راز خوشمزگی بوقلمون + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی بوقلمون را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز یک بوقلمون خوشمزه
راز طعم بوقلمون و بهترین چاشنی ها و تکنیک های بوقلمون سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
گوشت بوقلمون که هم شامل گوشت سفید و هم گوشت قرمز است، دارای خاصیت گرم و مرطوب است و یکی از ویژگی های بارز آن افزایش حجم توده گوشت نسبت به استخوان و در نتیجه کاهش ضایعات نسبت به گوشت های دیگر است. گوشت بوقلمون به عنوان یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین گوشت ها شناخته می شود و در برخی کشورها آن را به عنوان غذای مناسبت های خاص تهیه می کنند. در پخت گوشت بوقلمون تکنیک های خاصی وجود دارد که یکی از مهم ترین قسمت های آن پخت آن با ترکیبی از ادویه ها برای ایجاد طعمی خاص است. با نکات آشپزی بوقلمون با ما بمان.
بهترین چاشنی برای پخت بوقلمون
پاپریکا (فلفل قرمز خشک) 100 گرم
50 گرم فلفل سیاه
میوه خشک انبه 50 گرم
پونه کوهی 50 گرم
سیر خشک 100 گرم
50 گرم پیاز خشک
آویشن خشک 100 گرم
نمک 50 گرم
محلول طعم دهنده بوقلمون
ادویه های فوق را به صورت پودر آماده کرده و سپس با هم مخلوط کنید.
برای افزایش طعم بوقلمون، ابتدا تکه های بوقلمون را با قلم مو یا روغن زیتون بمالید و سپس روی آنها را با مخلوط چاشنی بوقلمون بپوشانید.
سپس روی ظرف بوقلمون را سلفون بپوشانید و حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم دار شود.
عناصر
گردن بوقلمون 2 کیلوگرم
روغن زیتون به میزان لازم
3 حبه سیر له شده
4 عدد پیاز خرد شده
4 عدد هویج خرد شده
دانه های زیره سبز و سیاه هر کدام 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز 1/2 قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه 1/2 قاشق غذاخوری
پودر آویشن 1/2 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق غذاخوری
4 برگ معطر
سرکه 2-3 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
2 قاشق غذاخوری زعفران پخته شده
طرز پخت گوشت بوقلمون
ابتدا گردن بوقلمون را با آب بشویید و روی یک حوله نخی قرار دهید تا خشک شود.
سپس روغن را به آرامی در تابه داغ کرده و گردن بوقلمون را در آن سرخ کنید تا رنگ طلایی به خود بگیرد.
گردن سرخ شده را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را به روغن باقی مانده در تابه اضافه می کنیم.
پیاز را تفت می دهیم تا روشن شود، سپس سیر ریز شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن کم شود.
زردچوبه، زیره، تخم گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها بیرون بیاید. سپس گردن بوقلمون و هویج را به مخلوط اضافه کنید.
یک فنجان آب جوش، آویشن، نمک، زنجبیل و برگ بو را اضافه کنید.
محتویات قابلمه را بجوشانید سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
حدود 2 ساعت صبر کنید تا گردن بوقلمون آماده شود.
در حین پخت زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
اگر می خواهید گردن بوقلمون را در فر بپزید، دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 1.5-2 ساعت بپزید تا ظرف آماده شود.
اگر از طرفداران گوشت بوقلمون هستید، پیشنهاد می کنیم خورش بوقلمون را با رب انار امتحان کنید.
زمان درست کردن بوقلمون در فر فرا رسیده است
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون به عوامل زیادی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
دمای بوقلمون قبل از گذاشتن در فر: قبل از گذاشتن بوقلمون در فر، حتما یک ساعت آن را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.
بوقلمون شکم پر است یا نه: مواد موجود در شکم بوقلمون می تواند از نفوذ حرارت به عمق گوشت جلوگیری کند، بنابراین پختن بوقلمون شکم پر زمان بیشتری می برد.
دمای فر: دمای ایده آل برای پخت بوقلمون بین 325 درجه فارنهایت تا 375 درجه فارنهایت (160 تا 190 درجه سانتیگراد) است. یکی از بزرگترین چالش های پختن کامل بوقلمون پختن همزمان گوشت سینه و پا است. بنابراین استفاده از حرارت متوسط باعث می شود تمام قسمت های بوقلمون به خوبی بپزد.
تعداد باز و بسته شدن فر: با افزایش تعداد باز و بسته شدن فر، زمان پخت بوقلمون افزایش می یابد. بنابراین تا حد امکان از باز و بسته کردن فر خودداری کنید.
نحوه نمک زدن به گوشت بوقلمون
بهترین راه برای افزایش طعم گوشت بوقلمون استفاده از روش نمک است. این روش باعث می شود نمک محلول در آب از طریق منافذ پوست به بافت گوشت بوقلمون نفوذ کند که علاوه بر ایجاد طراوت و رطوبت در گوشت، طعم خوبی به آن می دهد. برای استفاده از روش نمک زدن بوقلمون می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
یک گلدان به اندازه کافی بزرگ برای نگهداری بوقلمون انتخاب کنید.
آب نمک را در یک قابلمه بزرگ به جوش بیاورید. نسبت آب نمک باید به گونه ای باشد که به ازای هر 4 لیتر آب یک فنجان نمک اضافه شود.
بوقلمون را طوری در قابلمه قرار دهید که کاملاً در آب نمک شناور باشد و تمام سطح گوشت با آب نمک آغشته شود.
قابلمه را به مدت 2 ساعت (در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد) در یخچال قرار دهید تا بوقلمون مزه دار شود.
اگر دوست دارید می توانید به جای آب از آب سیب، سرکه سیب، سرکه برنج، آبگوشت، شراب جو یا مایع طعم دار دیگری استفاده کنید.
پس از بیرون آوردن بوقلمون از ظرف نوشابه، حتما سطح آن را خشک کنید و نمک اضافی را از روی آن جدا کنید.
راز خوشمزه شدن گوشت بوقلمون
هنگام تهیه بوقلمون شکم پر توصیه می شود از بوقلمون تازه استفاده کنید و اگر از بوقلمون منجمد استفاده می کنید حداقل 2 روز در یخچال قرار دهید تا کاملا یخ بزند. هرگز بوقلمون را بیرون از یخچال نگذارید تا آب شود.
هنگام پر کردن شکم بوقلمون بهتر است مواد زیاد نریزید. پر کردن بیش از حد شکم بوقلمون از نفوذ گرما به اعماق گوشت بوقلمون جلوگیری می کند که باعث افزایش زمان پخت می شود.
گوشت بوقلمون به دلیل ضخامت زیادش به حرارت و زمان زیادی برای پخت نیاز دارد. بنابراین بهتر است قبل از پخت بوقلمون را از داخل و خارج مزه دار کرده و در فر قرار دهید تا کاملا بپزد.
قبل از تفت دادن بوقلمون روی آن را با قلم مو کره بمالید تا زیبا و خوشمزه شود.
در یک ساعت اول پخت، سینه بوقلمون را به سمت پایین و رو به مایه قرار دهید تا با حرارتی که از مایه بالا می رود، بپزد و نرم شود. سپس آن را برگردانید تا یکنواخت بپزد.
یک ساعت قبل از پخت، بوقلمون را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. این باعث کاهش زمان پخت می شود.