هشدار درباره نوشیدنیهای گیاهی به زنان
در سال های اخیر، بسیاری از مردم به جای شیر گاو به نوشیدن شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام روی آورده اند.
به گزارش سرگرمی روز، اما اخیرا سازمان بهداشت جهانی در پیامی نسبت به این جایگزینی هشدار داده و اعلام کرده است که در دسترس بودن و محبوبیت روزافزون جایگزین های سبزیجات به جای منابع اصلی «ید» مانند شیر، لبنیات و ماهی، خطرساز است. کمبود ید در منطقه
مصرف کافی ید در ماه های اول بارداری برای رشد مغز جنین بسیار مهم است. گزارش استاین بیان میکند که مصرف لبنیات در میان نوجوانان و بزرگسالان اروپایی رو به کاهش است و مصرف جایگزینهای گیاهی مانند سویا، در حال کاهش است. نوشیدنی های جو دوسر و بادام گسترش می یابد و باعث دریافت ناکافی ید در بیشتر اروپایی ها می شود.
زنان بیشتر در معرض خطر کمبود ید و بیماری های تیروئید هستند
نوشیدنی های گیاهی ید کافی را در اختیار بدن قرار نمی دهند و به ویژه می توانند بر سلامت زنان باردار که به ید بیشتری نیاز دارند تأثیر بگذارد.
دکتر هانس کلوگه، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت برای اروپا، مصرف ید را به ویژه در دوران بارداری و رشد مغز جنین مهم می داند. این موضوع به ویژه در کشورهایی که به شیر به عنوان منبع ید متکی هستند اهمیت دارد، زیرا اکثر محصولات لبنی جایگزین ید نیستند.
دکتر کلوگ همچنین خاطرنشان کرد که زنان در حال حاضر بیشتر از مردان در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند.
شیر و فرآورده های آن از منابع مهم ید به ویژه برای زنان باردار و کودکان در بسیاری از کشورهای اروپایی هستند.
افزایش محبوبیت جایگزین های گیاهی برای منابع اصلی ید مانند شیر، لبنیات و ماهی، خطر کمبود ید را در منطقه اروپا ایجاد می کند، زیرا بسیاری از غذاها و مکمل های حیوانی با ید غنی شده اند تا سلامتی را بهبود بخشند. پرورش حیوانات و بهبود تولید شیر.
به گفته متخصصان، مصرف کافی ید در ماه های اول بارداری برای رشد مغز جنین بسیار مهم است. به طور دقیق تر، میزان ید مورد نیاز برای مصرف یک زن باردار یا شیرده 200 میکروگرم در روز است.
ید همچنین برای سنتز هورمون تیروئید ضروری است. این هورمون ها در روند رشد و بلوغ سلولی، حفظ دمای بدن، تنظیم مصرف انرژی و سنتز پروتئین نقش اساسی دارند.
مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا میافزاید: کمبود ید همچنین بیماریهای قابل پیشگیری تیروئید مانند ندولهای تیروئید، گواتر و پرکاری تیروئید را بهویژه در سالمندان و افراد مسن افزایش میدهد.