راز خوشمزگی آب دوغ خیار + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی آب دوغ خیار را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه دوغ خیار
راز دوغ خوشمزه با خیار و نکاتی برای دوغ خوشمزه و خانگی با خیار سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت خیار یکی از غذاهای سنتی و خاطره انگیزی است که از دیرباز در فصول گرم سال در ایران به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گرفته است. این غذای سنتی ریشه در شهر شیراز دارد و امروزه در شهرهای مختلف ایران با تغییراتی در مواد اولیه به روش های مختلف تهیه و سرو می شود. طرز تهیه آبگوشت خیار ساده است و می توانید این غذای خوشمزه را با موادی که به راحتی در دسترس هستند تهیه کرده و با لذت میل کنید.
عناصر
ماست 250 گرم
یک لیتر دوغ
100 گرم گردو
کشمش 100 گرم
سبزیجات شامل ریحان، نعناع، پونه کوهی، مرزا و ترخون 200 گرم
3 عدد خیار
پیاز (اختیاری) 1 عدد
خامه 50 گرم
رزماری خشک به میزان لازم
طرز تهیه دوغ خیار
ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب کنید و ماست تغلیظ شده را داخل آن بریزید. استفاده از ماست تغلیظ شده برای تهیه دوغ خیار عالی است.
سپس با همزن دستی یا برقی ماست را بزنید تا یکدست و یکدست شود. سپس خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
پس از تهیه مخلوط ماست و خامه، خیارها را بشویید و به صورت سنگی خرد کنید یا در صورت تمایل رنده کنید. خیار ورقه شده را به کاسه اضافه کنید.
مرحله بعدی اضافه کردن گیاهان معطر است. نعنا، ترخون، ریحان و مرزنجوش را تمیز کرده و بشویید، سپس روی تخته خرد کنید و به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید شوید تازه را نیز اضافه کنید. مراقب باشید سبزیجات را زیاد برش ندهید. آنها دقیقاً به اندازه خیارهای گرانبهای خرد شده هستند.
کشمش ها را خوب بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود. گردوها را خرد کرده و همراه با کشمش به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید. افزودن گردو به دوغ خیار به دلیل طبیعت گرم آن به تعادل طبیعت آن کمک می کند.
اگر متوجه شدید که دوغ خیارتان خیلی غلیظ است، به تدریج آب سرد را اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.
در این مرحله دوغ خیار را بچشید و نمک آن را تنظیم کنید، توجه داشته باشید که برخی از دوغ ها از قبل نمک زده شده اند و اضافه کردن نمک بیشتر می تواند غذا را شور کند.
برای افزایش طعم دوغ خیار می توانید فلفل سیاه و رزماری خشک را به آن اضافه کنید. پس از افزودن این مواد، آب خیار را برای مدتی در یخچال قرار دهید تا خنک شود و اجازه دهید طعم ها به خوبی با هم مخلوط شوند.
در آخر خیار را با جعفری، پونه کوهی خشک، گردوی آسیاب شده، رزماری خشک و برگ نعناع تازه تزیین کنید. هنگام سرو می توانید دوغ خیار را در کنار نان های سنتی مانند تافتون، نان پیتا و نان های دیگر سرو کنید.
برای خنک شدن بیشتر، هنگام سرو، چند تکه یخ به دوغ خیار اضافه کنید، اما این کار را نزدیک به زمان سرو انجام دهید تا غذا آب نشود.
راز خوشمزه دوغ خیار
به جای اضافه کردن آب به دوغ خیار می توانید از شیر استفاده کنید که قوام دوغ خیار را افزایش می دهد.
در دستور سنتی خیار، خامه وجود ندارد و اضافه کردن آن اختیاری است.
برای طعم دلپذیرتر استفاده از دوغ و ماست که کمی اسیدی هستند توصیه می شود.
اگر به سبزیجات معطر تازه دسترسی ندارید، می توانید از سبزیجات خشک نیز استفاده کنید.
برای ایجاد عطر بی نظیر از دوغ خیار، استفاده از یک قاشق غذاخوری گلاب توصیه می شود.
در بعضی جاها از تربچه به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده دوغ خیار نیز استفاده می شود.
افزودن پیازچه میتواند طعم دوغ خیار را افزایش دهد، اما توجه داشته باشید که برای جلوگیری از چسبندگی آن، هنگام سرو باید پیاز را به دوغ خیار اضافه کنید.
در دستور اصلی دوغ خیار، از خیار با پوست استفاده می شود.
همچنین استفاده از خیار چنبر به جای خیار سبز یک گزینه است.
افزودن پیاز به دوغ خیار در بسیاری از مناطق رایج است و به خوش طعم شدن طعم آن کمک می کند.
دستور تهیه شده برای 4 تا 6 نفر مناسب است و می توانید بسته به تعداد نفرات مقدار مواد را تنظیم کنید.