راز خوشمزگی خاگینه + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خاگینه را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم شگفت انگیز خاگینا
راز ذائقه هاگینا نکاتی برای پخت خاگینا و پاچه های سفالی خاگینه خوشمزه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خاگینه یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که معمولا در سراسر ایران تهیه می شود. برای افزایش طعم خاگینه خود باید نکات زیر را رعایت کنید که در ادامه به شما آموزش داده می شود.
خاگینا چیست؟
خاقینه در زبان فارسی به غذایی لذیذ گفته می شود که از مخلوط کردن زرده و سفیده تخم مرغ و سرخ کردن در روغن یا کره تهیه می شود. آرد و تخم مرغ مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این غذا هستند.
نوعی خاقینه نازک به نام قیقاناخ یا قیقاناق در شهرهای زنجان و تبریز تهیه می شود و به عنوان صبحانه با چای سرو می شود. تفاوت اصلی قیقاناخ با سایر انواع خاقینه، نداشتن شربت در تهیه آن است. به عبارت دیگر در قیقاناخ، شکر به عنوان یکی از مواد اصلی از ابتدای آماده سازی برای شیرین کردن آن استفاده می شود.
به طور کلی خاگینه یکی از غذاهایی است که در اکثر مناطق ایران مورد توجه و استفاده قرار می گیرد و با استفاده از مواد مختلف می توان طعم های متنوعی را دریافت کرد.
مواد لازم برای تهیه یک هاگینا ساده
آرد ————> 1 پیمانه
تخم مرغ ————> 3 عدد
زعفران آب پز ———–> نصف پیمانه
آب میوه ————> نصف فنجان
ماست ————> نصف پیمانه
بکینگ پودر ————> 1 قاشق چایخوری
آموزش آشپزی خگینا
ابتدا تخم مرغ ها را جدا کرده و زرده ها و سفیده ها را در دو کاسه جداگانه به مدت 3-5 دقیقه با همزن برقی بزنید. برای سفید شدن سفیده ها، نیازی به هم زدن زیاد نیست. کافی است حجم آنها را زیاد کنید و باد کنید. زرده ها را خوب بزنید تا کاملا کرمی و کشدار شوند.
حالا تخم مرغ های آماده شده را با هم مخلوط می کنیم و آب و زعفران پخته شده و ماست را با زعفران پخته مخلوط می کنیم. سپس آرد و بکینگ پودر را با هم الک می کنم و به مخلوط تخم مرغ و خامه ترش اضافه می کنم. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و سس خاگینه ما آماده است.
سپس مخلوط هاژینا را در تابه مناسبی روی حرارت متوسط بریزید و آن را در همه طرف تابه پخش کنید تا سبک شود و سطح زیرین هاگینا قهوه ای شود. بعد از اینکه هر طرف هاگیس آماده شد آن را برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم بپزد. سپس خاگینه را در ظرف مورد نظر سرو می کنیم و به سلیقه تزیین می کنیم.
راز خوشمزه بودن خاگینا چیست؟
توجه داشته باشید که می توان با توجه به مواد افزودنی به کار رفته در آنها، هاژین های مختلفی داشت، برای مثال هاژین گردو.
برای تزیین می توانید از خلال پسته و پودر پوست پسته استفاده کنید.
برای داشتن هاگینا با شکل، هاگینا را به شکل دلخواه می ریزیم و در فر یا روی شعله گاز می پزیم.
همچنین می توانید به جای آب میوه، شربت بار (ترکیب ۲ پیمانه شکر با ۱ پیمانه آب و هل و گلاب) درست کنید و جایگزین کنید.
مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی
تخم مرغ ————> 5 عدد
آرد ————> 5 قاشق غذاخوری
ماست شیرین ———–> 5 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ————> 1 قاشق غذاخوری
پودر وانیل ————> 1 قاشق غذاخوری
روغن یا کره ————> به میزان لازم
مواد مورد نیاز شربت خگینا تبریزی
آب ————> 1 فنجان
شکر ————> 1 پیمانه
کبوتر ———–> نصف پیمانه
هل ———–> 4 عدد
زعفران آب پز ———–> نصف قاشق غذاخوری
آموزش ساخت شربت خاگینه تبریزی
برای تهیه شربت خاگینه تبریزی ابتدا یک قابلمه مناسب بردارید و آب و شکر را در آن مخلوط کنید. سپس دانه های هل را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی گاز قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت غلیظ شود. پس از غلیظ شدن شربت هاگین و رسیدن به غلظت مناسب، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و شربت را در ظرف مناسبی بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.
حتما به یاد داشته باشید که طبق طرز تهیه خاقین تبریزی، اگر شربت داغ را روی خاقین بریزید، احتمال خمیری شدن آن بیشتر می شود. بنابراین بهتر است شربت را در کنار هاگیس قرار دهید تا بعد از سرد شدن سرو شود.
آموزش آشپزی خاگینه تبریزی
تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی زده و سپس وانیل را اضافه کنید. سپس آنها را با چنگال خوب مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
سپس آرد، بکینگ پودر و ماست الک شده را به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و با دقت هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
در ماهیتابه مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس خمیر تخم مرغ را به آرامی داخل ماهیتابه بریزید و به طور یکنواخت تفت دهید.
بعد از سرخ شدن یک طرف هاگینا آن را برگردانید و طرف دیگر را به همین ترتیب سرخ کنید. سپس از یک دستمال کاغذی برای جمع آوری روغن اضافی از هاژینا استفاده کنید.
شربت خنک شده را روی هاگین بریزید و به آرامی حرارت دهید تا شربت جذب شود.
هاگینای تبریزی را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با گردو و دارچین و رزماری خشک تزئین کنید.
محصولات مورد نیاز دکوراسیون داخلی هاگینا با آجیل تبریزی
پودر هل ————> نصف قاشق چایخوری
پودر رنگ صورتی ———–> نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین ————> نصف قاشق چایخوری
گردو ————> به میزان لازم
آموزش درست کردن خاگینه تبریزی با آجیل
برای تهیه خاگینه تبریزی با آجیل می توانید مواد خاگینه را طبق همان دستوری که قبلا گفته شد تهیه کنید. سپس موادی مانند پودر هل، پودر گل محمدی، پودر دارچین و گردوی خرد شده را با هم مخلوط کنید. نیمی از مواد هاگینا را داخل تابه بریزید و در تابه بچینید تا کمی سفت شود و خوب به هم بچسبد. سپس مخلوطی را که از قبل آماده کرده اید برای خاقینه آجیل تبریزی بریزید. سپس بقیه مواد خاگینه را داخل آن بریزید و دوباره در تابه بریزید تا خاقینای آجیلی تبریزی شما آماده شود. در نهایت بر اساس طرز تهیه خاگینه تبریزی، شربت سرد شده یا شیره انگور را روی خاگینه می ریزند.
طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی
برای تهیه خاگینه هویج تبریزی ابتدا سه کیلوگرم هویج را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس هویج را آب پز کرده و رنده کنید. در مرحله بعد هویج را سرخ کنید.
سپس یک تخم مرغ، یک و نیم پیمانه آرد و یک و نیم پیمانه آب را با هم مخلوط کرده و خوب مخلوط کنید. سپس هویج تفت داده شده را که اکنون سرد شده است به همراه زعفران به این مخلوط اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
حالا سس هویج شما آماده سرخ شدن است. توجه داشته باشید که هنگام تهیه هویج نیازی به استفاده از ماست ندارید.
طرز تهیه هاگین با شیر
در طرز تهیه خاگینه تبریزی با شیره، شربت یا شیر، ابتدا باید آبغوره، شربت یا شیر خود را تهیه کنید. در مرحله بعد، برای تهیه سس خاگینا، تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و کاملاً مخلوط کنید. سپس آرد، بکینگ پودر و وانیل را به آرامی به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب شوند و مخلوط خاگینا شما آماده شود.
در مرحله بعد می توانید هاگین را با استفاده از تابه سرخ کنید. برای این کار یک تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید و یک قاشق غذاخوری سس خاگینه را داخل تابه بریزید. سپس مواد هاگینی را به طور یکنواخت مخلوط کنید و صبر کنید تا یک طرف هاگینی طلایی شود. سپس خاگینا را برگردانید و به همین ترتیب یک مخلوط خاگینا دیگر را به ماهیتابه اضافه کنید و خاژینا را سرخ کنید تا طلایی شود.
در نهایت خاگینه را از تابه خارج کرده و روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. پس از سرد شدن، هاگینا را در بشقاب سرو قرار دهید و با آبمیوه، شربت یا شیر سرد سرو کنید.
طرز تهیه یک هاگینا ساده برای شام
می توانید از خاگینا به عنوان یک غذای سبک برای شام نیز استفاده کنید. برای تهیه آن ابتدا تخم مرغ و ماست را خوب با هم مخلوط کنید. سپس آرد و بکینگ پودر را به آرامی به مخلوط خاگینه اضافه کنید. برای افزودن طعم و ظاهر بهتر به خاگینه می توانید از سبزیجاتی مانند سبزی نارگیل، نعناع و پیازچه خرد شده در خاگینه استفاده کنید.
سپس سس خاگینا را با روغن در تابه سرخ کنید. با این روش آسان و سریع خگینا شما برای شام آماده می شود.
طرز تهیه رولت خاگینه تبریزی
برای تهیه رول خاقین رولتی یا تبریزی ابتدا پایه خاگینه را طبق دستور قبلی آماده می کنیم. سپس برای درست کردن رول، سس هاگین را خیلی نازک روی تابه میمالیم و سرخ میکنیم. بعد از آن کمی شربت سرد روی هاگین گرم می ریزیم و هسته هاگین را که از قبل آماده کرده بودیم روی آن پهن می کنیم و به آرامی حلقه می کنیم. در آخر باقیمانده شربت خاگینه تبریزی را روی رول بریزید و رول خاگینه را با چاقوی تیز برش دهید. رول خاگینا تبریزی شما آماده سرو است.
راز طعم شگفت انگیز خگینا تبریزی
سس هاگینا را در تابه بریزید و قاشق به قاشق تفت دهید. شعله را زیر تابه پخش کنید تا هاگینا در یک لقمه سفت شود و پاشیده نشود.
برای سرو خاگینه می توانید به جای شربت از آب انگور استفاده کنید.
همچنین خاگینا را می توان مانند کیک در فر پخت. برای این کار هاگینا را در فر با دمای 170 درجه قرار دهید و تا زمانی که مواد به چنگال بچسبند به پخت ادامه دهید.
مقدار تخم مرغ، ماست و آرد در تهیه خاگینه تبریزی به همین صورت است تا بتوانید مواد را کم و بیش تغییر دهید. مثلا خگینا را با ۲ عدد تخم مرغ، ۲ قاشق غذاخوری ماست و ۲ قاشق غذاخوری آرد تهیه کنید.
شربت را به خاقین اضافه کنید تا دلمه نشود اما توجه داشته باشید که شیرینی شربت شهد یا خاقین تبریزی کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد تا میزان شیرینی آن را به سلیقه خود تنظیم کنید.
چند دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت میتوانید روی لبههای هاگین داخل تابه مقداری شکر بپاشید تا لبههای آن کمی سفت شده و زیباتر به نظر برسند.
حتما به این نکته توجه کنید که هاگین باید گرم و داغ باشد در حالی که شربت سرد باشد یا برعکس هاگین سرد و شربت گرم باشد. این تضاد یک شوک حرارتی ایجاد می کند که باعث می شود شربت به خوبی جذب خاگینا شود و بهترین عملکرد را از خاگینا بگیرد.