سبک زندگی

مصرف ویتامین‌ها در این ساعت معجزه می‌کند

خرید فالوور از سایت اینبو

یکی از مهم ترین نکات برای استفاده از مکمل های غذایی، زمان مصرف آنهاست. زیرا اثربخشی ویتامین ها یا عناصر کمیاب در صورت استفاده در زمان نامناسب ممکن است کاهش یابد.

به گزارش فارس، یکی از مهم ترین نکات در استفاده از مکمل های غذایی، زمان مصرف آنهاست. زیرا اثربخشی ویتامین ها یا عناصر کمیاب در صورت استفاده در زمان نامناسب ممکن است کاهش یابد.

مدتی روی یک صندلی بنشینید تا داروخانه آرام شود. بعد از چند دقیقه یک کیسه شفاف پر از دارو از کیفش بیرون می آورد و به سمت پیشخوانی که روی آن نوشته شده «دکتر داروخانه» می رود و می گوید: «مادر! خدا رحمتت کنه چند وقت پیش دکترم این داروها رو تجویز کرد ولی نمیدونم کی مصرف کنم. لطفا زمان و روش مصرف این ویتامین ها را برای من توضیح دهید…”

امروزه بسیاری از افراد به دلیل نداشتن رژیم غذایی مناسب برای تقویت قوای بدنی خود به مصرف مکمل های غذایی مانند قرص ها و آمپول های ویتامین روی آورده اند. یکی از مهم ترین نکات برای استفاده از مکمل های غذایی، زمان مصرف آنهاست. زیرا اثربخشی ویتامین ها یا عناصر کمیاب در صورت استفاده در زمان نامناسب ممکن است کاهش یابد. در این گزارش به میزان و زمان صحیح مصرف ویتامین می پردازیم.

انواع مکمل های رایج

برخی از ویتامین ها مانند آهن، روی، ویتامین C، برخی ویتامین های گروه B، کلسیم، منیزیم و غیره بیشتر از سایر مکمل های غذایی مورد استفاده مردم قرار می گیرند.

هر ویتامین را چه ساعتی مصرف کنیم؟

«آهن»: بیشترین جذب آهن با معده خالی است. اما از آنجایی که بسیاری از نمک های آهن می توانند عوارض گوارشی مانند سوزش سر دل یا یبوست ایجاد کنند، بهتر است از آهن غیر لیپوزومی استفاده شود. بنابراین بهتر است این ویتامین را در وعده ناهار یا شام مصرف کنید. علاوه بر این، باید توجه داشت که مصرف مکمل های آهن با لبنیات، چای و قهوه تداخل دارد. همچنین مصرف همزمان آن با مکمل های کلسیم و روی توصیه نمی شود، اما از طرف دیگر ویتامین C جذب آهن را افزایش می دهد.

به همین دلیل بهتر است همزمان با آهن از نوشیدنی ها با مواد غذایی حاوی ویتامین C استفاده کنید. منیزیم: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش بخش شناخته شده است. این عنصر کمیاب در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است.

بنابراین بهترین زمان مصرف آن در شب نیم ساعت قبل از خواب است. کلسیم: استفاده از این مکمل به مقدار مصرف آن بستگی دارد. برای جلوگیری از رسوب کلیه بهتر است دوز بالای 800-1000 میلی گرم مصرف شود. در این شرایط نیمی از دوز باید صبح و نیمی در شب مصرف شود. علاوه بر این، این عنصر کمیاب با آهن و نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه تداخل دارد. مصرف همزمان کلسیم با ویتامین C باعث افزایش جذب آن می شود.

روی: به دلیل تأثیر روی در افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف روی می تواند با کلسیم و آهن تداخل داشته باشد. به همین دلیل رعایت فاصله زمانی ضروری است. ویتامین C: ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف صبح یا در طول روز است.

این ویتامین به دلیل خاصیت اسیدی که دارد اگر با معده خالی مصرف شود می تواند عوارض گوارشی مانند سوزش سر دل را ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است، بنابراین می توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوش استفاده کرد.

ویتامین های گروه B: این ویتامین ها مانند ویتامین C محلول در آب هستند و می توانند سرعت متابولیسم بدن را افزایش داده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است آنها را در طول روز یا قبل از فعالیت های روزانه مصرف کنید. به دلیل عدم وجود عوارض گوارشی، استفاده از این دسته از ویتامین ها همراه با غذا ضروری نیست. ویتامین های A، D، E و K: این ویتامین ها ویتامین های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آنها با چربی افزایش می یابد. بنابراین مصرف این ویتامین ها با چرب ترین غذا توصیه می شود.

امگا 3: به دلیل سرعت پایین متابولیسم چربی ها در بدن، مصرف این مکمل قبل از فعالیت بدنی و ورزش مطلقاً توصیه نمی شود. در حالی که جذب آن با غذایی با کمترین چربی افزایش می یابد.

توجه؛ مصرف زیاد ویتامین ها باعث مسمومیت می شود

هنگام مصرف ویتامین ها اولین نکته مهم این است که آیا بدن به این ویتامین نیاز دارد یا خیر؟ هر فردی بسته به رژیم غذایی و شرایط جسمانی خود ممکن است دچار کمبود این ویتامین باشد. بنابراین بهتر است هر فردی صرف نظر از سن و شرایطی که دارد، قبل از استفاده از مکمل های غذایی و در صورت لزوم با پزشک خود مشورت کند. همانطور که مصرف ویتامین ها می تواند عملکرد بدن را بهبود بخشد، استفاده بیش از حد از این داروها نیز باعث ایجاد مسمومیت و عوارض ثانویه می شود. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر سرطان، مشکلات عصبی، خونریزی زیاد و غیره. از جمله عوارض مصرف زیاد و بی مورد ویتامین می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا