آشپزی

فوت و فن پخت خورش آلو مسما در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن پخت خورش آلو مسماو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر پخت کاسه آلو

هنر و تکنیک درست کردن خورش آلو مسما و راز خورش آلو خوشمزه در خانه سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

«غذای مسما یا آلو خورش یکی از پرطرفدارترین غذاها در فرهنگ غذایی ایرانیان است و با طعم باورنکردنی خود جایگاه ویژه ای در میان غذاهای تشریفاتی و جمعی ایران دارد. این غذا عمدتاً به عنوان غذای مناطق شمالی ایران شناخته می شود، اما در مناطق مختلف این منطقه تهیه آن با تفاوت های جزئی در روش انجام می شود. با رعایت اصول اولیه در دستور پخت خورش آلو، می توانید خلاقانه مواد و رویه های مختلف را در مقادیر مختلف اضافه کنید.”

آشنایی با گوشت مناسب برای تهیه خورش آلو

در این دستور پخت مرغ آلو می توانید از قسمت های مختلف مرغ از جمله قسمت های فیله و همچنین قسمت پای مرغ با استخوان استفاده کنید. در این دستور از فیله مرغ استفاده کرده ایم.

برای تهیه خورش آلو می توانید از گوشت قرمز (مانند گوشت گوسفند و گوساله)، کوفته اردک، اردک، بلدرچین و بوقلمون نیز استفاده کنید. با تغییر مواد اصلی می توانید طعم ها و انتخاب های متنوعی را در خورش آلو خود تجربه کنید.»

ملاقات آلوچه مناسب خورش آلو

برای تهیه خورش آلو مسما می توان آلو را به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت در آب داغ خیس کرد.

توصیه می شود قبل از پخت، هسته آلوها را جدا کنید تا در فرآیند پخت بهتر عمل کنند.

در تهیه خورش آلو مسما از آلو سیاه، زردآلو یا ترکیبی از دو نوع آلو استفاده کنید. این انتخاب به سلیقه شما بستگی دارد و با تنوع در نوع آلو می توانید طعم و رنگ های مختلفی را در خورش خود ایجاد کنید.

نکات مهم در تهیه خورش آلو

در پایان پخت خورش آلو مسما زعفران پخته شده را به خورش آلو اضافه کنید تا عطر و طعم آن حفظ شود.

برای تنظیم شیرینی خورش آلوتن می توانید به مقدار دلخواه شکر اضافه کنید. اگر می خواهید خورش آلو ترش شود، در 10 دقیقه آخر کمی آب به خورش اضافه کنید.

خورش آلو را معمولا با کمی آب یا به عبارتی آب سفت و غلیظ تهیه می کنند. اما در صورت تمایل می توانید از آب بیشتری برای خورش استفاده کنید و مقدار آب را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.

استفاده از یک قاشق چای خوری گلاب در تهیه خورش آلو مسما طعم آن را بسیار خوش طعم می کند. می توانید گلاب را جداگانه با آلو بجوشانید و سپس به خورش اضافه کنید.

برای افزایش لعاب خورش آلو مسما می توانید سیب زمینی هم به آن اضافه کنید. در این صورت بهتر است سیب زمینی ها را قبل از افزودن به خورش نگینی خرد کرده و با کمی روغن یا کره تفت دهید تا هنگام پخت ظاهر جذاب خود را حفظ کنند.

در صورت تمایل می توانید پوره گوجه فرنگی را با گوجه فرنگی جایگزین کنید اما بهتر است له شود. اگرچه در این صورت رنگ خورش آلو خیلی قرمز نخواهد بود.

افزودن توت سیاه و گردو آسیاب شده به خورش آلو در مرحله آخر باعث می شود که جشن بیشتر شود. هنگام تفت دادن زرشک می توانید به کمی روغن یا کره شکر اضافه کنید.

خورش آلو مسما معمولا با برنج سرو می شود و می توانید آن را با انواع سالاد، ترشی و سبزیجات همراه کنید.

