کاهش مرگ زودرس در زنان با این رژیم غذایی
مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای خطر مرگ زودرس را در زنان کاهش می دهد.
برای زنانی که می خواهند بیشتر عمر کنند، مطالعه ما می گوید مراقب رژیم غذایی خود باشند!
وی در ادامه افزود: خبر خوب این است که پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای می تواند خطر مرگ و میر را در طول 25 سال حدود یک چهارم کاهش دهد.
رژیم مدیترانه ای از دیرباز توسط متخصصان تغذیه به عنوان سالم ترین رژیم غذایی معرفی شده است.
این رژیم به شدت به گیاهان (آجیل، دانه ها، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات) متکی است و منبع اصلی چربی آن روغن زیتون است.
افرادی که از این رژیم پیروی می کنند مقادیر متوسطی ماهی، مرغ، لبنیات و تخم مرغ می خورند و از گوشت قرمز، غذاهای شیرین و غذاهای فرآوری شده پرهیز می کنند.
مطالعه جدید نتایج سلامتی را در طی 25 سال در میان گروهی متشکل از 25000 شرکت کننده در مطالعه سلامت زنان دنبال کرد.
همه زنان در این مطالعه در هنگام ثبت نام سالم بودند.
علاوه بر کاهش خطر مرگ در طول دوره مطالعه برای زنانی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، تقریباً یک چهارم کاهش یافت، این مطالعه همچنین کاهش مرگ و میر مربوط به بیماری قلبی یا سرطان را نشان داد.
تیم تحقیقاتی دریافتند که در مقایسه با زنانی که از این رژیم غذایی پیروی نمی کردند، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در زنانی که رژیم مدیترانه ای را دنبال می کردند 17 درصد کمتر و خطر ابتلا به سرطان کشنده 20 درصد کمتر بود.
محققان عوامل متابولیک و سایر مسائلی که ممکن است باعث این اثر شوند را بررسی کرده اند.
به گفته نویسندگان، تغییرات سالم در بیومارکرهای متابولیسم، التهاب، مقاومت به انسولین و موارد دیگر در میان زنانی که رژیم مدیترانهای را اتخاذ کردند، مشاهده شد.