آموزش پارک دوبل مثل آب خوردن مخصوص امتحان شهری
ساده ترین روش پارک دوبل
پارک دوبل یکی از مباحث مهم و کاربردی در رانندگی است. پارک دوبل به پارک کردنی گفته میشود که راننده میخواهد خودروی خود را در بین دو خودروی دیگر پارک کند. در این مطلب قصد داریم شما را با طریقه پارک دوبل آشنا کنیم.
نحوه پارک دوبل با پراید
پس از پیدا کردن مکان مناسب با فاصله مناسب برای پارک دوبل، ابتدا خودرو را در فاصله ۵۰ سانتیمتری از خودروی کناری نگه دارید. پس از نگه داشتن خودرو باید صاف ایستاده باشد و فرمان را نیز باید صاف نگه دارید تا هنگام به عقب رفتن خودرو به صورت کج حرکت نکند. برای پارک دوبل با سه مرحله را پشت سر بگذارید که در ادامه به توضیح این مراحل پرداختهایم.
آموزش پارک دوبل صحیح
مرحله اول
پس از نگه داشتن خودروی خود در کنار خودروی دیگر، ابتدا راهنمای سمتی را روشن کنید که میخواهید در آن پارک کنید. بعد از روشن کردن راهنما به صورت لاکپشتی به سمت عقب بیایید. برای حرکت به صورت لاکپشتی تنها کافی است کلاج خودرو را به صورت نصفه رها کنید.
مرحله دوم
در مرحله دوم همین که انتهای ماشینی را که هنگام پارک کردن در جلوی شما قرار میگیرد، در گوشه شیشه مثلثی خودروی خود مشاهده کردید، فرمان خودرو را یک دور به سمت محل پارک میچرخانیم. با چرخاندن فرمان خودرو، خودرو به سمت محل پارک چرخش پیدا خواهد کرد.
مرحله سوم
هنگامی که انتهای خودرو وارد محوطه پارک شد برای اجرای مرحله سوم پارک دوبل باید اقدام کنیم. برای اجرای این مرحله هنگامی که انتهای خودروی کنار با خودروی ما در زاویه ۴۵ درجهای قرار گرفت و یا اینکه آینه جانبی در خط زاویهای ۴۵ درجهای قرار گرفت فرمان خودرو را از حالت یک دور چرخش به سمت محل پارک خارج کرده و بار دیگر فرمان را یک دور کامل به خلاف جهت سمت پارک بچرخانید.
با انجام اینکار جلوی خودرو نیز وارد محوطه پارک خواهد شد. وقتی که خودروی شما به صورت هم خط در پشت خودروی جلویی و جلوی خودروی عقب قرار گرفت خودرو را نگه داشته و فرمان را صاف کند. در انتهای آموزش طریقه پارک دوبل این جمله را باید ذکر کرد که در انتهای پارک باید فاصله مناسب را از خودروهای جلو و عقب رعایت کنید تا هنگام خارج شدن از پارک با مشکلی مواجه نشویم.
مکانهای ممنوعه برای پارک دوبل
- در برخی مکانها نیز پارک به صورت دوبل غیر مجاز است یا اینکه نمیتوان به آسانی در آن محلها پارک کرد. در زیر به چند مورد از آنها اشاره کردهایم:
- مکانهایی که در آنها تابلوهای پارک ممنوع یا توقف ممنوع وجود دارد.
- ایستگاههای وسایل نقلیه عمومی مانند تاکسیها و اتوبوسها نباید پارک کرد.
- ۱۵ متر قبل و بعد تقاطعها که حریم تقاطع محسوب میشود.
- در بزرگراهها نباید پارک کرد.
- رو به روی در منازل پارک ممنوع است.
- پارک در کنار تابلوهایی که دارای حریم مشخصی هستند.