آشپزی

فوت و فن دنده کباب در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن دنده کبابو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

دنده کبابی

هنر برشته کردن دنده و راز دنده های کبابی خوشمزه خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

آموزش پخت کباب دنده ای، یک غذای استثنایی و خوشمزه کرمانشاهی، فرصتی برای کسب تجربه جدید در پخت کباب خانگی است. آشنایی با غذاهای محلی کرمانشاه که به طعم دلچسب معروف است، این منطقه را در فهرست بهترین غذاهای ایرانی قرار داده است. دنده کبابی در کنار سایر غذاهای معروف منطقه مانند خورش چلک و آش سورانه از جمله غذاهایی است که در سفر به کرمانشاه باید امتحان کنید.

این کباب که با دنده بره درست می شود و به صورت شیشلیک باقی می ماند، به عنوان یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه شناخته می شود. تهیه آن با کمک موادی مانند رب گوجه فرنگی، زعفران و ادویه های مختلف طعم خاصی به این کباب می دهد. دباغی کبابی که در مهمانی ها و مناسبت های کرمانشاهی تهیه می شود یکی از غذاهای خانگی است که نیاز به دانش فنی خاصی دارد.

برای بدست آوردن دنده کبابی عالی که هم آبدار باشد و هم کاملا پخته شود، باید روی حرارت ملایم، حوصله و زمان کافی پخته شود. در حالت ایده آل، یک روز آرام را برای تهیه این غذا انتخاب کنید تا بتوانید تمام توجه خود را به آن معطوف کنید. این کباب را می توانید با انواع پیش غذاها مانند برنج، نان تازه، پیاز، پرتقال، ماست و سبزیجات مختلف سرو کنید. در ادامه شما را با دو روش تهیه دنده باربیکیو آشنا می کنیم و نکات مهمی را برای تهیه این غذای خوشمزه به اشتراک می گذاریم.

مواد لازم برای تهیه دنده کباب به روش اول

یک کیلوگرم دنده بره

رب گوجه فرنگی به میزان لازم (حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری)

3 قاشق غذاخوری آب لیمو

نمک و فلفل به میزان لازم

زعفران آب پز غلیظ به میزان لازم (حدود 3 قاشق غذاخوری)

روغن مایع و روغن کرمانشاه به مقدار لازم

پیاز، پرتقال، نان تازه یا برنج زعفرانی برای سرو

طرز تهیه دنده باربیکیو در روش اول

دنده های بره را به صورت نوارهای بلند و پهن برش دهید و چند سیخ محکم را به موازات یکدیگر از بین آنها بگذرانید تا گوشت در هنگام پخت شکل خود را حفظ کند و سیخ ها وزن خود را تحمل کنند. با ضربه های ملایم پشت چاقو گوشت را نرم کنید سپس به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم خوبی پیدا کند.

برای تهیه سس مخصوص دنده برشته ابتدا کمی روغن را در تابه ای روی حرارت ملایم گرم کنید و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ آن تغییر کند و عطر آن پخش شود. سپس نمک، فلفل، زعفران پخته شده و روغن کرمانشاهی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سس به غلظت مناسب برسد. سپس سس را کنار بگذارید تا آماده استفاده شود.

وقتی ذغال ها آماده شد سیخ ها را روی آتش بگذارید و سس را به طور مساوی روی دو طرف دنده ها بمالید. در حین پخت، حرارت را طوری تنظیم کنید که دنده ها کاملا پخته شده و آبدار بمانند.

پس از پخته شدن، کمی سس اضافی روی دنده ها بریزید و با نان تازه از سیخ خارج کنید.

سپس دنده های کبابی را با پیاز، پرتقال و نان داغ یا برنج زعفرانی به عنوان پیش غذا سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه دنده کباب به روش دوم

8 تکه دنده، به طور مساوی (8 تا 10 سانتی متر) برش دهید.

500 گرم گوشت بره (به دنده چسبیده)

50 گرم چربی

3 عدد پیاز متوسط ​​پوست کنده

2 حبه سیر پوست کنده و خرد شده

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

زعفران پخته غلیظ 4 تا 5 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم

یک قاشق غذاخوری آب لیمو

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

طرز تهیه دنده روی باربیکیو به روش دوم

برای مزه دار کردن دنده ها، پیاز خرد شده را در ظرفی بریزید و دنده بره را اضافه کنید، سپس با 1 یا 2 قاشق چایخوری زعفران خیس خورده مخلوط کنید. دنده ها را با دست ماساژ دهید، سپس یک حبه سیر خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. برای کامل شدن طعم، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل اضافه کنید، سپس روی دنده ها را بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ها دم بکشد. هر نیم ساعت یکبار دنده ها را بچرخانید تا یکنواخت مزه دار شوند.

برای تهیه گوشت، پیاز را رنده کنید، آب آن را بگیرید و به دنده ها اضافه کنید. گوشت را با چربی چرخ کرده، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و پیاز رنده شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. گوشت را روی پیشخوان پهن می کنیم و به مدت 10 دقیقه با چاقو می کوبیم تا نرم و یکدست شود سپس در ظرفی می گذاریم و یک ساعت در یخچال می گذاریم تا خنک شود.

برای تهیه سس، مقداری روغن زیتون را در تابه داغ کنید و پوره گوجه فرنگی را چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس سیر ریز شده، کمی آبلیمو، باقی مانده زعفران، نمک و فلفل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و سس را کنار بگذارید.

دنده ها را روی سیخ های فولادی بکشید، سمت استخوان را به سمت بالا بکشید و گوشت را به سیخ بکشید، مطمئن شوید که سیخ ها برای ثبات در هنگام پخت، زیر استخوان ها بروند.

گوشت را از یخچال خارج کنید و نیمی از آن را روی تخته پهن کنید و با پشت چاقو کمی آن را بکوبید تا به شکل مستطیل در بیاید. یک سیخ آلومینیومی پهن را در یک طرف گوشت فرو کنید و دو سیخ دیگر را داخل آن قرار دهید سپس انتهای سیخ ها را به هم وصل کرده و انتهای گوشت را بلند کرده و روی دنده های سیخ شده قرار دهید.

دنده های کباب را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و با سسی که در حین پخت آماده کردید، مرطوب کنید. اجازه دهید یک طرف کباب خوب بپزد سپس آن را زیر و رو کنید برای این کار می توانید از دو سیخ پهن استفاده کنید تا کباب را به راحتی برگردانید.

دنده برشته را با نان تازه سرو کنید.

دنده کبابی

کباب دنده کرمانشاهی اغلب از دنده گوسفندی تهیه می شود که طعمی مطبوع و بافت نرم دارد. اما برای تهیه این کباب می توانید از دنده گوشت گاو نیز استفاده کنید. ایده آل است که دنده ها را در ماریناد برای مدت طولانی، حداقل 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا طعم دار شوند. اما اگر زمان کافی ندارید، مرین کردن دنده ها به مدت 4 تا 5 ساعت نیز کافی است. معمولا دنده کباب سنتی کرمانشاهی را با پیاز، لیموترش، جعفری خرد شده، گوجه کبابی و نان می خورند. برای اطمینان از پخت یکنواخت و کامل، استفاده از گریل توصیه می شود. همچنین می توان از پنیر رقیق شده به عنوان جایگزین یا همراه با آب لیمو در دستور پخت دنده برشته استفاده کرد.

طرز تهیه انواع سس باربیکیو

ترکیبی از دو پیاز بزرگ ریز خرد شده، آب دو لیموترش تازه، کمی آویشن، نمک و فلفل، به علاوه سه قاشق غذاخوری روغن زیتون برای تهیه ماریناد برای دنده های باربیکیو عالی است. همچنین برای خوش طعم شدن دنده ها می توانید از ترکیب دو عدد پیاز ریز خرد شده، یک حبه سیر فشرده، نصف قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، سه قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق چایخوری سماق و یک قاشق چایخوری سیاه استفاده کنید. فلفل

سس محبوب برای چاشنی دنده های باربیکیو، شامل یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، یک چهارم فنجان سس کچاپ و سس سویا، شش قاشق غذاخوری آب لیمو، شش قاشق غذاخوری سس فلفل، دو حبه سیر رنده شده، یک قاشق چای خوری پودر خردل و یک قاشق چای خوری فلفل سیاه . برای گرفتن طعم کباب در دنده های باربیکیو، توصیه می شود از سس باربیکیو برای چاشنی استفاده کنید.

نکات مهم برای سیخ کردن و کباب کردن دنده ها

نگهداری دنده ها در یخچال به مدت بیش از یک هفته باعث از دست دادن طراوت و پخت سریع دنده ها روی شعله می شود. حفظ لایه چربی روی دنده ها بسیار مهم است زیرا به افزایش طعم خوب کباب کمک می کند. برای اطمینان از پختن یکنواخت تکه های گوشت، شکاف های کوچکی را با چاقو ایجاد کنید. استفاده از سیخ های آلومینیومی برای حفظ بهینه دنده ها مناسب است. مهم است که دنده ها را به طور یکنواخت و یک طرف بجوشانید تا یکنواخت بپزند. دنده ها را زیاد نپزید، اما مراقب باشید که نسوزند.

استفاده از گریل به جای سیخ می تواند فرآیند کباب کردن را آسان تر کند. برای سرخ شدن کامل دنده ها، گریل را حداقل 8 سانتی متر از آتش قرار دهید و هر از چند گاهی آن را تهویه کنید. قبل از قرار دادن دنده ها روی کباب پز دقت کنید که سس اضافی از روی آنها پاک شود تا در حین پخت روی زغال ها نریزد. رمز موفقیت در کباب کردن دنده استفاده از حرارت مناسب و داشتن حوصله کافی برای پخت دقیق است تا دنده ها به درستی پخته و مرطوب بمانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا