کرونا، آنفلوآنزا یا سرماخوردگی؛ موج کنونی ابتلا چیست؟
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش آمار سرماخوردگی در هفتههای اخیر توضیح داد.
به گزارش سرگرمی روز، دکتر شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره پایش بیماریهای تنفسی کشور گفت: در تابستان سال 1402 سیستم پایش بیماریهای تنفسی را تقویت کردیم، بنابراین برای اولین بار به صورت هفتگی ما از حدود 21 ویروس تنفسی یا ویروسی که حداقل در 15 نقطه در کشور علائم تنفسی ایجاد می کنند نمونه برداری می کنیم و نوع ویروس ها را شناسایی می کنیم تا بدانیم کدام ویروس ها باعث سرماخوردگی و علائم تنفسی می شوند.”
وی ادامه داد: همچنین با توجه به امکاناتی که در دانشگاه های علوم پزشکی کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور راه اندازی شده است، سامانه هماهنگی ایجاد کرده ایم. شیوع اپیدمی آنفولانزا بر اساس پایش اعلام شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره اوج شیوع آنفلوآنزا در کشور در سال 1402 گفت: میزان ابتلا به آنفلوآنزا در اوایل آذر ماه سال 1402 به اوج خود رسید و تقریباً در اواسط اسفندماه شیوع آن بروز کرد. روند ابتلا به آنفولانزا همان چیزی است که هر سال انتظار داریم، اما موارد آنفولانزای سال گذشته چندین ماه به طول انجامید و به شکل سرماخوردگی شدید درآمد.
کرونا خود را به صورت سرماخوردگی نشان می دهد
آرشی درباره موارد ابتلا به کرونا در سال گذشته نیز توضیح داد: میزان ابتلا به بیماری کرونا که خود را به صورت سرماخوردگی نشان می دهد نیز نسبت به سرماخوردگی های ۶ ماهه دوم سال گذشته کمتر است. سهم کمتر بیماری کرونا در مقایسه با سرماخوردگی به دلیل واکسیناسیون گسترده و همچنین سویه هایی است که بسیار مسری هستند اما خیلی شدید نیستند. سویه JN.1 که ابتدا به اروپا و سپس به ایران سرایت کرد، یکی از سویه های بسیار مسری اما نه چندان شدید محسوب می شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر موج و جبهه هوای سرد اواخر سال گذشته وارد کشور شد و باعث افزایش موارد سرماخوردگی از جمله آنفولانزا، پارا آنفولانزا و ویروس کرونا شد. اگرچه موارد سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی افزایش یافته است، اما در ایران و سایر کشورها شاهد افزایش واضح یا ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا نبودهایم.
افزایش سرماخوردگی در هفته های اخیر
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش موارد سرماخوردگی در هفتههای اخیر گفت: برخی اخبار باعث افزایش آمار سرماخوردگی شده و برخی آن را به کرونا نسبت میدهند. شلوغی، مسافرت و هوای سرد از عوامل شیوع سرماخوردگی بودند زیرا سرماخوردگی دیگران را تحت تأثیر قرار می داد. در واقع باید گفت موج دیرهنگام سرماخوردگی های زمستانی را داشتیم.
آرشی با بیان اینکه نظارت ها و مشاهدات وزارت بهداشت همچنان ادامه دارد، گفت: با افزایش یک نوع ویروس مانند آنفولانزا یا کرونا نرخ بالایی در ارتباط نیست. ما سرماخوردگی ها را به گروه های سرماخوردگی آخر سال یا اوایل بهار دسته بندی می کنیم، زمانی که برخی از ویروس ها در این دوره فعال می شوند.