راز خوشمزگی خورشت قلیه ماهی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت قلیه ماهی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خورش قلیه ماهی خوشمزه
راز خورش قلیه ماهی خوشمزه و نکات آشپزی قلیه ماهی خوشمزه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش قلیه ماهی یک غذای محلی است که در برخی جوامع شبیه به قورمه سبزی است. اما برخلاف قورمه سبزی که در اقصی نقاط ایران طبخ می شود، خورش قلیه ماهی بیشتر در مناطق شمالی و جنوبی کشور رایج است. این تفاوت به دلیل دسترسی آسان مردم این مناطق به ماهی تازه و تنوع ماهی های موجود است که به آنها امکان طبخ ماهی را به روش های مختلف می دهد. خورش خاویار که ریشه جنوبی دارد از ترکیب ماهی و سبزیجات تهیه می شود و در این فرآیند سبزیجات مختلف به روش های مختلف با هم ترکیب می شوند. اگر تا به حال تجربه درست کردن خورش خاویار را نداشته اید، در مطلب بعدی ایده های جدیدی برای افزایش تنوع در تهیه این غذا خواهید یافت.
آشنایی با قلیه ماهی در شمال ایران
مطمئناً با اصطلاح چوچاگ در فرآیند پخت غذاهای شمالی و همچنین با ترفندهای پرورش زیتون آشنا هستید. چوچاق در واقع سبزی بومی است که عمدتاً در مناطق شمالی ایران می روید و به دلیل طعم و عطر بی نظیرش به صورت تازه یا خشک در غذاهای شمالی استفاده می شود. در غذاهای شمالی، چوچاق را به ترکیبی از گیاهان چند ساله مانند گشنیز و شنبلیله در خورش خاویار اضافه می کنند. مثلاً برای خورش قلیه ماهی شمال در هر کیلوگرم سبزی خرد شده 850 گرم گشنیز، 90 گرم شنبلیله و 60 گرم چوهاگ استفاده می شود. لازم به ذکر است که استفاده زیاد از شنبلیله می تواند طعم خورش را تلخ کند و نسبت چوچاق به شنبلیله باید دو سوم به یک سوم باشد و نه بیشتر. وجود رنگ تیره و طعم ترش در خورش خاویار شمالی به دلیل رب انار ترش اضافه شده به آن است.
شناخت خاویار ماهی خوزستان
خاویار ماهی خوزستانی نیز از ترکیب اولیه سبزیجاتی که نام بردیم استفاده می کند، یعنی. گشنیز و شنبلیله. همانطور که گفته شد، تعادل مقدار شنبلیله در مخلوط سبزیجات مهم است. به عنوان مثال در هر کیلوگرم سبزی می توان از 900 گرم گشنیز و 100 گرم شنبلیله استفاده کرد. همچنین مردم نواحی جنوبی خورش خاویار را به شکل ترش هم درست می کنند اما از تمر هندی برای ایجاد طعم ترش استفاده می کنند.
معدن خاویار ماهی بوشهر
شاید جالب باشد بدانید که در سبزی هایی که برای خورش خاویار بوشهری استفاده می شود سبزی دیگری به نام «شسته» اضافه می شود. این سبزی مانند شنبلیله بوی مطبوعی دارد. در این ترکیب، تعادل مقادیر شنبلیله و شوید نیز مهم است. برای مثال می توانید به ازای هر کیلوگرم سبزی خرد شده از 800 گرم گشنیز، 100 گرم شنبلیله و 100 گرم شوید استفاده کنید.
برای خاویار ماهی، ماهی باید خشک باشد یا آبدار؟
در آشپزی سنتی جنوب، ماهی هرگز سرخ نمی شود. مطمئن هستید که این ماهی با توجه به طعم های متنوع سبزیجات و ادویه ها بسیار خوشمزه خواهد بود. اگر به دلایلی می خواهید ماهی را ابتدا سرخ کنید، به یاد داشته باشید که ماهی داخل خورش نباید خیلی خشک باشد. پس با سرخ کردن زیاد آن را خشک نکنید.
لطفا سبزیجات را برش دهید
هرچه سبزی کوچکتر باشد خورش بهتر آماده می شود. حتی اگر سبزی و پیاز را در غذاساز کاملا له کنید، با مشکلی مواجه نمی شوید. در این خورش در واقع از سبزیجات و ترشی به عنوان نوعی سس استفاده می شود و این سبزی ها باید کاملا خرد شوند. سبزی های بزرگ ممکن است طعم خورش شما را تغییر ندهند، اما باعث می شوند خورش کمتر قابل هضم باشد.
