راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خورش خوشمزه کنگر مرغ
راز خورش کنگر خوشمزه با مرغ بدون گوشت و نکاتی برای پخت خورش کنگر سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از خورش های خوشمزه و مقوی ایرانی خورش کنگر است که در فصل بهار از غذاهای فصلی به شمار می رود. این خورش از گیاه کنگر تهیه می شود که تیغه های آن جدا شده و خرد شده است. گوشت و سبزیجات معطر و ادویه جات به این ترکیب اضافه می شود. خورش کنگر به دلیل وجود کنگر فرنگی و مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها دارای خواص بی نظیری است. این خورش به تقویت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش اشتها، کاهش کلسترول و چربی خون، بهبود فعالیت قلب، پیشگیری از سرطان و سایر خواص مفید کمک می کند.
خورش کنگر را می توان علاوه بر گوشت قرمز با مرغ یا بوقلمون نیز تهیه کرد. همچنین امکان تهیه خورش کنگر بدون گوشت و کاملا گیاهی نیز وجود دارد.
مواد لازم برای تهیه خورش کنگر مرغ
کنگر 400 گرم
مرغ 1 عدد
1 قاشق غذاخوری غذا
10 عدد را انتخاب کنید
زعفران آب پز به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورش کنگر با مرغ
ابتدا پیاز بزرگ را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سپس مقداری پیاز را در قابلمه بریزید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا پیاز روشن و طلایی شود. سینه های مرغ را استخوان خرد کنید و به صورت مکعبی خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.
سپس مرغ را با کمی زعفران و نمک و فلفل تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در صورت تمایل می توانید از تکه های مرغ واقعی نیز استفاده کنید. یک فنجان آب جوش روی مرغ بریزید و بگذارید کمی نرم شود.
کنگر را تمیز کرده و به اندازه دلخواه برش دهید. در تابه ای مقداری روغن بریزید و کمی کنگر فرنگی سرخ کنید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
سپس کنگر تفت داده شده را با کمی زعفران به قابلمه با مرغ اضافه کنید و هم بزنید. سپس نیم ساعت بگذارید تا مواد پخته و خورش غلیظ شود. در آخر خورش را جنگلی اضافه کنید و نمک بزنید و به مدت 15 دقیقه روی اجاق بگذارید. خورش را به اندازه کافی بپزید تا رقیق و غلیظ شود. سپس با برنج سرو کنید. نوش جان.
نکات طلایی خورش کنگر مرغ
بهتر است کنگر فرنگی را در ابتدا اضافه نکنید تا له نشود.
در استفاده از زعفران در این خورش آزاد باشید و از زعفران به مقدار مناسب استفاده کنید.
می توانید به جای گور از آبلیمو یا رب لیمو هم استفاده کنید.
در صورت تمایل می توانید از بوقلمون نیز در این خورش استفاده کنید.
راز خورش کنگر خوشمزه با مرغ و بدون مرغ
برای تهیه خورش کنگر می توانید به جای گوشت قرمز به خصوص گوشت بره از مرغ استفاده کنید. برای این کار مرغ را به قطعات خورشتی برش دهید و طبق دستور قبلی عمل کنید. لازم به ذکر است زمان تهیه خورش کنگر با مرغ به دلیل سریع پختن مرغ بسیار کمتر است.
علاوه بر این، در برخی مناطق از دانه ها برای تهیه خورش کنگر نیز استفاده می شود. برای استفاده از لپه 150 گرم از آن را از شب قبل در چند لیوان آب بریزید و خوب خیس کنید تا زودتر بپزد و پف نکند. سپس آن را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید و بقیه مراحل را طبق دستور اصلی انجام دهید.
هنگام سرخ کردن گوشت به هیچ وجه نباید نمک به آن اضافه کنید زیرا باعث پخت بیش از حد گوشت می شود.
برای گرفتن یک خورش کنگر ترش و خوش طعم در هنگام پخت می توانید مقداری آلو یا گوجه سبز به قابلمه اضافه کنید. این عمل به ترش شدن خورش و افزودن طعم و عطر کمک می کند.
در صورت تمایل می توانید در آخرین مرحله پخت یک قاشق غذاخوری رب پرتقال به خورش کنگر اضافه کنید. این عمل جدا از اینکه طعم و رنگ زیبایی به خورش می دهد طعم بی نظیری به آن می دهد.
به طور کلی این طرز تهیه خورش کنگر که در مورد آن صحبت کردیم برای چهار نفر مناسب است و می توانید با توجه به تعداد نفرات تغییرات لازم را در مواد مصرفی انجام دهید.
نکاتی برای تهیه خورش مرغ کنگر فرنگی
هنگام تهیه خورش کنگر می توانید از آبغوره یا آبلیمو برای طعم دادن به غذا استفاده کنید. این مواد به دلخواه می توانند طعم و تازگی بیشتری به خورش ببخشند.
خورش کنگر معمولا از کنگرهایی که در فصل بهار می رویند تهیه می شود. در این فصل می توانید این سبزی خوشمزه را بپزید و سپس آن را فریز کنید تا بتوانید این خورش خوشمزه را در تمام طول سال بپزید. این غذا منبع غنی ویتامین ها است.
برای تهیه این غذا سبزی هایی مانند نعناع و جعفری را به مقدار مساوی مخلوط و خرد کنید. اگر به جای گوشت از تکه های سینه مرغ استفاده کنید طعم عالی و زمان پخت کمتری خواهید داشت. با این روش می توانید یک خورش کنگر مرغ خوشمزه درست کنید.
در 10 دقیقه آخر زمان پخت، یک قاشق غذاخوری پاستا را در روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید تا رنگ و طعم بی نظیری به خورش شما بدهد. اگر در فصل بهار این خورش را با کنگر تازه درست کنید، می توانید از مقداری آلو به عنوان چاشنی استفاده کنید و طعم خاصی به آن بدهید.
خورش کنگر با لپه
در صورت تمایل می توانید این خورش را با لپه و ماکارونی تهیه کنید. برای این کار بعد از پختن گوشت 100 گرم لپه پخته شده را با 2 قاشق ماکارونی در روغن تفت دهید و همراه با کنگر به خورش اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد.
از این روش برای افزایش طعم و کیفیت خورش کنگر استفاده کنید و بگذارید همه مواد خوب با هم ترکیب شوند و خورش را به صورت یکپارچه و خوشمزه بپزید.