راز خوشمزگی خورش کرفس + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورش کرفس را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه خورش کرفس
راز طعم خورش و لعاب کرفس و علت سفت شدن کرفس سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
برای تهیه خورش کرفس بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
استفاده از کرفس تازه و جوان: برای طعم و کیفیت بهتر بهتر است از کرفس تازه و جوان استفاده شود. کرفس کهنه و سفت معمولا طعم تلخ و ناخوشایندی دارد.
انتخاب گوشت مناسب: برای تهیه خورش کرفس می توانید از گوشت بره، مرغ یا حتی ماهی استفاده کنید. در هر صورت بهتر است از گوشت تازه و با کیفیت استفاده کنید.
طرز تهیه کرفس: قبل از شروع پختن خورش، کرفس را بشویید و سر آن را ببرید سپس کرفس را ریز خرد کنید. این کار باعث می شود که کرفس به طور یکنواخت در خورش بپزد.
انتخاب مواد دیگر: برای طعم دادن بهتر است مواد دیگری مانند پیاز، سیر، گوجه فرنگی و ادویه جات را به خورش اضافه کنید.
چاشنی: می توانید از ادویه هایی مانند زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه و نمک و فلفل به مقدار مناسب استفاده کنید تا طعم خاصی به خورش بدهد.
زمان پخت: پس از آماده شدن مواد، می توانید آنها را در قابلمه آب یا سس بپزید. زمان پخت به نوع گوشت و کرفس مصرفی نیز بستگی دارد. بهتر است خورش را کمی بپزید تا مواد خوب پخته شود و طعم آن بهتر شود.
مواد لازم برای تهیه خورش کرفس
گوشت خورشتی ——————> 400 گرم
کرفس ——————> 1 کیلوگرم
مخلوطی از نعنا و جعفری ——————> 300 گرم
پیاز ——————> 1 قطعه
لیمو عمانی —————–> 2 عدد
هندوانه ——————> نصف فنجان
پودر گشنیز و پودر شنبلیله ——————> دو قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه ——————> تا جایی که لازم است
کره ——————> تا جایی که لازم است
آموزش پخت خورش کرفس
برای تهیه خورش کرفس مراحل زیر را انجام دهید:
پیاز را پوست گرفته و خرد کنید. در قابلمه ای با کمی روغن پیاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و شفاف شود.
گوشت خورش را به قابلمه اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله گوشت تا حدی پخته می شود.
ساقه کرفس را جداگانه بریده و در تابه با روغن زیاد سرخ می کنیم. برگ های کرفس را به همراه پیازچه و جعفری خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
ساقه های کرفس سرخ شده و سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه با گوشت اضافه کنید. سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش با هم بپزد.
بعد از دو ساعت لیمو عمانی و آبغوره را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش روغن آن آزاد شود.
در نیم ساعت آخر پخت، نمک، پودر گشنیز و شنبلیله را به خورش اضافه کنید و آنقدر بپزید که طعم و عطر خوبی به خورش بدهد.
با انجام این مراحل می توانید یک خورش کرفس خوشمزه درست کنید.
نکات مهم برای خوشمزه کردن خورش کرفس
برای بهتر شدن طعم خورش کرفس می توانید از مراحل زیر استفاده کنید:
قبل از تهیه خورش، حدود 100 گرم سبزی سیاه سرخ شده را به همراه پیازچه و جعفری خرد کرده و به خورش اضافه کنید. این ترکیب به طعم خورش کرفس میافزاید و میتواند برای بهبود طعم آن بسیار مفید باشد.
قبل از اضافه کردن لیمو عمانی، آن را حدود 30 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا پوست آن نرم شود. سپس پوست لیمو عمانی را چند سوراخ ایجاد کنید و به خورش اضافه کنید. این کار باعث می شود طعم لیمو عمانی بهتر شود و طعم خاصی به خورش شما بدهد.
در مراحل آخر پخت مقداری پیاز داغ به خورش اضافه کنید. این می تواند طعم و عطر خورش کرفس را افزایش دهد.
به ترکیب نعناع و جعفری دقت کنید و یادتان باشد که کمتر از جعفری نعنا بگذارید. اگر مقدار شوید از جعفری بیشتر باشد خورش کرفس شما تلخ می شود. اگر مقدار نعناع حدود یک سوم جعفری باشد بهتر است.
از گوشت گوسفندی برای لعاب بیشتر و چرب شدن خورش استفاده کنید. برای تهیه خورش کرفس می توانید از لوبیا قرمز نیز استفاده کنید.
راز خوشمزه خورش کرفس
برای تهیه خورش کرفس لطفا از کرفس جوان و نازک استفاده کنید و از مصرف کرفس سبز و رشته دار برای این منظور خودداری کنید. در صورت استفاده از گوشت بره می توانید ابتدا کرفس را با گوشت سرخ کنید. اما اگر از گوشت گاو استفاده می کنید بهتر است بعد از یک ساعت از پخت گوشت کرفس و سبزی خرد شده را اضافه کنید تا له نشوند.
حتما توجه داشته باشید سبزی های استفاده شده در خورش باید پس از شستن کاملا خشک شده و سپس خرد شوند در غیر این صورت در حین پخت له می شوند. برای خوش طعم شدن خورش کرفس می توانید از یک تکه گوشت چرب هم استفاده کنید. اگر می خواهید از پاستا در خورش کرفس استفاده کنید، پس از سرخ شدن گوشت آن را اضافه کنید. همچنین برخی از کرفس ها دارای رشته هایی هستند که در حین بریدن باید آن ها را کشیده و از بالای کرفس جدا کنید.
طرز پخت خورش کرفس در قابلمه
اولین چیزی که در مورد تهیه خورش کرفس باید بدانید این است که بهتر است از قابلمه یا قابلمه استفاده کنید و آن را با شعله ملایم روی اجاق بپزید تا از زودپز. به این دلیل که خورش کرفس زمان بیشتری برای پختن، لعاب دادن و غلیظ شدن دارد. همچنین در حین پخت خورش کرفس، آب اضافی آن تبخیر میشود، پس بهتر است مدت زمان بیشتری روی حرارت ملایم بپزد تا غذای خوشمزهتری داشته باشد. اگر خورش را روی گاز میپزید، حتماً بگذارید حداقل ۲ ساعت بجوشد.
روغن را به کرفس اضافه کنید
برای تهیه خورش کرفس می توانید از روش کم چرب استفاده کنید. به جای استفاده از روغن زیاد، می توانید از روغن کمتری استفاده کنید. برای این کار گوشت را خوب بجوشانید و در روغن کمی تفت دهید. هنگام سرخ کردن مراقب باشید کرفس و سبزیجاتی که به خورش اضافه می کنید آب خود را از دست بدهند. بنابراین میتوانید به سرخ کردن ادامه دهید تا آب جدا شده از کرفس و سبزیجات کاملاً تبخیر شود. به این ترتیب از استفاده از روغن و کره اضافی در خورش کرفس خودداری می کنید و طعم و عطر خوبی به خورش می دهید.
متعادل کننده طعم خورش کرفس
برای بهتر شدن طعم خورش کرفس، یکی از راه ها می تواند قبل از پایان پخت، 15 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، آبلیمو، آب یا آب پرتقال تازه باشد. استفاده از این مواد می تواند به تعادل طعم خورش کرفس کمک کند. همچنین، مهمترین چیز در اینجا استفاده از مواد تازه است. زیرا هر چه این مواد تازه تر باشند طعم خورش کرفس خاص تر می شود. نیازی نیست مقدار زیادی از این مواد را اضافه کنید، فقط مقدار مناسبی را اضافه کنید تا طعم آن تا حدودی نرم شود.
چگونه تلخی خورش کرفس را از بین ببریم
برای افزایش طعم خورش کرفس می توانید از ۲ یا ۳ عدد لیموترش استفاده کنید. قبل از استفاده با چاقو کناره های لیموها را با سوراخ های کوچک بپوشانید تا آب آن ها به بهترین شکل خارج شود. اما بهتر است در ابتدای پخت خورش کرفس، لیمو را در قابلمه نریزید، زیرا باعث تلخی خورش می شود. بهترین زمان برای اضافه کردن لیمو 30 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت است.
برای غلیظ شدن خورش کرفس
با افزودن آب مغز استخوان یا استخوان گوشت می توانید غلظت خورش کرفس را افزایش دهید و طعم جدیدی به آن بدهید. علاوه بر این، افزودن پیاز بیشتر می تواند در افزایش غلظت و طعم خورش موثر باشد.
نکات مهم در مورد پخت خورش کرفس
راه های مختلفی برای افزایش غلظت و تغییر طعم خورش کرفس وجود دارد:
در برخی از شهرهای جنوبی مرسوم است که یک عدد سیب زمینی متوسط به خورش کرفس اضافه می کنند. سیب زمینی ها را به قطعات کوچک خرد کنید و در 30 دقیقه آخر پخت به غذا اضافه کنید. با این کار خورش غلیظ تر می شود.
در برخی موارد می توان پوره گوجه فرنگی را برای رنگ و طعم بیشتر به خورش کرفس اضافه کرد. در این حالت رب به همراه گوشت سرخ شده پخته می شود تا طعم خامی به آن بدهد.
استفاده از لوبیا یا نخود گاوی به خورش کرفس با مرغ یا گوشت طعم و لعاب خوبی می دهد. همچنین در برخی شهرها از لپه برای تهیه خورش کرفس استفاده می شود.
به همراه کرفس در خورش استفاده از پیازچه تازه و جعفری خرد شده توصیه می شود. اگر از جوجن خشک استفاده می کنید حتما در روغن سرخ کنید. همچنین به جای نعنا می توان تره را به خورش اضافه کرد.
برگ ها و ساقه های تازه و جوان را نیز می توان به خورش های کرفس اضافه کرد. با افزودن این مواد، خورش کرفس نه تنها خوشمزه تر می شود، بلکه سریعتر پخته می شود.
افزودن زعفران پخته به خورش کرفس مجلسی می تواند به خوش طعم شدن آن کمک کند. زردچوبه و زعفران به عنوان ادویه مهم در تهیه خورش کرفس شناخته می شوند و افزودن آنها به خورش طعم و عطری متفاوت و مطبوع می دهد.
اگر گوشت قرمز دوست ندارید می توانید با مرغ یا قارچ خورش کرفس درست کنید. قارچ ها گزینه خوبی برای تهیه کرفس سبزیجات هستند.
به طور کلی افزودن ادویه ها و مواد مختلف به خورش کرفس می تواند طعم و عطر بسیار متنوع و مطبوعی به آن بدهد. همچنین استفاده از مواد تازه و جوان مانند برگ و ساقه آن نیز می تواند برای خورش کرفس مفید باشد.