محصولات لازم برای پخت خورش آلو با مرغ

فیله یا سینه مرغ: 500 گرم

آلو بخارا: 15 عدد

پیاز: 2 عدد متوسط

زعفران آب پز غلیظ: 3 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

روغن یا کره: به مقدار لازم برای پخت

طرز تهیه خورش آلو با مرغ

برای تهیه خورش آلو مرغ، آلوها را حداقل 30 دقیقه و حداکثر 3 ساعت در آب داغ خیس کنید. سپس مرغ را پس از شستن به مکعب های 2 سانتی متری برش دهید می توانید از ران مرغ هم استفاده کنید. در مرحله اول طرز تهیه خورش آلو با مرغ، مرغ را در تابه با کمی روغن تفت دهید.

روغن را در تابه داغ بریزید و بعد از داغ شدن تکه های مرغ را اضافه کنید. زردچوبه و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ طلایی و پخته شود. پس از سرخ شدن تکه های مرغ از ماهیتابه خارج می شوند.

پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. آلوها را بشویید و هسته آن را جدا کنید. آلوها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و طلایی شوند. پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و طعم خامی خود را از دست بدهد. در صورت تمایل می توانید از گوجه فرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. مقداری نمک و فلفل به مواد داخل تابه اضافه کنید.

۲ پیمانه فرانسوی آب جوش به مواد اضافه کنید و تکه های مرغ را در همان مرحله از دستور خورش آلو مرغ اضافه کنید. حرارت را روی کم تنظیم کنید. اگر می خواهید از سیب زمینی استفاده کنید بعد از سرخ شدن به مواد اضافه کنید و در قابلمه بگذارید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.

در 20 دقیقه آخر خورش زعفران دم کرده (و در صورت تمایل یک قاشق چای خوری گلاب) اضافه می کنیم. شیرینی خورش آلو را بچشید و اگر شیرین تر می خواهید کمی شکر اضافه کنید. در دستور تهیه خورش آلو با مرغ نیز می توانید از رب انار استفاده کنید. پس از نرم شدن همه مواد، حرارت را خاموش کرده و خورش آلو را با مرغ در ظرف مناسبی سرو کنید.

طرز تهیه کاسرول آلو با گوشت

برای تهیه خورش آلو با گوشت ابتدا مرغ را جدا کرده و به جای آن 500 گرم گوشت قرمز (مثلاً گوشت گوسفند یا گوساله) را به قطعات کوچک برش دهید. پیاز را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن گوشت، آب جوش را اضافه کرده و در قابلمه می گذاریم. حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد. در صورت تمایل می توانید از زودپز برای پخت گوشت استفاده کنید.

در این مرحله سس خورش را آماده کنید. یک پیاز دیگر را سرخ کنید و پوره گوجه فرنگی و آلوهای خیس خورده و بدون هسته را به آن اضافه کنید. آلوها را بعد از سرخ شدن با کمی آب بجوشانید.

پس از پخته شدن گوشت، آن را از آب گوشت خارج کرده و به سس آلو و خورش ها اضافه کنید. ۱ تا ۲ فنجان آب گوشت را ذخیره کنید و روی مخلوط گوشت و آلو بریزید. بعد از به جوش آمدن آب، قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد خوب بپزند و خورش آماده شود. در 10 دقیقه آخر نمک و سایر ادویه ها را به خورش اضافه کنید.

حالا خورش آلو با گوشت آماده است و می توانید آن را در بشقاب مناسب سرو کنید.

طرز تهیه خورش آلو

برای تهیه آلو مازندرانی یا شمالی طرز تهیه مشابه روش های قبلی است با این تفاوت که در این مورد از گوشت اردک یا مرغ به عنوان منبع پروتئینی استفاده می شود و رب انار به عنوان ادویه اصلی به آن اضافه می شود. این خورش برای تزیین و افزایش طعم می توانید از دانه های زرشک سرخ شده یا انار قرمز نیز استفاده کنید، درست کردن این خورش با این تغییرات تجربه متفاوت و خوشمزه ای را برای شما به ارمغان می آورد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا