مضرات رب ازگیل و عوارض استفاده از رب ازگیل برای دیابت زنان باردار
مضرات رب ازگیل
مضرات رب ازگیل ؛ عوارض استفاده از رب ازگیل برای دیابت زنان باردار همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
مضرات رب ازگیل
درست است که رب ازگیل دیورتیک طبیعی می باشد و برای درمان سنگ کلیه مفید است
اما زیاده روی در مصرف رب ازگیل به خاطر وجود مقادیر بالای کلسیم که دارد ، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.
پزشکان می گویند که از مصرف رب ازگیل در دوران یبوست خوددداری کنید.
رب ازگیل در بعضی از افراد باعث حساسیت می شود و باید با احتیاط مصرف کنند.
مصرف بیش از حد رب اگیل باعث اسهال و تهوع و گرفتگی معده می شود.
دانه های ازگیل دارای اسید هیدرو سیانید هستند که سمی است و باید مراقب باشید آنها را نخورید.
مصرف بیش از حد این رب می تواند سطح کلسترول خون را بالا ببرد.
توجه داشته باشید که نباید این رب را پس از فعالیت جسمی زیاد مصرف کرد.
مصرف بیش از حد در دوران بارداری باعث ایجاد مشکلات معده و اسهال می شود.
رب ازگیل اگر از ازگیل نارس تهیه شده باشد بسیار سفت است
و مشکلات شکمی برای شما ایجاد می کند چرا که هضمش سخت است.
آشنایی با دیگر خواص رب ازگیل در طب سنتی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص رب ازگیل آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با رب ازگیل
میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانیکه خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست.
خواص دارویی ازگیل (Mespilus germanica) از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده.
بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع می پنداشت.
ازگیل برای فشار خون و چربی خون و قند خون مفید است.
ازگیل یا کونوس میوه ای است که در فصل پاییز در گیلان به وفور یافت میشود.
این میوه سرشار از ویتامین B و C بوده و خواص دارویی فراوانی دارد.
در روستای اسکبو ساری در زمان برداشت این میوه را چیده و علاوه بر استفاده بر سر سفره شب یلدا، از آن رب تهیه می کنند
که به رب کاندس ترشی معروف است که طعم ترش و شیرین و رنگ قهوه ای دارد.
از این رب به عنوان چاشنی در طبخ ماهی، آش ترش و مخلوط با رب انار در فسنجان استفاده می کنند.
مدت زمان طبخ این رب یک الی دو ساعت می باشد.
خواص رب ازگیل برای لاغری
ازگیل از حمله میوه های با کالری پایین است و مقادیر بسیاری فیبر در ان وجود دارد که باعث کاهش اشتها می شود
و همچنین از پرخوری پیشگری می کند به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
فیبر موجود در ازگیل تقریبا مانع از جذب چربی در روده می شود
و به همین دلیل در کاهش چربی شکم نقش بسزایی دارد و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
برای کاهش وزن همچنین می توانید از رب ازگیل نیز استفاده کنید.
خواص رب ازگیل برای دیابت
مصرف میوه ازگیل و چای و دمنوش برگ ازگیل و رب ازگیل باعث کاهش قند خون می شود
و همچنین مانع از افزایش سطح کلسترول و چربی خون در افراد دیابتی جلوگیری می کند.
خواص رب ازگیل در بارداری و شیردهی
رب ازگیل دارای آهن بسیار زیادی می باشد که از کم خونی در زنان باردار پیشگری می کند.
فیبر موجود در رب ازگیل از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.
وجود ویتامین ها و مواد معدنی در رب ازگیل به افزایش رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.
اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف رب ازگیل با پزشک متخصص مشورت کنند.
طرز تهیه رب ازگیل
برای تهیه رب ازگیل به ۵ کیلو از این میوه به همراه یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک نیاز داریم.
ابتدا باید ازگیل های رسیده را با آب روی گاز بگذارید تا خوب بپزید.
عد از آن هسته و پوست میوه را جدا می کنیم و از صافی می گذرانیم و دوباره حرارت می دهیم تا غلظتش بیشتر شود.
حالا نمک را به آن اضافه می کنم و صبر می کنیم تا به غلظت مورد نظر برسد
و سپس از روی شعله بر می داریم و در یک ظرف ششه ای میریزیم و محکم در آن را می بندیم.
البته در روش پخت محلی روش طبخ کمی متفاوت تر است با چیزی که گفته شد.
در این روش ازگیل ها را زودتر از موعد چیده و در بالکن یا انبار به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا برسد.
پس از آن آنها را آبپز کرده و از یک توری رد کرده و می چلانند تا گوشت میوه از آن جدا شود
و سپس عصاره به دست آمده را می جوشانند تا غلیظ شود.
در نگهداری و استفاده از این رب نباید از قاشق فلزی استفاده کنید.
مرغ ترش معمول ترین غذایی است که با رب ازگیل درست می کنند.
همچنین می توانید به عنوان سس بر روی مرغ و انواع کوکو بریزید.
خواص رب ازگیل همان خواص میوه ازگیل است.
مصرف رب ازگیل برای دیابت و لاغری خوب است.
رب ازگیل و کبد چرب
رب ازگیل دارای خواص پاک سازی و سم زدایی قوی می باشد که سم زدایی کبد یکی از این موارد است
در نتیجه اگر کبد پاکسازی شود بیماری های کبد مانند کبد چرب را درمان می کند.
ازگیل و فشار خون
در طب سنتی آمده است که رب ازگیل برای فشار خون مناسب است و کاهش دهنده فشار خون است.
برای اطمینان حتما با نظر پزشک از رب ازگبل استفاده کنید.
ازگیل یکی از میوههایی است که سرشار از پتاسیم میباشد.
به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا میباشند، مناسب است.
بسیاری از مطالعات نشان میدهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا، باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند
و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند.
از این رو مصرف میوههایی که سرشار از پتاسیم میباشند
مانند موز، گوجهفرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و … برای این افراد بسیار مناسب میباشد.
موارد استفاده رب ازگیل
مرغ ترش معمول ترین غذایی است که با رب ازگیل درست می کنند.
همچنین می توانید به عنوان سس بر روی مرغ و انواع کوکو بریزید.
قیمت رب ازگیل
قیمت این رب در انتهای سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰ هزار تومان برای یک بسته ۴۵۰ گرمی می باشد.