راز خوشمزگی حلوا + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی حلوا را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز حلوای خوشمزه
راز حلوای خوشمزه و نکاتی برای درست کردن حلوا و دلیل خمیر شدن حلوا سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
حلوا یکی از معروف ترین شیرینی ها و دسرهای دنیاست. این شیرینی معمولا در بستنی، کیک، شیرینی و سایر غذاها استفاده می شود. نوع حلوای تهیه شده بسته به مواد اولیه و طرز تهیه آن متفاوت است. به عنوان مثال حلوای آرد گندم از مخلوط آرد سفید گندم، روغن آفتابگردان، آب انگور، هل، گلاب، مغز پسته و زعفران تهیه می شود.
علاوه بر حلوای آرد گندم، ترحلوا، حلوای شکری، حلوای هویج، حلوای گردو، حلوا ارده، حلوای بادام، حلوای دوران و انواع دیگر حلوا وجود دارد. هر کدام از این نوع حلواها با مواد اولیه متفاوتی تهیه می شود و بسته به نوع آن می توان از آن برای شیرینی، دسر و یا طبخ غذاها استفاده کرد.
به طور کلی حلوا یکی از محبوب ترین و متنوع ترین شیرینی های دنیاست که می توان آن را از مواد اولیه مختلفی تهیه کرد و بسته به نوع آن برای مصارف مختلفی استفاده کرد.
مواد لازم برای حلوای مجلسی
2 لیوان آرد سفید
2 فنجان شکر
1 و 1/2 فنجان آب
نصف لیوان گلاب
50 گرم کره
1 فنجان کره مایع
5 قاشق غذاخوری زعفران آب شده
1/4 قاشق چایخوری پودر هل
آموزش پخت حلوای مجلسی
برای تهیه حلوا ابتدا باید آب حلوا را تهیه کنید. برای این منظور شکر را در قابلمه ای با آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهند تا شکر کاملا حل شود و محلولی شربتی به دست آید. سپس گلاب، زعفران و هل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد تا شیره طعم و عطر خوبی پیدا کند.
برای تهیه خمیر حلوا در تابه ای روغن را داغ کرده و سپس آرد را داخل آن بریزید و با حرارت ملایم شروع به تفت دادن کنید. آرد باید تفت داده شود تا کرم رنگ شود اما به هیچ وجه نباید بسوزد. سپس روغن داغ شده را به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد سرخ شده و طلایی شود.
سپس با حرارت ملایم آب آن را به آرد اضافه کرده و به شدت هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس کره را به خمیر اضافه کنید و حدود 10 دقیقه هم بزنید تا خمیر آماده شود. به هیچ وجه خمیر را برای حلوا برای مدت طولانی نزنید زیرا در این صورت حلوا زودتر ترش می شود.
سپس حلوا را در ظرف مناسبی بریزید و با پسته، نارگیل و سایر تزیینات دلخواه تزیین کنید. حلوا را حدود 2 ساعت در دمای اتاق خنک کنید و سپس برش بزنید و سرو کنید.
بهترین آرد
روش بهتری برای درست کردن حلوا وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید. ابتدا آرد را در تابه روی حرارت ملایم تفت می دهیم سپس شکر را اضافه کرده و با آرد مخلوط می کنیم. سپس به آرد شکر آب اضافه کنید و با هم تفت دهید تا مواد بهتر مخلوط شوند.
پس از مخلوط شدن مواد بهتر، روغن را اضافه کرده و همراه با آرد و شکر تفت می دهیم. اگر حلوای تیرهتر میخواهید میتوانید مقدار روغن را زیاد کنید و اگر رنگ روشنتری میخواهید میتوانید مقدار روغن را کم کنید.
در نهایت برای جلوگیری از گلوله شدن حلوا می توانید آرد را قبل از تفت دادن الک کنید و این کار را تکرار کنید تا آرد کاملا الک شود. به این ترتیب مواد بهتری با هم ترکیب شده و حلوای صاف و بدون گلوله تهیه می شود. همچنین برای افزایش طعم حلوا می توانید از موادی مانند زعفران، دارچین یا نمک استفاده کنید.
نکات شیرینی حلوای مجلسی
بهترین روش برای شیرینی حلوا درست کردن شهد است و از افزودن فقط شکر خودداری کنید. برای تهیه شهد باید مقداری آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی آتش بگذارید تا شکر کاملا حل شود و شهد غلیظ و شفافی به دست آید. سپس می توانید آن را به آرامی به حلوا اضافه کنید و همزمان مخلوط کنید.
هنگام افزودن شهد باید با دقت انجام شود و به نسبت مناسب به حلوا اضافه شود تا حلوا خیلی شیرین نشود. با تست حلوا می توانید نسبت مناسب شهد را بدست آورید.
