۵ راهکار عالی برای تمیز کردن سر شعله های اجاق گاز
تمیز کردن و چربی زدایی اجاق گاز خصوصا قسمت های چدنی آن یکی از سخت ترین کارهای خانه داری است. باقی ماندن روغن و مواد غذایی بر روی صفحه اجاق گاز امری اجتناب ناپذیر است و تمیز کردن منظم آن به کاهش احتمال بوی دود و آتش سوزی، محافظت از ظروف آشپزی در برابر لکه های سخت و تمیز نگه داشتن اجاق گاز و آشپزخانه کمک می کند.
به گزارش سرگرمی روز، به کمک چند ترفند کاربردی می توانید چدن اجاق گاز را مثل روز اول تمیز کنید.
در ادامه با آموزش این ترفندها با ما همراه باشید.
۱- مایع ظرفشویی
چدن ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون مخلوط آب گرم و مایع ظرفشویی خیس کنید. صبر کنید تا آب شیر کاملا داغ شود و سپس از آن برای شستشوی چدن اجاق گاز استفاده کنید. در صورتی که لایههای ضخیمی از چربی بر روی مشعل های اجاق گاز مشاهده می کنید، ابتدا آنها را کمی خیس کرده و مقداری جوش شیرین روی آنها بریزید تا بقایای چربی را از بین ببرد. تمیز کردن چدن با مایع ظرفشویی کاملا بی خطر است. مشعل هایی که ظاهر کدری دارند، از چدن بدون روکش ساخته شده اند و توصیه می شود از خیساندن آنها خودداری کنید. زیرا ممکن است زنگ بزنند.
مشعل ها را به کمک یک مسواک نرم به آرامی تمیز کنید. استفاده از اسکاچ یا سیم ظرفشویی منجر به خراشیده شدن و زنگ زدگی مشعل های اجاق گاز خواهد شد. مشعل های چدنی اجاق گاز قابل شستشو در ماشین ظرفشویی نیستند. زیرا آب و گرمای زیاد می تواند باعث ایجاد زنگ زدگی در آنها شود. پس از شستن مشعل ها آنها را به کمک یک پارچه میکروفایبر خشک کنید. اگر همچنان شاهد لکه های باقی مانده بر روی مشعل ها بودید، آنها را مجدد بشویید و یا از روش های دیگر برای شستشوی آنها استفاده کنید.
۲- سرکه سفید
مقدار مساوی آب گرم و سرکه سفید را درون یک ظرف بریزید و چدن ها را به مدت ۳۰ دقیقه داخل آن قرار دهید. به کمک یک مسواک یا یک اسفنج نرم چربی و بقایای مواد غذایی را از روی چدن ها پاک کنید. هنگامی که چدن ها کاملا تمیز شدند، آنها را به کمک آب گرم بشویید و با یک حوله میکروفایبر خشک کنید. اگر می خواهید در فواصل کوتاه چدن های اجاق گاز را تمیز کنید، می توانید از اسپری آب و سرکه استفاده کنید. اسید موجود در سرکه باقی مانده چربی ها و مواد غذایی روی چدن ها را بخوبی تمیز کرده و یک پاک کننده خانگی عالی به حساب می آید.
۳- جوش شیرین
ابتدا مشعل های چدنی را با آب گرم بشویید. گرما به حذف لایههای چرب و شل شدن موادغذایی از روی چدن ها کمک می کند. سه قسمت جوش شیرین و یک قسمت آب را با یکدیگر ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند. مشعل ها را به کمک یک مسواک یا پارچه مرطوب به خمیر آغشته کنید و بگذارید حدود ۳۰ دقیقه در این حالت بماند. اگر لکه های سرسختی بر روی مشعل ها مشاهده کردید، می توانید به جای آب، جوش شیرین را با سرکه سفید ترکیب کنید. اکنون به کمک یک اسفنج نرم روی لکه های سرسخت بکشید تا کاملا از بین بروند. پس از تمیز شدن، چدن ها را با آب گرم بشویید و به کمک یک حوله میکروفایبر خشک کنید.
۴- اسپری چربیزدا و پاککننده فر
مشعل ها را درون یک ظرف بریزید و اسپری چربی زدا یا پاک کننده فر را روی آنها اسپری کنید. می توانید به کمک یک مسواک محلول را بر روی تمام قسمت های مشعل پخش کنید. اجازه دهید محلول به مدت توصیه شده بر روی بسته بندی، بر روی مشعل ها باقی بماند. اغلب محلول های روغن زدا به ۲۵ تا ۳۰ دقیقه و پاککنندههای فر به ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان نیاز دارند. هر ۱۵ دقیقه مشعل ها را بررسی کنید و در صورت خشک شدن، مجدد مقداری محلول بر روی آنها اسپری کنید. پس از گذشت مدت زمان توصیه شده مشعل ها را به کمک یک اسفنج نرم تمیز کنید تا تمامی لکه ها و چربی های آن از بین بروند. سپس مشعل ها را با آب گرم بشویید و به کمک یک حوله میکروفایبر خشک کنید. چربی زداها و پاک کننده های فر حاوی مواد شیمیایی هستند و ممکن است منجر به مشکلات تنفسی شوند. از این رو توصیه می شود حین کار با آنها پنجره ها را باز بگذارید.
۵- آمونیاک
مشعل ها را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. اگر درون کیسه جا نشدند، می توانید از یک کیسه زباله بزرگ یا یک ظرف درب دار بزرگ استفاده کنید. اکنون درون کیسه را با آمونیاک پر کرده و درب آن را ببندید. مشعل ها را از شب تا صبح درون کیسه قرار دهید تا تمام چربی ها و آلودگی های آن از بین بروند. نیازی نیست مشعل ها درون آمونیاک کاملا غوطه ور شوند. زیرا بخار آن نیز موجب سست شدن و از بین رفتن کثیفی ها خواهد شد. بخار آمونیاک ممکن است بینی، گلو و ریه های را تحریک کند. بنابراین همیشه حین کار با آن یک پنجره را باز بگذارید. پس از ۱۲ ساعت مشعل ها را خارج کرده و در صورتی که با باقی مانده لکه ها بر روی آنها مواجه شدید، آنها را با یک اسفنج نرم تمیز کنید. سپس به کمک آب گرم مشعل ها را بشویید و با دستمال میکروفایبر آنها را خشک کنید.