کارکردن در فضای باز و خطر ابتلا به سرطان پوست
بسیاری از افرادی که در هوای گرم در خارج از منزل کار می کنند از استفاده از کرم ضد آفتاب و استفاده از کلاه غافل می شوند که می تواند سلامت آنها را به خطر بیندازد.
به گزارش سرگرمی روز به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس مطالعه جدید آکادمی پوست آمریکا، افرادی که در فضای باز کار می کنند بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار می گیرند و خود را در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار می دهند.
این مطالعه نشان داد که حدود نیمی از کارگران در فضای باز در سال 2023 دچار آفتاب سوختگی شدند، در حالی که به طور کلی آمریکایی ها 36 درصد گزارش کردند.
به گفته یک متخصص، از آنجایی که اکثر کارگران خارج از منزل در ساعات اوج روز در معرض نور خورشید قرار می گیرند، بسیار مهم است که اقدامات محافظتی در برابر آفتاب را به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود بگنجانید تا از خود در برابر سرطان پوست محافظت کنید.
متخصصان بر این باورند که تشخیص زودهنگام کلید درمان موفقیت آمیز این بیماری است که برای سایر انواع سرطان نیز مهم است.
علائمی که باید در خال های خود مراقب باشید عبارتند از:
فرم نامنظم
سرویس بهداشت ملی (NHS) می گوید خال ها طبیعی هستند و دارای حاشیه صاف و رنگ یکنواخت هستند. اما ملانوم، توموری که توسط سلولهای حاوی ملانین ایجاد میشود و به عنوان تومور پوستی در نظر گرفته میشود، اغلب نامنظم است، میتواند دو نیمه داشته باشد و هر نیمه شکل متفاوت و مرز ناهمواری دارد.
رنگ مخلوط
یک خال طبیعی معمولا یک رنگ است، اما ملانوم اغلب ترکیبی از دو یا چند رنگ دارد یا توزیع رنگ نامتناسب است.
اندازه
ملانوما معمولاً بزرگتر از یک خال معمولی است و بیشتر اوقات قطر آن بیش از شش میلی متر است.
دگرگونی
به گفته متخصصان پوست، در صورت مشاهده خال جدید یا تغییر در خال های موجود، باید به پزشک مراجعه کنید.
خونریزی/خارش
علائم دیگری که باید مراقب آنها بود عبارتند از خال های متورم و دردناک، خونریزی یا خارش خال.
اگر هر یک از این علائم را روی پوست خود مشاهده کردید، باید برای توجه بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا خال را بررسی کند.
همانطور که متخصصان پوست توصیه می کنند، بهتر است زمان کمتری را در آفتاب بمانید – در سایه بمانید و سر و بدن خود را بپوشانید – و به طور مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید.
پوست روشن، سابقه آفتاب سوختگی، قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش، زندگی در نزدیکی خط استوا یا در ارتفاعات بالا، داشتن خال های زیاد یا غیرعادی، سابقه خانوادگی و ضعف سیستم ایمنی از جمله عواملی هستند که می توانند خطر ابتلا به ملانوم را افزایش دهند.