قورمه سبزی اصیل ایرانی: راز ترکیب جادویی سبزیها
قورمه سبزی یکی از محبوبترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که با طعم و عطر بینظیرش برای همه غذاها جذاب است. اما راز تهیه یک غذای گیاهی اصیل و خوش طعم چیست؟
به گزارش محلاتو، در این مقاله به مهم ترین عامل طعم و عطر لذیذ سبزی یعنی ترکیب سبزیجات موجود در آن می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه سبزی گورمه سبزی:
تره فرنگی: 400 گرم
جعفری: 300 گرم
گشنیز: 200 گرم
شنبلیله: 50 گرم (اختیاری)
اسفناج: 150 گرم (اختیاری)
نکاتی برای انتخاب و تهیه سبزیجات:
از سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده کنید.
سبزیجات را قبل از برش خوب بشویید.
سبزیجات را ریز خرد کنید تا سوپ سبزیجات طعم و عطر بهتری داشته باشد
سبزی ها را می توانید در خانه تمیز و برش دهید یا از سبزیجات آماده در بازار استفاده کنید.
اگر از سبزیجات آماده استفاده می کنید، حتما از یک برند معتبر و با کیفیت خرید کنید.
ترکیب سبزیجات:
همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، ترکیب سبزیجات قورمه سبزی تا حدودی خوشمزه است. اما به طور کلی تره، جعفری و گشنیز پایه اصلی سبزی گورما سبزی را تشکیل می دهند.
تره فرنگی: تره طعم و عطر خاصی به آش سبزی می دهد و اساس سبزی به حساب می آید.
جعفری: جعفری مکمل طعم و عطر تره است و طعم متعادلی به سوپ سبزیجات می دهد.
گشنیز: گشنیز طعم و عطر ملایمی به سوپ سبزی می دهد و تندی آن را کاهش می دهد.
استفاده از شنبلیله و اسفناج اختیاری است.
شنبلیله: شنبلیله طعم و عطری تند به سبزی خوش طعم می دهد و مقدار کمی از آن برای لذیذتر شدن لذیذ کافی است.
اسفناج: اسفناج به قورمه سبزی رنگ و لعاب می دهد و طعم آن را کمی ملایم می کند.
نسبت این سبزیجات به ذائقه شما بستگی دارد.
تره فرنگی: به طور کلی تره سبزی اصلی قورمه سبزی محسوب می شود و میزان آن 40 تا 50 درصد کل سبزی ها را تشکیل می دهد.
جعفری: جعفری به اندازه تره یا کمی کمتر (30-40 درصد) استفاده می شود.
گشنیز: گشنیز به عنوان 20-15 درصد از کل سبزیجات استفاده می شود.
شنبلیله: شنبلیله به دلیل داشتن طعم تند به مقدار بسیار کم (7-5%) استفاده می شود.
اسفناج: اسفناج (اختیاری) به عنوان 10-15 درصد از کل سبزیجات استفاده می شود.
یادداشت های اضافی:
برای طعم و عطر بهتر قرمه سبزی می توانید از گیاهان معطر مانند زعفران، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و پودر دارچین نیز استفاده کنید.
اگر سوپ سبزیجات شما کمی ترش است، می توانید از لیمو یا شاهی استفاده کنید تا طعم آن متعادل شود.
قورمه سبزی را می توانید با گوشت گاو، گوسفند یا مرغ درست کنید.
برای سرو قورمه سبزی می توانید از نان چلو، بربر یا نان لواش استفاده کنید.
امیدواریم با رعایت این نکات بتوانید یک سوپ سبزی اصیل و خوشمزه با طعم دلپذیر تهیه کنید.