در آخر قبل از سرو حلوا بهتر است آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود و طعم بهتری پیدا کند. به این ترتیب حلوا سفت و لذیذتر می شود و طعم آن بهتر می شود.
بهترین راه برای افزودن زعفران و گلاب به حلوا چیست؟
برای افزودن زعفران و گلاب به حلوا بهتر است آنها را به شهد اضافه کنید. به این ترتیب زعفران و گلاب به طور مساوی در حلوا پخش می شود. مقدار شهد نیز مهم است زیرا اگر کمتر باشد حلوا خوب مخلوط نمی شود.
از آنجایی که زعفران مخصوص حلوا است، برای استفاده در حلوا باید کاملا آسیاب شود و درشت نباشد. اگر زعفران درشت باشد می تواند رنگ و طعم حلوا را تغییر دهد.
هنگام افزودن شهد به حلوا باید دقت شود که شهد به طور یکنواخت و با دمای گرم اضافه شود. اگر شهد سرد باشد حلوا به سختی مخلوط می شود و هوای کافی را ندارد.
برای تهیه شهد نیازی به غلیظ کردن آن نیست، فقط حل کردن شکر در آب کافی است. هنگام اضافه کردن شهد به حلوا بهتر است شهد را کم کم به حلوا اضافه کنید تا حلوا بافت مناسب خود را حفظ کند. اگر شهد زیادی به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد، بهتر است دوباره آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و آب اضافی آن را تبخیر کنید تا دوباره بافت مناسبی پیدا کند.
در آخر قبل از سرو حلوا بهتر است آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود و طعم بهتری پیدا کند.
راز حلوای خوشمزه
اگر حلوا به دلیل اضافه کردن کره زیاد شل شد، بهترین راه اصلاح این است که مقدار بیشتری آرد به حلوا اضافه کنید. پس از افزودن آرد، حلوا را با کمی تفت دادن حرارت دهید تا آرد کاملا با حلوا مخلوط شود. برای مخلوط کردن آرد و شربت می توانید از قاشق چوبی استفاده کنید.
مقدار روغن و کره بستگی به کیفیت حلوا دارد. اگر از روغن زیاد استفاده شود، روغن چسبیده و مصرف کمتر باعث ترک خوردن حلوا می شود. کره جامد به سرخ شدن آرد و پف کردن آن کمک می کند، در حالی که کره طعم خوبی به حلوا می دهد و کره مایع برای براق شدن حلوا استفاده می شود.
در فصل سرد استفاده از کره جامد گزینه مناسبی برای تهیه حلوا نیست زیرا باعث سفت شدن حلوا و تغییر ظاهر و طعم آن می شود. در این فصل بهتر است از روغن مایع استفاده شود.
برای تهیه حلوای صد نفره بهترین مقدار آرد 10 پیمانه است.
برای تهیه حلوا رعایت مقدار شربت بسیار مهم است. شربت حلوا نیازی به غلیظی ندارد و وقتی شکر کاملا آب شد باید آن را از روی حرارت بردارید. یکی از نکات مهم در شربت زدن زمان و نحوه اضافه کردن به آرد است. برای تهیه درست حلوا ابتدا باید آرد را تفت دهید و پس از تغییر رنگ آن، ظرف را از روی حرارت بردارید و شربت را به آرد اضافه کنید. در این مرحله شربت را به صورت ولرم به آرد اضافه کنید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا خوب با آرد مخلوط شود.
توجه به سرعت و کیفیت هم زدن حلوا بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت شربت جذب آرد نمی شود و حلوای رقیقی به دست می آید. اگر حلوای شما آب ریز است، باید آن را دوباره گرم کنید که باعث سوختن و شکرک شدن آن می شود.
همچنین برای تزیین حلوا بهتر است بگذارید کمی خنک شود چون حلوای گرم خوب شکل نمی گیرد. به طور کلی برای تهیه حلوا رعایت میزان صحیح شربت و اختلاط صحیح بسیار مهم است.
دلیل خمیر شدن حلوا
یک راه حل برای رفع شلی حلوا به دلیل روغن زیاد این است که مقدار دیگری آرد به حلوا اضافه کرده و تفت دهید. این روش را می توان در مرحله قبل از افزودن شربت به حلوا استفاده کرد. با افزودن مقدار اضافی آرد روغن اضافی آن جذب می شود و حلوا به حالت اولیه باز می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است در هر مرحله از تهیه حلوا دقت بیشتری به خرج دهید و از اضافه شدن مواد به مقدار مناسب اطمینان حاصل کنید تا مشکلات از قبل حل شود. همچنین اگر حلوای شما به دلایلی شل شد، می توانید از این محلول برای رفع آسان آن استفاده کنید.