راز خوشمزگی خورشت دال عدس + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت دال عدس را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خورش عدس خوشمزه
راز یک خورش دال و عدس خوشمزه نکاتی برای درست کردن خورش عدس در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش عدس در مناطق جنوبی بسیار پرطرفدار و لذیذ است، همان طور که خورش قاتوق خوشمزه در مناطق شمالی. اما با این تفاوت که خورش عدس معمولا با فلفل تند تهیه می شود و استفاده از سبزی در پخت آن مرسوم نیست.
خورش عدس خوزستان معمولا از سرو استفاده می شود و ممکن است برخی آن را با گوشت بپزند یا به عنوان یک غذای ساده با نان میل کنند. این خورش برای برنامه های غذایی ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است.
در سایت سرگرمی روز می توانید دو طرز تهیه خورش عدس خوزستانی را مطالعه کنید. یکی با گوشت و یکی بدون گوشت که دقیقا مثل خورش عدس درست میشه و سریع و راحت درست میشه.
عناصر
عدس قرمز: 2 فنجان فرانسوی
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
سیر: 5 حبه له شده
سر پیاز: 1 عدد بزرگ
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: 2 و نیم قاشق غذاخوری
تمر هندی: ½ فنجان فرانسه
فلفل قرمز، نمک، زردچوبه: اختیاری
نمک: به میزان لازم
طرز پخت خورش عدس
برای تهیه خورش عدس خوزستانی ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و نیمی از آن را برای گوشت چرخ کرده بگذارید. نصف دیگر پیاز را در روغن تفت می دهیم و وقتی سبک شد گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم. ادویه ها را به این مخلوط اضافه می کنند و تفت می دهند تا گوشت سرخ شده و طعم آن غلیظ شود. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا طعم رب گوجه به وضوح احساس شود. وقتی گوشت آماده شد آن را کنار بگذارید.
سپس عدس ها را بشویید تا آب آن شفاف شود. عدس های شسته شده را به همراه سیب زمینی های خرد شده و به مقدار لازم آب روی حرارت ملایم قرار دهید و بجوشانید. همچنین تمر هندی را خیس کنید و سپس دانه ها و تفاله آن را از صافی رد کنید و فقط آب تمر هندی در دسترس باشد. می توانید یک قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.
در این مرحله بقیه پیاز چرخ شده را در روغن داغ کنید و وقتی شروع به درخشش کرد سیر را له کنید و اضافه کنید. وقتی بوی سیر گرفت، باقی رب گوجه فرنگی و ادویه جات را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. وقتی به جوش آمد تمر هندی و قیمه سرخ شده را به آن اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را چک کنید. خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید، زیرا خورش عدس معمولاً کم چرب و غلیظ است. پس از پخته شدن خورش عدس را با فشار لیموترش میل کنید و با برنج یا نان میل کنید.
طرز تهیه خورش عدس به سبک خوزستانی
برای تهیه خورش عدس خوزستانی بدون گوشت مراحل زیر را دنبال کنید، مگر اینکه مرحله اضافه کردن گوشت چرخ کرده را حذف کنید:
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و نیمی از آن را برای مرحله بعد (پیاز داغ) بگذارید. سپس پیازهای باقی مانده را در روغن تفت می دهیم تا روشن شوند. سیر له شده را اضافه کنید و بعد از بوی سیر پوره گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. وقتی به جوش آمد تمر هندی را به این مخلوط اضافه کنید. اگر دوست ندارید، می توانید تمر هندی را حذف کنید و به جای آن از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.
سپس عدس ها را شسته و همراه با سیب زمینی های خرد شده و 2 تا 3 لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید. وقتی خورش آماده شد آن را با برنج آب پز سرو کنید.
توجه داشته باشید که خورش عدس خوزستانی یا آبادانی را معمولا با تمر هندی درست می کنند. اما اگر طعم آن را دوست ندارید می توانید به جای تمر هندی از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
راز خورش عدس خوشمزه
در حین پختن عدس دقت کنید که زیاد نپزید تا پوسته عدس نرم نشود و غذا نچسبد.
عدس عدس یکی از غذاهای محلی مناطق جنوبی است که می توانید طبق سنت محلی، طعم تند آن سرو کنید.
زمان انتظار برای دال عدس حدود 15 دقیقه و زمان پخت حدود 40 دقیقه است.
عدس دال غذای کاملی است که می توانید آن را به عنوان پیش غذا، ناهار نیم ساعته در زمستان و یک شام ساده با نان سرو کنید.
هنر بشقاب عدس
با توجه به اینکه عدس ها معمولاً داغ پخته می شوند، می توانید میزان فلفل موجود در آن را افزایش دهید و طعم تندتری ایجاد کنید. همچنین از آنجایی که عدس عدس یک غذای محلی و خوشمزه خوزستانی است، حتما از سیر، پیاز و فلفل به مقدار کافی استفاده کنید و می توانید مقدار سیر را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.
قبل از تهیه سایر محصولات فراموش نکنید که سینه مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و آن را تا نیمه بپزید. سپس تکه های مرغ را از قابلمه خارج کنید. هرگز از آب مرغ در خورش استفاده نکنید زیرا می تواند طعم ناخوشایندی به غذا بدهد.
در حین پخت مرغ می توانید دارچین هم اضافه کنید تا عدس بوی خوشی بدهد.
توجه به این نکته را فراموش نکنید که عدس باید غلیظ باشد و آب زیادی نداشته باشد و شل نباشد.
عدس عدس را می توانید بدون مرغ درست کنید و همچنین می توانید از تمر هندی در تهیه عدس عدس استفاده کنید.
می توانید در حین تهیه دال سیر را له کنید یا له کنید اما این بستگی به ذائقه شما دارد.
نکاتی برای آشپزی دال آد
برای اینکه سوپ عدس نچسبد و نسوزد، می توانید مدام آن را هم بزنید و بررسی کنید که نسوزد.
مقدار فلفل سیاه در دال عدس بستگی به ذائقه شما دارد، می توانید آن را به دلخواه کم یا زیاد کنید، اما یادتان باشد که طعم اصلی دال عدس تندی بودن آن است.
اگر میخواهید عدسهایتان اسیدیتر شوند، میتوانید کمی آب یا آب پرتقال به آن اضافه کنید. اما اگر نمی خواهید غذایتان ترش شود، می توانید از تمر هندی به مقدار کمتر استفاده کنید یا آن را کاملا حذف کنید.
برای افزایش لعاب عدس دال می توانید سیب زمینی را رنده کرده و به آن اضافه کنید.
افزایش مقدار سیر در عدس می تواند طعم بیشتری را به دست آورد.
دستور تهیه رب گوجه فرنگی نیاز دارد، اما اگر نمی خواهید از آن استفاده کنید، می توانید آن را با یک قاشق غذاخوری سس تند جایگزین کنید.
این غذا را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.