در تهیه این خورش این است که نیازی به سرخ کردن ماهی از قبل نیست. پس ابتدا ماهی را نمک بزنید و کنار بگذارید. پس از آماده شدن مواد خورش، ماهی را به آن اضافه کنید. ماهی باید به مدت 20 دقیقه در خورش و همراه با مهر هندی پخته شود. در آخر این خورش را با برنج سرو کنید.

هنر خورش ماهی

توصیه می شود ماهی استفاده شده در دستور تهیه خورش ماهی بدون پوست باشد. بعد از کمی پختن ماهی می توانید پوست آن را جدا کنید.

در مورد میزان آب مورد نیاز خورش ماهی هم بستگی به ذائقه شخصی شما دارد و می توانید خورش را چه غلیظ و چه رقیق به غلظت دلخواه بپزید.

هنگام تهیه خورش ماهی می توانید از مواد افزودنی مانند لوبیا، سبزیجات مختلف مانند پیازچه، سبزی معطر، تره فرنگی، فلفل و … استفاده کنید. با توجه به ترجیح شما

معمولاً از رب خرما برای طعم دادن به خورش ماهی استفاده می شود، اما اگر در دسترس نبود می توانید از تمبر هندی به عنوان جایگزین استفاده کنید.

برای افزودن روغن بادام هندی به خورش مقداری بادام هندی را در آب داغ خیس کنید و پس از نرم شدن آن را صاف کنید تا هسته و پوست آن گرفته شود و عصاره آن را به خورش اضافه کنید.

اگر قصد دارید خورش ماهی را با طعم رب انار درست کنید، به جای رب بادام هندی یا رب خرما از رب انار رقیق شده استفاده کنید.

یکی از روش های تهیه خورش ماهی این است که ابتدا خورش را آماده کنید و ماهی را جداگانه سرخ کنید و در کنار خورش سرو کنید تا شکل خود را حفظ کند.

خورش ماهی اغلب در رستوران ها با برنج یا سس کچاپ سرو می شود و با انواع ترشیجات و سبزیجات تازه سرو می شود که طعم خوبی به آن می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا