۶ غذای ناسالم که کبد شما را نابود میکند
کبد به عنوان کارخانه شیمیایی بدن ما در نظر گرفته می شود زیرا به طور شبانه روزی برای حفظ سطح مواد شیمیایی در خون کار می کند و نقش مهمی در دفع سموم از بدن دارد. نکته ناراحت کننده این است که ممکن است خیلی دیر به اهمیت آن پی ببریم و به کبد آسیب بزنیم.
به گزارش فارس، در این گزارش به برخی از بدترین غذاهای جگر که به هر قیمتی باید از آنها پرهیز کرد، اشاره شده است:
1. سیگار کشیدن
نه تنها سرطان ریه، بلکه سرطان کبد نیز با سیگار کشیدن مرتبط است. مواد شیمیایی سمی موجود در تنباکوی سیگار می تواند باعث التهاب و در نهایت سیروز شود. سیگار تولید سیتوکین ها را افزایش می دهد، مواد شیمیایی که باعث افزایش التهاب و آسیب به کبد می شود. استرس اکسیداتیو ناشی از دود سیگار بسیار زیاد است و به کبد فشار می آورد تا خون را سم زدایی کند و مواد شیمیایی مضر را در بدن آزاد کند که در نهایت منجر به سرطان کبد می شود. سیگار خطر ابتلا به سرطان کبد (نوعی سرطان کبد) را در افراد مبتلا به هپاتیت B و C افزایش می دهد.
2. مصرف شکر
مصرف بیش از حد قند می تواند به کبد آسیب برساند. شکر خام و تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای شیرین مانند آب نبات، کلوچه، نوشابه و غیره یافت می شود، باعث تجمع چربی می شود که می تواند منجر به بیماری کبد شود. قند بیش از حد می تواند به اندازه الکل برای کبد مضر باشد.
3. مصرف الکل
یکی از دلایل اصلی بیماری کبد است. هر مقدار الکل بر روی کبد تأثیر می گذارد. هنگامی که سعی می کند الکل را تجزیه کند، واکنش شیمیایی که رخ می دهد به سلول ها آسیب می رساند و منجر به التهاب، مرگ سلولی و فیبروز می شود. مصرف الکل منجر به سیروز کبدی می شود که می تواند عوارضی مانند استفراغ خون، یرقان، تجمع مایعات اضافی در بدن و سرطان کبد را به همراه داشته باشد. مصرف الکل باید به طور کامل قطع شود تا از آسیب آن جلوگیری شود.
4. آرد سفید
همیشه باید از خوردن غذاهای تهیه شده از آرد سفید خودداری کنید. بسیار فرآوری شده است، فاقد مواد معدنی ضروری، فیبر و ویتامین است و می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. از خوردن غذاهایی مانند پاستا، پیتزا، کراکر، نان و غیره خودداری کنید. در عوض، جایگزین های سالم را برای حمایت از سلامت کبد انتخاب کنید.
5. فست فود
فست فودها سرشار از چربی اشباع شده هستند و هضم آنها دشوار است غذاهایی مانند همبرگر، سیب زمینی سرخ شده و غیره. برای کبد مفید نیستند زیرا برای پردازش این غذاها باید سخت کار کند. علاوه بر کبد چرب، چربی اشباع شده نیز می تواند کلسترول بد را افزایش داده و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
6. گوشت قرمز
هضم گوشت قرمز، پر از پروتئین، چالشی برای کبد است. از آنجایی که تجزیه پروتئین برای کبد آسان نیست، تجمع بیش از حد پروتئین می تواند منجر به چندین مشکل مرتبط با کبد از جمله بیماری کبد چرب شود که می تواند به مغز و کلیه ها آسیب برساند.