نقش مهم این میوه در مبارزه با بیماریهای مغز و اعصاب
کارشناس ارشد معاونت بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مطالعه ای که با هدف بررسی تاثیر عصاره زغال اخته بر رفتار افسردگی و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید انجام شد، مشاهده شد که عصاره بلوبری دارای اثر ضد افسردگی بوده و از مغز محافظت می کند. در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.
به گزارش سرگرمی روز، این کارشناس با اشاره به روز جهانی میوه (اول ژوئیه) گفت: این روز اهمیت و جهانی بودن توجه به مصرف میوه را نشان می دهد. ایده این نامگذاری به سال 2007 برمی گردد، زمانی که تعدادی از دانشجویان مددکاری اجتماعی و فارغ التحصیلان دانشگاه علوم کاربردی آلیس سالومون آلمان گرد هم آمدند و به این نتیجه رسیدند که مهمترین مشکل جهان امروز تامین غذای سالم است. برای همه مردم .
وی افزود: دانشجویان این دانشگاه در تلاش بودند تا از مردم و تشکل ها برای اهدای میوه دعوت کنند، از این رو تقسیم بندی میوه و تره بار به عنوان ایده و هدف اصلی روز میوه قرار گرفت.
وی گفت: دفتر مرکزی و ستاد روز جهانی میوه در برلین قرار دارد اما برنامه های آن فراتر از مرزهای برلین و آلمان است و با شعار عمومی و سازمانی “میوه برای صلح” فعالیت می کند و در این روز اقداماتی از این قبیل برگزار می شود. زیرا اهدای کیک میوه و میوه و سینی میوه برای دوستان، خانواده، کودکان و نیازمندان رایج است.
خواص شگفت انگیز زغال اخته
وی درباره یکی از میوه های بسیار مفید افزود: به مناسبت این روز از خواص شگفت انگیز زغال اخته صحبت می کنیم. زغال اخته از خانواده گیاهان گلدار دو لپه ای و زغال اخته است که دارای طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها مانند پلی فنل، آنتوسیانین و رسوراترول است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، اثر محافظتی در برابر سرطان و بیماری های قلبی دارد.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: پلی فنول زغال اخته دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی و خاصیت محافظت کننده عصبی است. زغال اخته ارتباطات بین سلولی، مسیرهای سیگنالینگ، انعطاف پذیری سیناپسی و ارتباط آنها با بهبود توانایی های حرکتی و شناختی را بهبود می بخشد. همه این اثرات می تواند منجر به اثرات ضد پیری، ضد التهابی و ضد تحریک شود.
وی بیان کرد: آنتوسیانین های موجود در زغال اخته ممکن است با مکانیسم های مختلفی باعث افزایش دفع گلوکز شود. این عامل همچنین ممکن است به بهبود عملکرد عصبی-شناختی کمک کند. انتظار می رود که بهبود دفع گلوکز و اصلاح هیپرانسولینمی با کاهش التهاب و پاکسازی آمیلوئید مرکزی بتا و همچنین افزایش سیگنال دهی در مراکز حافظه همراه باشد.
کارشناس ارشد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در مطالعه ای که با هدف بررسی تأثیر عصاره زغال اخته بر رفتارهای افسردگی و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید انجام شد، عصاره بلوبری دارای اثرات ضد افسردگی و محافظت از مغز در برابر محافظت کننده بود. در برابر آسیب اکسیداتیو علاوه بر این، مطالعات اولیه انسانی نشان دهنده بهبود شناختی در افراد مسن است.
وی افزود: مطالعه ای به بررسی اختلالات شناختی خفیف (نوعی از دست دادن حافظه که می تواند به بیماری آلزایمر منجر شود) پرداخت. در افرادی که پودر زغال اخته مصرف کردند، عملکرد شناختی و عملکرد مغز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کردند، بهبود یافت. در گروهی که زغال اخته مصرف کردند، حافظه و دسترسی به کلمات و مفاهیم بهبود یافت.
او گفت که این تیم همچنین تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی از مغز انجام دادند که نشان دهنده افزایش فعالیت مغز در افرادی که پودر کرن بری مصرف کردند، بود.
وی بیان کرد: اگرچه مطالعات انسانی در رابطه با اثرات زغال اخته بر بیماری های عصبی محدود است، اما اکنون محققان بر این باورند که زغال اخته ممکن است نقش مهمی در مبارزه با بیماری های عصبی داشته باشد.