فوت و فن پخت نخود فرنگی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن پخت نخود فرنگیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر پختن نخود فرنگی
هنر پخت نخود و راز نخود فرنگی خوشمزه خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از سبزیجات خوش طعم و لذیذ نخود فرنگی است که فواید بی شماری برای بهبود سلامت بدن دارد. این محصول خوشمزه نه تنها در تهیه انواع غذاها و پیش غذاها به خصوص در ساختار سالادهای مختلف مانند سالاد ماکارونی، پیتزا سبزیجات، نارگیل و سوپ کاربرد دارد.
معرفی فصل نخود
نخود فرنگی معمولاً در فصول سرد سال در دسترس است. این نوع نخود سبز بیشتر در فصل بهار و پاییز یافت می شود و در صورت تمایل می توانید در آن زمان ها آنها را بپزید و سپس در فریزر قرار دهید تا در تمام طول سال در دسترس باشند.
معرفی بلانچ نخود
بلانچ کردن یک روش معمول پخت و پز است که عمدتا برای حفظ تازگی، طعم و رنگ سبزیجات استفاده می شود. برای نگهداری بهتر نخود فرنگی قبل از انجماد، توصیه می شود مراحل زیر را دنبال کنید:
نخود فرنگی را با پوست تازه و بدون لک انتخاب کنید. وقتی نخودها را پوست می گیرید، این کار را سریع انجام دهید تا نرم و تازه بماند.
اگر نخود زیاد دارید، بهتر است از شخص دیگری کمک بگیرید، زیرا نخودها به مرور زمان پس از برداشتن پوسته سفت می شوند.
یک قابلمه را پر از آب کنید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد. سپس یک قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید.
یک کاسه آب و یخ آماده کنید.
نخودها را به مدت 1-2 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید سپس آنها را خارج کرده و بلافاصله در آب یخ قرار دهید و به مدت 5 دقیقه در آب یخ نگه دارید.
سپس نخودها را در آبکش ریخته و در کیسه های پلاستیکی قرار دهید. بهتر است نخود فرنگی را در بسته بندی های کوچک بسته بندی کنید.
گاهی اوقات نخودها دیر پخته می شوند
یکی از دلایل تاخیر در پخت نخود فریز کردن آن به صورت خام است. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است نخودها را قبل از انتقال به فریزر کمی بجوشانید. سپس آن را بپیچید و در فریزر قرار دهید.
مصرف نخود در الویه
برای تهیه سالاد الویه می توانید از کنسرو نخود فرنگی آماده استفاده کنید. اگر از نخود تازه استفاده می کنید باید بعد از پخت آن را به سالاد اضافه کنید.
مدت زمان پخت معمولی نخودفرنگی
نخود فرنگی یکی از سبزیجاتی است که زود پخته می شود. حدود 3 تا 5 دقیقه طول می کشد تا نخود فرنگی تازه یا یخ زده کاملا پخته شود. اگر نخود فرنگی خشک باشد و قبل از پخت در آب خیس شده باشد، زمان بیشتری نیاز دارد و معمولاً 5 تا 10 دقیقه جوشاندن خوب است.
طرز پخت نخود فرنگی به شرط سبز ماندن
برای حفظ رنگ سبز نخودها در هنگام پخت می توانید یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق چایخوری نمک را مخلوط کرده و در حین پخت به قابلمه اضافه کنید تا رنگ نخودها تغییر نکند.
طرز پخت نخود خشک
برای اینکه نخود خشک را قبل از پختن بجوشانید، حدود 3 تا 6 ساعت در آب خیس کنید تا خوب حل نشوند. بعد از این مدت می توانید آن را با آب پز یا بخارپز بپزید.
دلیل هاگ نخود
نخود فرنگی از جمله سبزیجاتی است که هنگام پختن پوست آن چروک می شود. برای جلوگیری از این مشکل می توانید در حین پخت مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.
نخود فرنگی کنسرو شده و اطلاعات
برای تهیه کنسرو نخود فرنگی مراحل زیر را دنبال کنید:
نخودها را با دقت بشویید و تمیز کنید.
چند شیشه آماده کنید و آنها را با دانه های نخود پر کنید.
یک قابلمه را پر از آب کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید تا نمک موجود در آب مزه دار شود.
پس از جوشاندن محلول آب و نمک اجازه دهید خنک شود و سپس این محلول را داخل شیشه ها بریزید.
یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و شیشه ها را بدون اینکه آب وارد آنها شود قرار دهید.
زمانی که آب داخل قابلمه به جوش آمد، آب و آب نمک داخل شیشه ها نیز شروع به جوشیدن می کنند.
نخودها را باید حدود 35 تا 40 دقیقه بجوشانید تا پخته و نرم شوند. اگر آب و نمک در شیشه ها کم است، آنها را دوباره پر کنید.
بعد از این مدت نخودها را چک کنید. اگر نرم هستند، درب شیشه ها را ببندید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه داخل شیشه ها بپزند.
وقتی شیشه نخود فرنگی خنک شد، می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید و به تدریج از آن استفاده کنید.
طرز پخت نخود فرنگی در مایکروویو
برای طبخ نخود فرنگی به روشی متفاوت می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
نخودها را با دقت بشویید و تمیز کنید.
نخودها را در ظرف مناسبی بریزید.
روی نخودها به اندازه ای آب داغ بریزید که روی آنها را بپوشاند.
کاسه نخود را در مایکروویو قرار دهید.
مایکروویو را روی حرارت قرار دهید و نخودها را به مدت 5 تا 10 دقیقه بپزید.
پس از پخته شدن، نخودها را از مایکروویو خارج کرده و با کمی نمک و سایر مواد مورد نظر مزه دار کنید.
اکنون می توانید از نخود پخته شده به عنوان پیش غذا یا ماده اصلی در غذاهای مختلف استفاده کنید.