لطفا از ملات استفاده کنید
با وجود انواع میکسرها و مخلوط کن های مختلف، بسیاری از افراد در حال حاضر کمتر از ملات استفاده می کنند. البته همانطور که قبلا ذکر شد سبزی به عنوان نوعی سس در این خورش استفاده می شود. بنابراین اگر هنوز هاون و هاون در آشپزخانه خود دارید، می توانید سبزی را همراه با سیر و پیاز چرخ کرده و سپس آن را خرد کنید. از نتیجه شگفت انگیز لذت خواهید برد.
رنگ خورش مهمه
طعم سبزی و ماهی به اندازه کافی مطبوع است، اما اگر می خواهید خورش خوش رنگ تر باشد، می توانید کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید. برای تهیه خورش از روش معمول استفاده کنید: رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و سپس به خورش اضافه می کنیم.
ماهی های گوشتی را فراموش نکنید
برای تهیه این غذا علاوه بر ماهی سالمون می توانید از هر ماهی گوشتی دیگری استفاده کنید. یک روش بسیار مطمئن برای طبخ این غذا استفاده از فیله ماهی بدون استخوان است. به این ترتیب می توانید به راحتی از آن استفاده کنید و نگران تیغه های ماهی نباشید.
روش افزودن قلیه ماهی به روغن
برای خورش های ایرانی بهترین روش برای روغن انداختن به غذا این است که بعد از پخت کامل در قابلمه را نیمه باز بگذارید و روی حرارت ملایم بگذارید روغن به آرامی چکه کند. امیدواریم با رعایت این نکات یک قلیه ماهی بی نظیر و خوشمزه بپزید.
روشی برای طعم دادن به ماهی
برای کاهش بوی ماهی می توانید از تخم گشنیز له شده استفاده کنید. قبل از پختن ماهی، نیم ساعت قبل مقداری گشنیز روی گوشت ماهی بپاشید تا بوی آن کم شود. بعد از پختن ماهی، دانه های گشنیز را از ماهی جدا کنید.
همچنین می توانید از پاپریکا یا فلفل سیاه به عنوان چاشنی معمولی برای طعم دادن به ماهی استفاده کنید. روی گوشت ماهی به مقدار کافی فلفل قرمز پاشیده می شود و منتظر می مانیم تا طعم آن به ماهی برسد. اگر از حساسیت به فلفل قرمز رنج می برید، می توانید از فلفل سیاه استفاده کنید که طعم خوبی نیز به ماهی می دهد.
در این روش از دانه های گشنیز برای کاهش بوی ماهی و پاپریکا یا فلفل سیاه برای طعم دادن به ماهی استفاده می شود. با این حال، باید به یاد داشته باشید که تجربه و ترجیحات سلیقه هر کسی ممکن است متفاوت باشد، بنابراین این روش ممکن است بهترین گزینه برای همه نباشد.
روش طعم دار کردن ترشی قلیه
استفاده از برند هندی به عنوان ماده اصلی خاویار ماهی و توصیه هایی برای حفظ طعم اصلی آن در زیر ذکر شده است:
برند هندی یک ماده بسیار مهم و بی نظیر در تهیه قلیه ماهی است و به شدت توصیه می شود که جایگزینی برای آن در نظر نگیرید. ممکن است برخی افراد به جای فوک هندی از رب انار استفاده کنند اما برای حفظ طعم اصلی و منحصر به فرد قلیه ماهی استفاده از فوم هندی بسیار توصیه می شود.
برای دریافت طعم اصیل خاویار ماهی چاپ هندی مراحل زیر را دنبال کنید:
یک ساعت قبل از شروع پخت قلیه ماهی، فوک هندی را در یک قابلمه آب جوش برای مدت معینی خیس کنید. این کار باعث می شود پرس هندی بهترین ویژگی های خود را نشان دهد و به طعم و لعاب خورش شما بیفزاید.
پس از خیس خوردن فوک هندی آن را از آب خارج کرده و با احتیاط روی گوشت ماهی قرار دهید. فوک هندی معمولاً در ورقه های کوچکی عرضه می شود که می توانید آنها را روی گوشت ماهی قرار دهید.
ماهی را به طور معمول طبق دستور خاویار آماده کنید. فوک هندی با پختن ماهی ذوب می شود و طعم منحصر به فرد خود را به گوشت ماهی می بخشد.
با انجام این مراحل می توانید از طعم بدیع و بی نظیر قلیه ماهی با استفاده از فوک هندی لذت ببرید. توجه داشته باشید که تمر هندی به تنهایی قلیه ماهی را بهتر نمی کند، باید با سایر ادویه ها و طعم دهنده ها استفاده شود تا بهترین نتیجه را بگیرید.