راز خوشمزگی ترش تره + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی ترش تره را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم آن ترشی است
راز طعم ترشی تره و پای و طرفدار ترشی خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.
ترش تره یکی از معروف ترین غذاهای محلی استان گیلان است که در شمال ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا با نام های دیگری مانند ترش آش، کلکله و قالیه ترش نیز شناخته می شود.
ترش نوعی خورش است که مواد اصلی آن سبزیجات مختلف، آرد یا برنج، روغن، سیر، اسفناج، آب پرتقال، تخم مرغ و نمک است.
تره ترش را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد، اما دستور اصلی گیلانی شامل سبزیجات معطری مانند تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع و اسفناج است.
این غذا به طور سنتی در دیگ های سفالی به نام گومج تهیه می شود و با برنج یا نان سرو می شود.
تره فرنگی علاوه بر طعم بی نظیرش، فواید زیادی برای سلامتی نیز دارد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری های مختلف کمک کند.
اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و مقوی هستید، تره فرنگی را امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی
برنج: 4 قاشق غذاخوری
اسفناج: 1 کیلوگرم
سبزیجات (تره، جعفری، گشنیز و نعناع): 500 گرم
کره: به میزان لازم
آرد (اختیاری): 1 قاشق غذاخوری
سیر: 4-6 حبه
تخم مرغ: 3 عدد
آب پرتقال یا آب: 1/2 فنجان
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
چگونه ترش ترش کنیم
برنج را بشویید و با کمی آب و نمک مخلوط کنید. سپس روی اجاق بگذارید تا بپزد.
سبزیجات را تمیز کرده و بشویید. بعد از اینکه آب سبزیجات خشک شد، آنها را برش می دهیم.
نیمی از سیر را له کنید و سپس در تابه تفت دهید. سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
مخلوط سیر و سبزیجات تفت داده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید. در ضمن اسفناج را بزرگتر از سبزی خرد کرده و به خورش اضافه می کنیم.
اگر آب خورش زیاد بود حرارت را زیاد کنید تا آب آن تبخیر شود. رب پرتقال یا پرتقال را کم کم به خورش اضافه کنید و به اسیدیته دلخواه مزه دار کنید.
در پایان خورش سیر فشرده شده را با کمی زردچوبه و روغن به همراه تخم مرغ و کمی نمک به خورش اضافه کنید و هم بزنید. بعد از چند جوش خورش را از روی حرارت بردارید.
راز طعم آن ترشی است
میزان اسیدی این غذا بستگی به ذائقه شما دارد و می توانید آن را کم یا زیاد کنید.
می توانید در مراحل آخر پخت تخم مرغ را داخل خورش بشکنید و مانند میرزاقزمی هم بزنید. در این صورت سیر را با مقداری سبزی تفت دهید و به خورش اضافه کنید.
اگر از روشی که در اینجا توضیح داده شد استفاده کردید و تخم مرغ ها را با سیر و سبزیجات سرخ کردید، می توانید زرده ها را به دلخواه روی خورش بریزید، پس از خاموش کردن حرارت و گذاشتن درب قابلمه برای چند دقیقه، زرده ها سفت می شوند.
تره شور را می توانید با ماهی شور، لوبیا، زیتون یا ماست سرو کنید.